Erdoğan: PYD, ÖSO'dan 1300 Kişiyi Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: PYD, ÖSO'dan 1300 Kişiyi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD kabul etti, Kobani'ye 1300 Özgür Suriye Ordusu ve 150 peşmerge gidecek." dedi.

24.10.2014 12:39  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estonya ziyaretinde IŞİD ile mücadele yönündeki soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Kobani'ye gidecek peşmerge sayısı 200'den 150'ye indirilmiş. Kobani'ye 1300 Özgür Suriye Ordusu ve 150 peşmerge gidecek." dedi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Estonya'daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonyalı mevkidaşı Toomas Hendrik Ilves ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantıda bir gazetecinin Kobani'ye geçişlere dair son durumu sorması üzerine şöyle dedi:

" Daha önce de ifade ettiğim gibi Sayın Obama'ya "Burada tercih edilmesi gereken birinci derecede Özgür Suriye Ordusu olabilir, ikinci derecede peşmergeler olabilir" demiştik. Daha sonraki gelişmelerde PYD 200 kişilik bir grubu kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı 150'ye indirilmiş."

"PYD, ÖSO'DAN 1300 KİŞİYİ KABUL ETTİ"

"Özgür Suriye Ordusu'ndan ise 1,300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, bunu müzakere ediyorlar. Bizim bu konuda karşıt bir görüşümüz olmadığını belirtmiştik."

Erdoğan: PYD, ÖSO\'dan 1300 Kişiyi Kabul Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: PYD, ÖSO'dan 1300 Kişiyi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • ergün: piyonların başı piyonların sözcülüğünü yapıyor 14 12 Yanıtla
  • HPG(BİM): İŞİDE HER BÖLGEDEN YARDIM GİDİYORR, MINBİC, CERABLUS, RAKKA, TEL ABYAD VS KOBANİYE ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR GÜÇ GİTMEDİ !TÜRKİYE BUNU ENGELLERSE ŞEREFSİZLİKTİR, NAMUSUZLUKTUR, FESATLI8KTIR, DAHASI TÜRKİYE SONUNU HAZIRLIYOR SİZİ ÇOK GÜZEL PARTİLER BEKLİYOR BENCEE !!! 16 6 Yanıtla
  • musa: kürtler en sonunda erdogana kafayi yedirttiniz 17 5 Yanıtla
  • sine: erdoganin dedikleri hepisi yalan sadece kafakarstirma politikasi yapiyor kimse inmasin. . . . 13 6 Yanıtla
  • kekowa: Artık sus yeter. Neyin başkanı olduğun belli değil:))))) 9 7 Yanıtla ALİŞ: :)))) KAFAMDA DELİ SORULAR . 0 0
  • yavuz öztürk: devlet açık bir şekilde pkk ya yardım ettiğini beyan ediyo yani 7 7 Yanıtla
  • ADANALI: ortadoğu ve islam dünyasındaki kargaşalığı müşrik olan devletler çıkartıyor. pkk, ypg, hpg ve ışid tamamen onlara çalışan maşa teröristlerdir. Abd yanlışlık ışid'e silah attık diyor. hepsi yalan. Abd bilerek ışide silah atıyor. bütün bu olaylar şunu gösteriyor! bu hak ile batılın savaşı. tüm müslümanlar uyanık olmalıdır. Dünyadaki tüm müslümanlar birlik olması gerekiyor. Allah müslümanların yardımcısı olsun. . . 5 6 Yanıtla
  • sen: bu adam kafayi yemis yazik. . . 8 3 Yanıtla
  • hasan t.: Yahu bu nasıl bi devlet ? Haberleri istihbarat teşkilatı yerine internetteki haberlere göremi alıp açıklama yapıyor ? ÖSO kendierinin ypg'ye destek vermeyeceğini açıkladılar. 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.


Advertisement