Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Halka İhsanoğlu İzletti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Halka İhsanoğlu İzletti

Erdoğan, Kahramanmaraş\'ta Halka İhsanoğlu İzletti

Seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'ta halka seslenen Erdoğan, miting alanındakilere rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun videosunu izletti.

01.08.2014 16:59  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kahramanmaraş'ta konuşuyor. Erdoğan'ın gündeminde "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu vardı. Miting alanında toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'na "Çanakkale Şiiri" dediği görüntüleri izletti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu CHP Hitler'e övgüler düzüyordu. Yıllarca Stailn'e sahip çıktılar. Filistin meselesine yıllarca bigane kaldılar. Filistin'e sırtlarını döndüler. Şimdi de İsrailin işin kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Irak'ta adaletsizliği destekliyor, Mısır'da darbecileri destekliyor, Suriye'de eli kanlı Esed'i destekliyor. İsrail rahat soykırım yapsın diye bizi susturmak istiyorlar. Susmak yok. Hakkı söylemeye devam edeceğiz.

"MHP GENEL BAŞKANI ÇOK ZOR DURUMDA"

MHP de CHP'nin vagonu oldu. CHP'nin peşine takıldı. Sadece CHP değil bu mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. Bahçeli meydanlarda değil salonlarda konuşuyor. Edebe adaba nezakete terbiyeye sığmayacak bir üslupla ağır hakaretler ediyor. Biz onun seviyesine düşmeyiz. Biz onun debelendiği çukura çamura girmeyiz. MHP Genel Başkanı çok zor durumda. Yaptıklarını tabanına izah edemez hale geldi. CHP'nin arkasına takılmayı MHP tabanına anlatamıyor. Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmeyi tabanına izah edemiyor.

"HANİ YA SİZ MİLLİYETÇİYDİNİZ"

Çatı dediler, o çatının altında MHP var, Sosyalist İşçi Partisi var, Devrimci Halk Partisi var. MHP Genel Başkanı artık bunlarla yol yürüyor. Hani ya siz milliyetçiydiniz, hani siz komünistlere karşıydınız. Ya dünyada komünist mi kaldı. Bunların peşine takılıyorlar. Beceriksizliğini örtmek için sabah akşam yalana başvuruyor.

"ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ BİR BELGEYİ AÇIKLIYORUM"

Evimin önüne çocukları gönderip andımızı okutacaktı. Sayın Bahçeli sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. Şimdi sizlere burada çok önemli bir belgeyi açıklıyorum. O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Görüntüleri izlediniz mi? Bu ortak adayın AKif'in kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? Benim babam Merhum Akif'in arkadaşıydı diyor. Manevi dergahından geçti diyor. Sonra kalkıyor İstiklal Marşımız'dan bir dörtlük okuyor. Ben Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de Çarkçı Ekmel çıktı. Çok enteresan. Ben orada böyle bir şey demedim diyor. Şimdi size bunu izletiyorum. Bu adamın da nasıl çarkçı olduğunu nasıl yalan söylediğini burada bizzat dinleyeceksiniz buyurun.

"SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR"

Şimdi bugün diyor ki, çok enteresan, güya bu profesör, ben diyor bir beyit okudum. Ey profesör bu beyit değil kıta kıta. Dört mısradan oluşan kıta. Dört mısra. Beyit iki mısradan oluşur. Sen daha bunu öğrenenemişsin ya. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Kardeşlerim burası çok önemli. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda... Sen daha bunu öğrenememişsin ya. Dürüst ol dürüst hiç olmazsa yalan söyleme.

Bu ortak aday benim CHP'ye MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime yakışıyor mu? Bahçeli sen çok yanlış yaptın. Yanlış ata bindin. Ey Bahçeli İstiklal Marşını dahi bilmeyen bu adayı sen benim MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın?

"SENİN DÜŞTÜĞÜN SEVİYEYE DÜŞMEM"

Bahçeli bunun hesabını bu dünyada da öbür dünyada da vereceksin. Ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana Necip Fazılın ağzıyla cevabım var ama o cevabı da vermem. Üstad'ı tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Bu ithal ve İstiklal Marşı'nı bilmeyen monşere MHP'li kardeşlerim oy vermeyecektir. Kahramanmaraş'tan da oy çıkmayacaktır.

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYA ÜLKESİ YAPTIM"

12 yıl boyunca başbakan olarak ülkemize milletimize bayrağımıza gururla şerefle hizmet ettim. Allah'a hamdolsun, nice ilkleri başardım. Allah'a hamdolsun Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp bir dünya ülkesi yaptım. Şimdi milliyetçilik istismarı yapanlara burada sadece bir alanda yaptıklarımızı özet olarak aktaracağım. Kimin gerçek milliyetçi kimin de istismarcı olduğuna siz karar verin. 2003'te Türkiye TSK'nın ihtiyaçlarını yüzde 75 dışardan alıyordu. Şu anda yüzde 45'e kadar düşürdük.

"BİRÇOK ÜLKE SIRAYA GİRİYOR"

Kendi uçaklarımızı savaş gemilerimizi imal etmeye başladık. Kendi milli piyade tüfeğimizi tasarladık. Kendi füzelerimizi üretir konuma geldik. Kendi mühendis ve teknisyenlerimizin imal ettiği Atak helikopterlerini TSK'ya teslim ettik. Savunma sanayinde neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülke vardı, şu anda dünyada iddia sahibi bir Türkiye var. Dünyanın gözü şu anda Türkiye'de. Bir çok ülke ürettiğimiz silahları satın almak için sıraya giriyor. Burada durmuyoruz 2023'e kadar kendi jet eğitim uçağımızı yapacağız. İstihbarat uydumuzu uzaya göndereceğiz. Çıkarma gemisi yapacağız. Milliyetçilik işte budur. 230 milyar dolar milli gelirden aldık 820 milyar dolar milli gelire ulaştık.

CHP'nin arkasına takılarak Pensilvanya'nın dizinin dibine oturarak milliyetçilik olmaz. İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şiirini birbirinden ayıramayan adamın arkasına takılmakla milliyetçlik olmaz.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Halka İhsanoğlu İzletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • Orhan Eroğlu: EKMELETTİN İHSANOĞLUNA OY VERECEKLER YEŞİLE TAYYİP ERDOĞANA OY VERECEKLER KIRMIZIYA TIKLASIN 62 10 Yanıtla CEVAP: BU SİTEYE HEP PARELELCİ DOLMUŞ. 9. GÜN SONRA NEDİYE KIVIRTTIRACAKSINIZ. BAKALIM. 0 0
  • Kurt: SEN NASIL BİR İNSANSIN. ÖFKEYLE BESLENİYORSUN. İNSANLARIDA BUNA ALET EDİYORSUN. KİN NEFRET HERŞEY VAR SENDE. YAZIK ÇOK YAZIK BU MEMLEKETE. 41 12 Yanıtla
  • alevi..: alevi dedınmı israılın gönderdıgı ekmele oy vermez 8 33 Yanıtla
  • memetov: Erdoğan Ekmel'i fazla önemsiyor. Bu şekilde yaptığı propagandayı beğemedim. Erdoğan'a yakışmamış. Genelde Kılıçdaroğlu böyle propagandalar yapar ve ben Kılıçdaroğlu'ndan nefret ederim. Sonuç olarak kul hata yapar oyum Erdoğan'a yine de. . 2 38 Yanıtla
  • vatandaş: keşke paraları sıfırla yı da izletseydi 31 8 Yanıtla
  • KARARSIZDIM: Ya Cumhurbaşkanlığına oynayan bir lidere bu laflar yakışmıyor be kardeşim, ben kararsızlardanım ama bu tür söylemler beni karar vermeye mecbur etti artık. 32 6 Yanıtla
  • Suat AYDIN: Adam, akepeli olmayan herkese düşman! 25 11 Yanıtla
  • KARA MURAT: MISIRDA BÜYÜMÜŞ OKUMUŞ BİRİ. BİZİM DEVLETİMİZİ YÖNETEMEZ TEMSİL EDEMEZ. ÇÜNKÜ ADAM DAHA BİZİM İSTİKLAL MARŞIMIZI BİLMİYOR. DAHA NELERİMİZİ BİLMİYOR. ADAM İÇİN MEVKİ LAZIM. FİLİSTİN, TÜRKİYE, İSLAMİYET, TÜRKLÜK . . . V. B. BUNLAR LAZIM DEĞİL. İSRAİL VE FİLİSTİN ARASINDA TARAFSIZ OLACAĞIZ. BU NASIL BİR SÖYLEM. ŞU ANKİ ARAP LİDERLERİN YAPTIKLARI İLE AYNI BU ADAMIN SİSİDEN FARKI YOK. ABD NİN DESTEKLEDİĞİ BİR ADAM PİYON. 13 23 Yanıtla
  • türküm: o adam yani ekmelin kalbi temiz sende kat kat iyi ve türkdür sen suriyelileri ülkee doldurdun halkı bu şerefsiz suriyelilerin eline bıraktın o yüzden o kalbi temiz ekmel beye oyumuz 28 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Fırtına Sonrası Büyükşehir Belediyesi Müdahale Etti
    18:03 Antalya'da Fırtına Sonrası Büyükşehir Belediyesi Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale etmek için Büyükşehir Belediyesi 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, ağaçları temizleyerek trafik akışını sağladı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement