Erdoğan Köşk'e Çıkarsa Yerine Gelecek 2 İsim - Son Dakika
Politika

Erdoğan Köşk'e Çıkarsa Yerine Gelecek 2 İsim

Ankara kulislerinde Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde Başbakanlık koltuğu için Davutoğlu'nun ismi öne çıkıyor. Sürpriz isim ise Ali Babacan.

20.04.2014 15:01  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Bu şartlarda yokum' mesajı gözleri potansiyel başbakan adaylarına çevirdi. 'Gül'süz AK Parti ' formülünde öne çıkan isim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. Sürpriz ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan.

Radikal'den Ömer Şahin'in analizi:

GÜL'ÜN "PLANIM YOK" SÖZLERİ SENARYOLARI GÜNCELLEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bu şartlarda gelecekle ilgili siyaset planım yok” sözleri Erdoğan sonrası senaryoların güncellenmesine yol açtı.

"GÜL'SÜZ AK PARTİ"

Başbakan Erdoğan genel tutumundan taviz vermez, Cumhurbaşkanı Gül de geri adım atmazsa ‘Putin - Medvedev’ modeli geçerliliğini yitiriyor. Bu beklenmedik durum ‘Gül’süz AK Parti’ senaryosunun önünü açıyor. Erdoğan’ın Köşk’te, Gül’ün de evde olacağı bir tabloda Başbakanlık ve parti liderliği makamlarına yakıştırılan isimler belli.

ÖNE ÇIKAN İSİM DAVUTOĞLU

Bunlardan birisi var ki son günlerde ismi ön plana çıkmış durumda: O da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. 

"HOCA" FORMÜLÜ

AK Parti, ‘Hoca’ formülünü yüksek sesle konuşur oldu. Her ne kadar Suriye, Mısır politikaları ‘eksi’ hanesine yazılsa da Ahmet Davutoğlu’nun parti içerisindeki yıldızı parlıyor. ‘Paralel yapı’ya ilişkin çıkışları ve Başbakan Erdoğan’ın ses kısıklığı nedeniyle katılamadığı Konya mitingindeki sahne performansı ‘Hoca’nın parti içindeki gücünü artırmış görünüyor. Davutoğlu’nun bir şansı da Başbakan’ın politikalarına yön veren danışman, düşünce kuruluşları ve akademisyenlerin verdiği destek. Davutoğlu’nu isteyen çevreler ‘Yeni Türkiye’ için yeni kadroların işbaşına gelmesinden yana . 3 dönem kuralının değişmesine karşılar . 

SÜRPRİZ İSİM ALİ BABACAN

Siyaseti bırakacağını daha önce açıklayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın peşini bırakmayan isim sayısı da az değil. Türkiye’nin çok fazla gerildiğini, kutuplaştığını düşünenler dış çevrelerle, sermayeyle iyi ilişkisi olan Babacan’ın en azından bir dönem Başbakanlık yapmasını istiyor. 

2 MAKAM BİRDEN BOŞALACAK

Erdoğan aday olur ve seçilirse ağustos itibariyle iki makam birden boşalacak. Başbakan’ın istifası hükümetin toptan düşmesi demek. Başbakan ve bakanlar kurulu yeniden oluşacak.

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ İÇİN FAVORİ İSİMLER

Erdoğan istediği milletvekiline hükümeti kurma görevi verebilir. ‘Geçiş dönemi’ düşünülürse favori isimler Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin. Erdoğan’ın parti liderliğine düşündüğü isme direkt görev verebileceği de söyleniyor.

AK PARTİ GENEL BAŞKANLIĞI

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması AK Parti Genel Başkanlığı makamını da boşaltıyor. Bu koltuğa 45 gün içerisinde seçim yapılmak zorunda. Erdoğan’ın partideki koltuğu için öteden beri yakştırma yapılan çok sayıda isim var. Davutoğlu, Babacan, Arınç kadar adı geçen güçlü bir isim de Numan Kurtulmuş.

KURTULMUŞ'UN, BAŞBAKANLIK ŞANSI YOK

Milletvekili olmadığı için Kurtulmuş’un başbakanlık şansı bulunmuyor. Olası bir ‘eşbaşkanlık’ modelinde adı en fazla geçen isim Numan Kurtulmuş olarak görülüyor. Şunu da hatırlatmak gerek; Adı olası başbakan adaylığı için geçen isimlerden Bülent Arınç, Ali Babacan ve Binali Yıldırım 3 dönem kuralı değişmezse 2015 yılı seçimlerinde siyasete bir dönem ara vermek zorunda kalacaklar arasında.

Erdoğan Köşk\'e Çıkarsa Yerine Gelecek 2 İsim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan Köşk'e Çıkarsa Yerine Gelecek 2 İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • BJK Lİ: erdoğan dan kurtulmak isteyen ler öldürün kendinizi yoksa kurtulamazsınız seviyoruz UZUN ADAMI HEMDE ALLAH INA KADAR 24 20 Yanıtla
  • evladıosmanlı: akp yüzyıllar devam eder 18 11 Yanıtla
  • VATAN SEVSEN: AHMET DAVUTOĞLU NA BAŞBAKANLIK YAKIŞIR .ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN 9 11 Yanıtla
  • ALİ: DURMAK YOK ARKADAŞLAR AKPYE DEVAM..HERYERDE PKK SEMPATİZANLARI VE PKKNIN MEŞRULAŞTIRILMASI İÇİN TEK YOL AKP 7 7 Yanıtla
  • hüseyin: tayip bitti gitti akp bitti anlayanaaa 8 5 Yanıtla
  • Özer Öztürk: yahu bu davut oğlundan ancak garson olur. Hatırlayın obama nasıl parmakla gel gel işareti yaparak ayağına çağırmıştı da O'da kuzu kuzu yamacına gitmişti.(görüntüler hala video sitelerinde mevcut). Ayrıca buna karşılık, Putin de yine bu davut oğlunu, ırgat çağırır gibi iki eliyle gel gel yapmıştı davutoğlu yine tıpış tıpış yamacına yaklaşmıştı adamın.Yahu kardeşim Allahını peygamberini seven bıraksın şu adamları desteklemeyi, yeter artık arkadaş ya.Daha memlekette ne olmasını bekliyorsunuz arkadaş ya.Yeter ya. 9 3 Yanıtla
  • batmanlı: bence bütün bakanları başbakan olabilecek kapasite var ve yakışır devlet bahçeli ve kılıçdaroğluna ile kıyaslanırsa akp nin bütün miletvekilileri bile olabilir bence hepsinin kafası zehir gibi maşallah 6 3 Yanıtla
  • sera: Kim gelirse gelsin,onemli olan cati akmasin depreme dayanikli insa edilsin ve yillarca saglamligi korunsun Turkiye Cumhuriyeti vatandaslari olarak ilkelerimiz ,gecmisimiz ve gelecegimiz bu saglam catinin altinda yasatilsin ve sahip cikilsin sonsuza kadar... 7 2 Yanıtla
  • vatandaş: Başbakan giderse egemen bağış o koltuğa otursun yakışır bu ülkeye :) 6 2 Yanıtla
  • HOLDİNG SAHİBİ: ''İnançlı ve namazlarını vakitlerinde kılan ve dünya ve türkiye çapında makina üreten ve iş istihdamı sağlayan ve fabrika ağları ve hava,kara ve deniz filoları ve ulaşımı bulunan holdinğ sahibiyim ve sizler kiminle dans ediyorsunuz veya kimi yenmeye çalışıyorsunuz!?Hiç tok olan kamu ve özel firmalarda ve fabrikalarda çalışır ve ağzına mikrofonu alır mı!? görev yapar mı!?Ve mesailere kalır mı!?Tv,gazete ve görsel ve yazılı basında,sporda ve diğer hizmetlerde bulunur mu!?AÇ,FAKİR,KÖLE,KIRO,AMELE,YALAKA,UŞAK VE HİZMETCİLERİ GÖRDÜNÜZ VE DUYDUNUZ DEYİL Mİ!?.'' 1 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement