Erdoğan, Klozetlerin Altın Olup Olmadığını Görmesi İçin Kılıçdaroğlu'nu Saraya Davet Ettiğini... - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Klozetlerin Altın Olup Olmadığını Görmesi İçin Kılıçdaroğlu'nu Saraya Davet Ettiğini...

Erdoğan, Klozetlerin Altın Olup Olmadığını Görmesi İçin Kılıçdaroğlu\'nu Saraya Davet Ettiğini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sarayının altın kaplama klozeti olduğunu öne sürerek eleştiride bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Sekreterlik aracılığı ile davet ettiğini açıkladı.

01.06.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sarayının altın kaplama klozeti olduğunu öne sürerek eleştiride bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Sekreterlik aracılığı ile davet ettiğini açıkladı. Erdoğan, "Bu sabah Genel Sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bildiride bulundum ve cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez. Bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim. Ama bulamazsam şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ana uçağı ile geldiği Iğdır'da, Zübeyde Hanım Bulvarında yaklaşık 7 bin kişiye hitap etti.  Kürt, Azeri, Sünni, Caferi olabilineceğini, hep birlikte Türkiye olduğumuzu unutmamız gerektiğini anlatan Erdoğan, konuşmasında Hacı Bektaşı Veli, Mehmet Akif'in öz deyişlerinden söz etti. Dün Abdulhamit, Adnan Menderes için söylenenleri, bugün kendisi için söylendiğini anlatan Erdoğan, 12 yılda vesayetle çarpışa çarpışa bu günlere geldiklerini belirtti. Muhalefetin imam hatip, dini müesseselere ve millete karşı ortaklık kurduğunu iddia eden Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanı külliyesinde klozetlerin altın kaplama olduğunu savunan ana muhafelete dün akşam TRT'den hodri meydan dediğini hatırlattı. Bugün sabah Genel Sekreter kanalıyla tuvaletleri gezip görmesi için Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ettiklerini

ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"GEL BÜTÜN TUVALETLERİMİZİ GEZ"

"Klozetler altın kaplamaymış. Dün akşam TRT'de canlı yayındaydım, oradan hodri meydan dedim. ve bu sabah da Genel Sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bildiride bulundum ve cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez. Bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin? Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim. Ama bulamazsam şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Eğer zerre kadar kişilik varsa, haysiyet varsa bu yazılı davetime uyar gelir orayı gezer. Aksi takdirde söyleyeceğim başka şeyler var. Şimdi onlara girmiyorum. Bunların kılavuzu karga. Şu hale bak. Günlerdir söylediği laf bu, altın klozet. Yahu bir siyasetçi bir partinin genel başkanı olduğunu iddia eden kişi bu tür yalan yanlış şeyler söyler mi ya? Biz geldiğimizden beri bardak çanakla uğraşıyor. Geldiğimizden beri ne bardak aldık, ne çanak aldık. Ama iftira atacak ya, tutmasa iz bırakır. Mantık bu. Hepsi aynı."

"ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ"

7 Haziran bir milat olduğunu ve unutulmamasını isteyen Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döken, 50 kişinin ölümüne yol açan  eş başkanın bir eline saz diğer eline mikrofon verdiklerini belirtti. İstanbul elitlerin seferber olduğunu ileri süren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi küçük  imamlar buradan başladı. Onlar da kaçıyor. Niye? Dedik ya 'inlerine gireceğiz' diye, onlar kaçıyor. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Hukuk içinde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bakın şunu söylüyorum Iğdırlı kardeşlerime,  Iğdır bu oyuna gelir mi? Ama o zaman 7 Haziran bir milattır unutmayın.  6-8 Ekim olaylarından insanları sokağa döküp 50 kişinin ölümüne, HDP'nin eş genel başkanını eline saz tutuşturarak, bar sanatçısı havasında pazarlıyorlar. Bir eline saz veriyorlar, bir eline mikrofon. Bunları da artık görmeye başladık. Böylece pazarlamaya çalışıyorlar. Söylüyorum bugüne kadar Kürt kardeşlerimin tarihi kültürü inancı için tek söz çıkmamış olanların barajı geçmesi için İstanbul'daki elitler seferber olmuş durumda. Aydın maydın geçinenler var. Bunlar ne aydın? Bu ülkede 50 kişinin ölümüne neden olan bir insana aydın denilebilir mi? Bunlar kandan besleniyor kandan. Yaptıkları iş bu. Arkalarında terör örgütü olmasa bu olayları yapmaları mümkün değil."

ARKALARINI DÖNEREK PROTESTO EDENLERE TEPKİ VERDİ

Havalimanından miting alanına otobüsle geçerken Dörtyol kavşağında 15-20 kişilik bir grubun sırtlarını dönerek protesto etmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok enteresan şurada bir grup, afedersiniz edebim müsade etmiyor sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. ya siz de zerre kadar nezaket, haysiyet varsa, zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz, meydanlarda konuşursunuz. Bu tür afedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız. 40 yıldır siyaset yapıyorum ben. Bunun içinde dini ahlaki terbiyem hiçbir zaman böyle bir yönteme tevessür etmeye müsade etmemiştir" diye konuştu.

"DAĞA KAÇIRDIKLARI YAVRULARA ZERDÜŞTLÜK EĞİTİMİ VERİYORLAR"

Eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Çıkmış 'Taksim bizim Kabe'mizdir' diyor. İnançlı dindar Kürt kardeşim 'Taksim benim kabem'dir der mi?' Bir zamanlar CHP'liler hangi zihniyeti konuşuyordu? 'Kabe arabın olsun bize Çankaya yeter.' Birbirlerinden farkı yok. Ama bizim Kabe'miz Mekke. Ben inançlı, dindar Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Bunların dağa kaçırdıkları yavrular var. Hangi dini eğitimi veriyorlar bunlara. Zerdüştlük eğimini veriyorlar. Nerede dağlarda. Dağdakilerin İslamla mislamla alakası yok. Ateizm, Marksizm bunların çıkış yolu. Böyle bir noktanın içindeler. ve inanıyorum ki ülkemde benim dindar Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. Çünkü biz Diyanet'i kaldıracağız diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığından bir Kürtçe mealli Kuran'ı Kerim aldırttım onu gösterdim meydanlarda."

"EY BAHÇELİ"

Bu tür eleştirilerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, MHP'nin lideri Bahçeli'nin "Ya istifa et ya mercedes'i iade et" dediğini ileri sürdü. Beyefendinin eseri antika, eski araçlar kullandığını, bu taşıtlarının fiyatına bir mercedes alınamayacağını iddia eden Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirirken şöyle konuştu:

"Daha dün sırf 'Kürtçe türkü okuyacağım' dediği için Ahmet Kaya'yı lince tabi tutanlar bugün birden bire eş başkan sevdalısı oldular. Şimdi var güçleri ile bölücü örgütün partisinin barajı aşması için çaba sarf ediyorlar. Neymiş bu parti barajı geçemezse kaos olurmuş, erken seçim olurmuş. Bu MHP değil mi bizi IMF'ye borçlu kılan iktidarın ortağı? Kendin gittin, 5 yıl yönetemedin. Kimden aldık biz hükümeti DSP, MHP, ANAP'tan aldık. IMF'ye bu borçları kim ödedi, biz ödedik. Milliyetçilik bu. Bitmedi. Dış borç neydi bilyor musunuz? Yüzde 73-74 idi. Ama şimdi yüzde 30'a kadar geriledi. Bitmedi 25 tane banka hangi dönemde iflas etti. Ey Bahçeli senin döneminde."

"VAR MI ARTIRAN?"

Muhalefetin vermeyi planladığı zamları eleştirirken Erdoğan, "Tüm muhalefete sesleniyorum: Memurdan işçiden zorunlu tarasarruf altında kesilen para neydi? 15 katrilyon. KEY dediler. Onun altında kesilen neydi 3.5 katrilyon. Ne yaptı: 18.5 katrilyon bugünün rakamıyla 18.5 milyar. Bu borçları  biz ödedik. Hala kalkmışlar, birisi memura şunu veriyorum, öbürü bunu vereceğim diyor. Ben de diyorum ki var mı artıran? Dürüst olun. Siz maaş ödemeyediniz ya. Gittiniz zorunlu tasarrufla memurun, işçinin maaşını kestiniz. Biz geldik ödedik. Bununla da kalmadık. Devletin enflasyon olarak durumu neydi 2002 sonunda, yüzde 30'du. Şimdi tek haneli rakam" diye konuştu.

Muhalefete gönül verenlere seslenen Erdoğan'ın dili sürçtü ve 7 Haziran yerine "7 Mart" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP'ye, CHPye, HDP'ye  gönül veren kardeşlerime özelikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Mart  bu ülkenin miladı olacaktır. Ben milletin tarafındayım. Partilere eşit mesafedeyim. Doğruyu söylemek zorundayım.Çözüm süreci bölücü örgüte, onun güdümündeki partiye  rağmen bugünlere geldi. Van'da billboardlara kan akan musluklar koymuşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ama bunlarda var. Şunu bilmeleri lazım; zulüm ile abad olunmaz. Eninde sonunda sandık muzaffer çıkacaktır."

- Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Klozetlerin Altın Olup Olmadığını Görmesi İçin Kılıçdaroğlu'nu Saraya Davet Ettiğini... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement