Erdoğan İstedi! TSK'dan İstanbul'un Fethi İçin Özel Birlik - Son Dakika
Güncel

Erdoğan İstedi! TSK'dan İstanbul'un Fethi İçin Özel Birlik

İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamaları için TSK Erdoğan'ın isteğiyle özel bir 'Fetih Birliği' oluşturdu. Fetih Birliği kutlamalara bu yıl ilk kez katılacak.

29.05.2015 08:20  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her yıl 29 Mayıs'ta yapılan ancak bu yıl 30 Mayıs'a alınan fetih kutlamalarına TSK'dan aktif katılım istedi. Bunun üzerine TSK, fetih kutlamasına 84 kişilik Mehteran Takımı'nın yanı sıra İstanbul'daki 1'inci Ordu bünyesinde görevli personelden birlik oluşturdu ve 'Fetih Birliği' adını verdi.

MÜTHİŞ TESADÜF

TSK, kutlamalara bu birlikle katılmayı kararlaştırdı. 'Fetih Birliği' 478 kişiden oluşacak. Böylece TSK, kutlamalara 84'ü Mehteran Takımı, 478'i de 'Fetih Birliği'nden olmak üzere 562 kişiyle katılmış olacak.

14 AYRI KIYAFET GİYECEKLER

Mehteran Takımı'nın arkasında yürüyecek olan Fetih Birliği'nin kıyafeti ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Birlikte yer alacak askeri personel Osmanlı Ordusu içinde yer alan değişik birlikleri temsil eden 14 ayrı kıyafet giyecek. Böylece Fetih dönemindeki Osmanlı Ordusu'nun tüm sınıfları geçit töreninde temsil edilecek.

GELECEK YIL BELİRSİZ

Askeri kaynaklar, TSK Mehteran Takımı'nın geçmişteki tüm kutlamalara katıldığını belirterek, bu yıl ilk kez Fetih Birliği'nin de törenlerde yer alacağını söylediler. Fetih Birliği'nin önümüzdeki yıllarda da törenlerde yer alıp almayacağı ise netleşmedi. İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Yenikapı'da ortaklaşa düzenleyeceği kutlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Geçen yıl Soma'da 301 madencinin öldüğü facia nedeniyle birçok etkinlikle birlikte Fetih kutlamaları da iptal edilmişti. 2011 yılındaki Fetih törenlerine ise hükümeti temsilen kimse katılmazken, dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş törenlere katılmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Erdoğan İstedi! TSK\'dan İstanbul\'un Fethi İçin Özel Birlik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan İstedi! TSK'dan İstanbul'un Fethi İçin Özel Birlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • ümit: istanbulu da akepe fethetti derlerse yakında şaşırmam 85 9 Yanıtla
  • TURAN: HAİNLER DİZ ÇÖKECEK.... 21 38 Yanıtla
  • TURAN: BAŞ KOMUTANİMİZ...RTE...SELAM DURACAKSİN... 20 38 Yanıtla
  • TURAN: Hainler diz çökecek.... BASKOMUTAN...RTE... 23 32 Yanıtla
  • Osmanlı/Türkiye/Selçuklu: ilk defa osmanlıyı anan bir tsk birligi kuruldu yaşasın tayyib baba 18 27 Yanıtla
  • TURAN: MHP Lİ KARDEŞLER LÜTFEN VATAN ,MİLLET,BAYRAK İÇİN.... DİKKAT EDELİM...BAHÇELİ NEDEN HAİN PARTİLERE LAF SÖYLEMİYOR... HAİNLERE İNAT OYLAR ....AKP YE...İNANİN BAHÇELİ YANLİS YAPİYOR... 10 33 Yanıtla
  • BALKÇI: yakışır baş komutan sen ne dersen o olur 15 21 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..NEYMİŞ HİRSİZMİS...SİZLER DAHA BÜYÜK HİRSİZSİNİZKİ DİKİLİ BİR AĞACINIZ BİLE YOK...DİNİNE VATANİNA EN COK HİZMETİ AKP YAPAR ..BACİLARİMİZ ÖZGÜRCE BAŞINI KAPATİYOR..COCUKLARİMİZ OKULLARDA DİNİ BİLGİLERİNİ ALİYOR...CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM....... 10 25 Yanıtla
  • Ha.: Yasa tayyip baba 10 25 Yanıtla
  • sade vatandas: GOZYASİMSİN LİDERİM 9 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement