Erdoğan: Bunlar Bizim Çocuklarımızın Ölüsünü Seviyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bunlar Bizim Çocuklarımızın Ölüsünü Seviyor

30. İSEDAK toplantısı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dışarıdan gelenler bizi değil, bizim çocuklarımızın ölülerini seviyorlar" dedi.

27.11.2014 10:41  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış töreninde konuştu.

İslam coğrafyasında yapılan zulme sessiz kalınmasını eleştiren Erdoğan "Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, elmaslarını seviyorlar. Ucuz iş gücünü seviyorlar, çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Buna daha ne kadar seyirci kalacağız?" dedi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğe de dikkat çeken Erdoğan, "Hepimiz bir Allah'a inanıyoruz. Hepimiz hesap gününe inanıyoruz. Kendinize, nefsimize, vicdanımıza izah edebilsek bile böyle bir gelir uçurumunu o yüce mahkemede izah edebilmenin imkanı yoktur. Hepimiz günde birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

"57 ülkeden 27 tanesi Birleşmiş Milletler'de en az gelişmiş kategorisinde yer alıyor. Hepimiz bir Allah'a inanıyoruz. Hesap gününe inanıyoruz. Böyle bir gelir uçurumunu o yüce mahkemede izah edebilmenin bir yolu yoktur. Birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz. Paylaşan, hayatı boyunca sofradan tam doymadan kalkan bir nebinin bekçileriyiz. Kardeşliğin, paylaşmanın. Her gün kardeşlerimiz can veriyor. Barbarca, vahşice katlediliyorlar. Kendi mescitlerimizi emin hale getiremediğimiz için barbarların postallarıyla çiğnenebiliyor. İşte Mescid – i Aksa… Sesimiz çıkıyor mu, konuşabiliyor muyuz? Hayır.

"SORUNLARIMIZI SADECE BİZ ÇÖZEBİLİRİZ"

Az önce Rabbimin ayetlerini dinledik. Herşey açık net ortada. Eğer birlik olunursa neredeyse bir asırdır devam eden Filistinin yalnızlığı ayıbına derhal son verilebilir. Bizim sorunlarımızı sadece ve sadece biz çözebiliriz. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınlarını, elmaslarını seviyorlar. Ucuz iş gücünü seviyorlar, çatışmalarını, kavgalarını, anlaşmazlıklarını seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar.

"ÇOCUKLARIMIZIN ÖLÜSÜNÜ SEVİYORLAR"

Bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Buna daha ne kadar seyirci kalacağız? Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız. Burası bir aile meclisi. Dünya bizi dinliyor. Şii olmak, Suriye'de öldürülen çocukların, 300 bin masumu, 7 milyon masumu seyretmeye bahane olabilir mi? Yine soruyorum Sünni olmak türbelere yapılan saldırıları, terör örgütlerini, darbeleri, hakkını arayanların sokakta vurulmasını meşrulaştırır mı? Bütün kalbimle hangi mezhepten olursa olsun tüm Müslüman kardeşlerime bir çağrı yapıyorum. Ne olur, şöyle kenara çekilelim ve manzaraya bir bakalım. Kim kazanıyor, kim kaybediyor?

Ölümlerden kazanan kim? Çatışmalardan kazanan kim? Aramızdaki sorunlardan kazanç sağlayan kim? Eğer bunların cevaplarını verebilirsek, adım atabilirsek, o zaman çözümün fitili tutuşturulmuş demektir.

"BATI MEDYASI TARAFINDAN HEDEF YAPILDIM"

Batı medyası tarafından en ağır eleştiri ve hakaretlerin hedefi yapıldım. Daha 2 hafta önce Latin Amerika dini önderler zirvesinde Amerika kıtasında Kolomb'tan önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Bilimsel gerçeklere dayanan bu tezi tekrar ettiğim için batı medyası tarafından ve içimizdeki kompleksliler tarafından hedef yapıldım. Müslümanlara ayırım yapmaksızın terörist yaftasını yapıştıranlar islamofobi uyarılarımızı dikkate almadılar. Geri yaftası yapıştıranlar adaletsizlik uyarılarımızı duymazdan geliyorlar. Sormamızı istemiyorlar. Bizim tarihi gerçekleri medeniyet tarihini bilim tarihini siyasi askeri ilmi tarihi hatırlatmamızdan çok ama çok rahatsız oluyorlar. Bizim dünyanın tamamında din, dil, ırk ayrımı yapmaksınız yoksulların hakkını savunmamızdan rahatsız oluyorlar.

Onlar adaletsizlik üstüne kurdukları iktisadı sistemin gereğini yapıyorlar. Biz ne onlara ne de kendimize öyle bir ayrımclığı reva göremeyiz.

"O ÇOCUKLARIN ELLERİ YAKALARINDA OLACAK"

Fatiha Suresi'nde hergün tekrar ettiğimiz 'maliki yevmiddin' yani 'o hesap gününün sahibi karşısında hiçbir mazeret geçerli olmayacak.' Iraklı, Suriyeli, Filistinli çocukların kanları katilleri kadar onlara susanların da ellerindedir, o çocukların elleri de yakalarında olacaktır.

Türkiye olarak hiçbir ülkenin toprak bütünlüğüne, iç barışına yönelik bir niyetimiz asla yoktur. 10 yıllardır ihmal ettiği kardeşleriyle hasretle kucaklaşma arzusunda olan bir ülkeyiz. Sizler gibi bizler de bölgemizdeki her meseleye insani nazarla İslami nazarla bakıyoruz.

"ALLAH'IN İPİNE SIMSIKI SARILALIM"

Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım. Birleşmiş milletler çocuklarımızın akan kanına seyirci kalırken İslam İşbirliği teşkilatı da seyirci kalamaz. Dünya bilimine yeniden büyük katkılar sağlayabiliriz. Dünya barışına siyasetine daha büyük katkılar sunabiliriz. Sadece coğrafyamızda değil yeryüzündeki her çatışmaya müdahale edebiliriz. Küresel ekonomiye büyük katkılar sunuyoruz ama istikamet de çizebiliriz. Bunu yapacak tecrübemiz var. Tek ihtiyacımız olan ittifaktır, birliktir.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR"

BM'de 5 daimi üye ülke arasında bir tane İslam ülkesi var mı? İşte buyurun şu anda Irak'ta Suriye'de yaşananlara baktığınız zaman hiçbir ses çıkıyor mu? Çıkmaz, boşuna beklemeyelim. Unutmayın Dünya beşten büyüktür. Ne yazık ki dünya şu anda beşe mahkumdur. Önce dünyayı bu mahkumiyetten kurtarmamız lazım. BM'nin gerçek bir reforma ihtiyacı var.

"İRANLI KARDEŞLERİMİZİN BİR SÖZÜ VAR"

İranlı kardeşlerimin bir sözü var. 'Oturdular konuştular dağıldılar.' Eğer bu konuda ciddi adım atmazsak, otururuz, konuşuruz, dağılırız. Yani neticesi olmayan bir toplantı demektir. Biz neticesi olmayan toplantı değil. Neticesi olan toplantılar yapmamız lazım. Kendimizi sürekli çek etmemiz lazım. Patinaj yapmayacağız. Artık bunu aşmamız lazım. Devir netice alma zamanı."

Erdoğan: Bunlar Bizim Çocuklarımızın Ölüsünü Seviyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bunlar Bizim Çocuklarımızın Ölüsünü Seviyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Radamel falcao: Çapulcular sana kurban olsun 40 18 Yanıtla
  • sungurlu: yine vurgun yapacak kendine yol yapıyor ayık olun 48 5 Yanıtla
  • Kürt kökenli türk: Allahsenden razı olsun 25 26 Yanıtla
  • Barış : Ölümüne arkasındayız konuş başkanım 22 25 Yanıtla
  • urfalı kurt: erdoğan doğru söyliyor 19 25 Yanıtla
  • bakur: siz ayakkabı kutularını seversiniz boş olanları deil dolu olanları seversiniz 21 22 Yanıtla
  • mehmet ali: Sizin derdiniz ne?ne bu Tayyip düşmanlığı. Insan bukadar mı nankör olur. Ölümüne Tayyip 12 31 Yanıtla
  • AYHAN DENİZHAN: KENDİ HALKINI KİN VE NEFRETLE İKİYE AYIRDINMI, BU SÖYLEDİKLERİNE DÜNYA ŞİMDİ KIS KIS GÜLÜYOR. BİZİM YAPAMADIĞIMIZI O YAPTI DİYORLAR. AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN C. BAŞKANI İSTİYORUZ. 19 18 Yanıtla
  • Doğru söz: Dediklerine kendisi inaniyormu ?Ya göründûğün ya da olduğun gibi görün ! Bırak bu din , Ahlak ayaklarını ve bir Aynaya bak ! Pes doğrusu ...... 19 16 Yanıtla
  • ...: aklı fikri araplarda arap manyağıı 20 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyen protestocular, İsrail aleyhine sloganlar atarak Eminönü Meydanı'na doğru ilerledi. Yerli ve yabancı turistlerin de destek verdiği protestoya polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Grup adına konuşan İsmail Halis, dünyanın İsrail'in saldırılarını görmezden geldiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu. Protestocular, dua ettikten sonra dağıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement