Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül'ün Sözlerini Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül'ün Sözlerini Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz" sözlerine isim vermeden "Bal gibi olur" şeklinde karşılık verdi.

27.02.2015 15:13  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Valiler'e yaptığı açıklamalarda yine çok konuşulacak ifadeler kullandı. İsim vermeden yine Merkez Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik ağır suçlamalarda bulunan Erdoğan Abdullah Gül'ün "Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir" açıklamasında "Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur" şeklinde karşılık verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasındaki o kısım;

"7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

"BAL GİBİ OLUR"

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur, neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz."

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Şubat'ta cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken başkanlık sistemi ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD'de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir."

Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül\'ün Sözlerini Eleştirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, İsim Vermeden Abdullah Gül'ün Sözlerini Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • ANKARALI: İNŞALLAH BİRBİRİNİZE DÜŞERSİNİZ. . . 56 8 Yanıtla
  • TOPUZ: Eleştirmediği kimse varmı ki ? Her şeyin en iyisini en doğrusunu sadece bu biliyor. Aksini düşünenler ya hain, ya cahil. 45 11 Yanıtla
  • 2023: Bu ülke Tayyiple kalkındı beyler dogru söylemiş 8 45 Yanıtla
  • Kaya Ahmet: : vay abdullah bir sen kalmıştın sende arada gittin : 38 1 Yanıtla
  • hasan s.: Abdullah gül hep partiye zarar veren açıklamalar yapıyordu iyi oldu 5 32 Yanıtla
  • RIDO: HİTLERİDE ZAMANINDA ALMANLAR ÇOK SEVİYORDU, NE OLDU ONUN EGOSU YÜZÜNDEN YAKLAŞIK 60 MİLYON İNSAN ÖLDÜ. DİKKATLİ OLMAK LAZIM 34 3 Yanıtla
  • sayın cumhurbaşkanımız: sayın cumhurbaşkanım her zaman yanınızdayız. oyumuz size. ancak lütfen eski dostlarınızı bi tarafa kesip atmayın. yeni yetmeler eğer güçten düşerseniz(Allah korusun) ilk ayrılacak kişiler. güneş nerdeyse orda olanlarla değil ilk gün yola çıktığınızda yanınızda olanlarla olun rica ediyorum. 6 28 Yanıtla
  • halit cenker: Adamsın R.T.E herkes konussun yanindayiz arkandayiz Allah yardimcin olsun. 13 21 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: ABDULLAH GÜLÜ DE HARCADILAR.. 28 5 Yanıtla
  • raskoln: abdullah gül gözümden düştün sende türk düşmanıymışın meğersem 3 29 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement