Erdoğan: İsrail Katliam, Soykırım Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: İsrail Katliam, Soykırım Yapıyor

Erdoğan: İsrail Katliam, Soykırım Yapıyor

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin'de maalesef bu İsrail katliam, soykırım yapıyor. İsrail bir terör devleti olarak terör estiriyor." dedi.

26.07.2014 21:00  Güncelleme: 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Filistin'de maalesef bu İsrail katliam, soykırım yapıyor. İsrail bir terör devleti olarak terör estiriyor. Onun için diyorum ki; 'zalimler için yaşasın cehennem.' 150'yi aşkın o yavruların ölümünü gördünüz değil mi? Annelerin ölümünü gördünüz değil mi? Dünya, Avrupa sessiz. Şu anda gerek özel temsilcilerim, gerek Dışişleri Bakanım devredeler, çalışıyoruz. Er veya geç, bu iş de yoluna girecek inşallah" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Erdoğan, "Diyarbakır'a soruyorum, çözüme 'evet' diyor muyuz? Kardeşliğe bir kez daha 'evet' diyor muyuz? Yeni Türkiye'ye 'evet' diyor muyuz? Türkiye'nin gücüne güç katıyor muyuz? Annlerin gözyaşlarını artık tamamen dindiriyor muyuz Diyarbakır? Gençlerin kanını artık tamamen durduruyor muyuz Diyarbakır? 10 Ağustos'ta mührü milletin adayına basıyor muyuz?" ifadesini kullandı.

Alandakilere, "Kim o aday?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Maşallah Diyarbakır'da da bu iş bitmiştir. Diyarbakır 'tamam inşallah' diyor. Diyarbakır, Türkiye'nin gücüne güç katıyor. Allah sizden razı olsun. Burada, Diyarbakır'da bir kez daha söz veriyorum; sizin takdirinizle cumhurbaşkanı seçilirsem, çözüm sürecinin daha kararlı şekilde takipçisi olacağım. Sabotajlara karşı durdum, daha güçlü şekilde durmaya devam edeceğim. Tahriklere boyun eğmedim, daha da dik bir duruş sergileyeceğim. Türkiye'de kardeşliğe saldırı düzenleyen Pensilvanya ihanet şebekesiyle mücadeleyi daha güçlü sürdüreceğim. Yeni bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir Türkiye imar edeceğiz. Mevcut sorunların da aşıldığı bir Türkiye'yi birlikte kuracağız."

- "Şam'ın, Halep'in, Kudüs'ün, Ramallah'ın, Gazze'nin mazlumları sevinecek..."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kaldığını hatırlatan Erdoğan, Diyarbakır'ın desteğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Diyarbakır'ın, İslam coğrafyasının beşinci Harem-i Şerifi'nin katkısının çok önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Sen eğer 'evet' dersen bil ki sadece Diyarbakır değil, Erbil'de güç kazanacak. Sen 10 Ağustos'ta 'evet' dersen, Kerkük, Musul, Bağdat, Basra güç kazanacak. Sen 'evet' dersen, Şam'ın, Halep'in, Kudüs'ün Ramallah'ın, Gazze'nin mazlumları sevinecek. Sen öncüsün Diyarbakır. Üzerine düşeni biliyorum ki yapacak, tarihi sorumluluğunu yerine getireceksin. Sen eski Türkiye koalisyonuna geçit vermeyecek, inşallah yeni Türkiye'nin mimarlarından olacaksın" diye konuştu.

Diyarbakır'ın kendisinin nezdinde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Erdoğan, Diyarbakır'a hakettiği eserleri kazandırmak için çok yatırım yaptıklarını söyledi.

- "3 milyon dekar araziyi sulayacağız"

Kente 12 yılda 15,5 katrilyon yatırım yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Neredeydi bizden öncekiler? Dİyarbakır'ın semtine uğramadılar, semtine" dedi.

Yatırımların kurumlara göre dağılımını da aktaran Başbakan Erdoğan, Atatürk Barajı'ndan sonra GAP'teki en büyük sulama projesi olan Silvan Barjı'nın yapımının devam ettiğini kaydetti. Erdoğan, "İnşallah 2016 sonunda bitiriyoruz. 6,5 katrilyona mal oluyor. 3 milyon dekar araziyi sulayacağız. Çiftçilerimizin cebine yılda bir katrilyon ilave para girecek. 300 bini aşkın kardeşimize burada iş imkanı doğacak, bu proje işsizlik probleminin çözümüne katkıda bulunacak" dedi.

Diyarbakır'a dev bir yatırımla sağlık kampüsü yaptıklarını belirten Erdoğan, kampüsün alt yapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, yatırımın tamamlanmasıyla Diyarbakır'ın sadece bölgenin değil, komşu ülkelerin de sağlık ihtiyaçlarına cevap vereceğini vurguladı.

Kente TOKİ kanalıyla 33 bin kişilik stadyum kazandıracaklarını ve yakında inşaatının başlayacağı müjdesini de veren Erdoğan, stadyumun iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Diyarbakır'ın ulaşımda altın çağını yaşadığını ifade eden Erdoğan, "Diyarbakır'a bizden önce 79 senede 44 kilometre bölünmüş yaptılar. 12 yılda biz 343 kilometre bölünmüş yol yaptık, farkımız bu. Diyarbakır Çevre Yolu'nun yapımı devam ediyor. 442 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır- Şanlıurfa Otoyolu'nu yap-işlet-devret modeliyle hayata geçiriyoruz inşallah. Şu anda proje çalışmalarını tamamlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Diyarbakır Havalimanı'nı baştan başa yenileyeceklerinin sözünü verdiğini anımsatan Erdoğan, mevcut terminal binasını genişlettiklerini, apron ve taksi yolunu yaptıklarını, yeni bir terminal binası yapmak için de "kolları sıvadıklarını" bildirdi. Erdoğan, "İnşasına başladık, inşallah önümüzdeki yıl sonunda bitiriyoruz. Amacımız, Diyarbakır Havalimanı'nı daha da büyütüp uluslararası statüye kavuşturmak" dedi.

Diyarbakır'ın, 2023 için çok önemli bir vizyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, kente yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Diyarbakır'ın manen de kendileri için çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"El ele, omuz omuza vereceğiz inşallah bunları başaracağız. Biz partimizi kurduk yola çıkarken, birşey dedik. Ne dedik? 'tek millet' dedik. 'Tek bayrak.' Çünkü bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımıza alternatif bir bayrak asla kabul edemeyiz. 'Tek vatan.' 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Kim ki bu topraklar üzerinde operasyon düşünecek olursa karşısında bizi bulur. Dört, 'tek devlet.' Neymiş o parelel devlet. Nereden çıktı bu? Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi tehdit eden her unsurun karşısındayız."

Alandakilerin "helal olsun sana" şeklinde sloganları üzerine Erdoğan, "Sizlere helal olsun, sizin bu aşkınız var ya, bu heyecanınız, bu coşkunuz var ya, evvellallah" dedi.

- İsrail'in Gazze saldırıları

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Filistin'de maalesef bu İsrail katliam, soykırım yapıyor. İsrail bir terör devleti olarak terör estiriyor. Onun için diyorum ki 'zalimler için yaşasın cehennem.' 150'yi aşkın o yavruların ölümünü gördünüz değil mi? Annelerin ölümünü gördünüz değil mi? Dünya, Avrupa sessiz. Şu anda gerek özel temsilcilerim, gerek Dışişleri Bakanım devredeler, çalışıyoruz. Er veya geç, bu iş de yoluna girecek inşallah. Allah nasip eder, milletimin teveccühü ile sizin teveccühünüzle cumhurbaşkanı seçilirsem, Diyarbakır'da devam eden tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet, proje yarım kalmayacak. Cumhurun başı olmak kolay değil. Orada da koşacağız. Bizim işimiz eser üretmek."

İstanbul'da boğaz köprüsünün altından Marmaray'ın geçtiğini, 3. boğaz köprüsünde kulelerin yükseldiğini belirten Erdoğan, denizin altından ikinci bir tüplü geçişi Avrasya tüneliyle sağlayacaklarını, burayı da otomobillerin kullanacağını anlattı.

Çalışmaların Cumhurbaşkanlığında da devam edeceğini belirten Erdoğan, o nedenle 10 Ağustos'ta Diyarbakırlılar'ın desteğini beklediğini söyledi.

Erdoğan, "Siz 3 Kasım'da bu ülkenin makus talihini değiştirdiniz Türkiye şahlandı. 10 Ağustos'tan sonra da Türkiye'de yeni bir dönemin miladı olacak inşallah" dedi.

Vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini, yeni Türkiye'nin inşası için oy kullanmalarını isteyen Erdoğan, "Yarın çocuklarınıza torunlarınıza ne diyeceksiniz biliyor musunuz? 'Yeni Türkiye'nin kuruluşu için biz 10 Ağustos 2014'te tarih yazdık' diyeceksiniz. 'Halkın oylarıyla belirlenen bir cumhurbaşkanını biz seçtik' dieyceksiniz. 'Vesayete, statükoya son verdik' diyeceksiniz onun için 10 Ağustos seçimleri çok önemli" diye konuştu.

-Yola çıkacaklara uyarı-

Ramazan Bayramını şimdiden kutlayan Erdoğan, vatandaşlardan trafikte dikkatli olmalarını, uykusuz ve alkollü araç kullanmamalarını istedi.

Erdoğan, "Giden can sadece sizin canınız olmayacak. Aynı zamanda, siz alkollü olacaksınız alkolsüz nice otobüslerin maalesef devrilmesine vesile olacaksınız. İşte geçenlerde maalesef sevdiklerinden ayrılanlar oldu. İşte Bingöl-Diyarbakır yolunda tankerin devrilmek suretiyle 70 kardeşimiz, vatandaşımız maalesef yandı. Az önce aldığım bilgiyle 12 kardeşimiz ne yazık ki öldü" dedi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dileyen Erdoğan, "Çok dikkatli olacağız. Şu trafik inanın terörde kaybettiğimizdan çok daha fazlasını bizden aldı. Onun için de bunun adı trafik terörü. Dikkatli olacağız. Bizi sevdiklerimizden mahrum bırakmasınlar. Yollardan acı haber almayalım" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Dualarınızda Filistin'i unutmayın, Gazze'yi unutmayın, Suriyeli mazlumları unutmayın. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın. Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın. Allah bizi utandırmasın, mahçup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter" diye konuştu.

- Erdoğan, terör mağduru ailelerle görüştü

Erdoğan, miting için Diyarbakır Havalimanından ayrılışında "Erdoğan Gönüllüleri" arasından seçilen terör mağduru ailelerden bir grupla ayaküstü görüştü.

Mitinge Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Diyarbakır ve çevre illerin milletvekilleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Alanda açılan "Zalime Alp, mazluma Eren olan milletin adamı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Allah yar ve yardımcın olsun", "Anadolu yiğidi, mazlumların ümidi" ve Türkçe-Kürtçe hazırlanmış, "Milletin adamı, başımız gözümüz üstüne/ Ser Seran, ser çavan" pankartları dikkati çekti.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde hissedildiği Diyarbakır'da, miting için gelen vatandaşlar, alan üzerine kurulmuş tesisattan, soğuk hava püskürtülerek serinletildi.

- Göğebakan için dua istedi

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından alandakilere kırmızı karanfil ve Diyarbakırspor atkısı dağıttı. Bu sırada sanatçı Murat Göğebakan'ın Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyası için bestelediği "Sağlam irade" şarkısı çalındı.

Erdoğan, Göğebakan'ın yoğun bakımda tedavi altında olduğunu hatırlatarak, vatandaşlardan dua etmelerini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: İsrail Katliam, Soykırım Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement