Erdoğan'ın Ziyareti Arap Basınında Geniş Yankı Buldu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Ziyareti Arap Basınında Geniş Yankı Buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti, Körfez basınında geniş yer alırken El-Yevm gazetesi haberi "Ümmetin kurtarılması görevi" başlığıyla verdi.

03.03.2015 16:39  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti, Körfez basınında geniş yer aldı. Arabistan'ın önemli gazetelerinden El-Yevm, Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan işbirliğinin önemine vurgu yaparken, haberi "Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye... Ümmetin kurtarılması görevi" başlığıyla duyurdu.

ZİYARET OLUMLU YANKI UYANDIRDI

Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret ve Kral Selman bin Abdulaziz ile başkent Riyad'daki görüşmesi Körfez basınında olumlu yankı uyandırdı. Katar merkezli Eş-Şark gazetesi, ana sayfasında yer verdiği haberde, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin bölgedeki güvenlik ve istikrara odaklandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın görüşmesinin, bölgede istikrarsızlığın hakim olduğu bir dönemde gerçekleştirildiğine işaret edilen haberde, iki ülke liderlerinin, bölge ile ilgili meselelerdeki karmaşayı bilmesinden ötürü bu istikrarsızlığın çözüme kavuşmasında önemli rol oynayabileceğine işaret edildi.

SURİYE KONUSU KONUŞULDU

İki ülke liderinin Suriye ve Irak'ta yaşanan olayları ele aldığı, şiddet olaylarının artması nedeniyle sivillerin korunması, gıda malzemelerinin girişi konuları üzerinde durduğu belirtilen haberde, Erdoğan ve Kral Selman'ın Suriye krizinin ciddiyetle ele alınması ve zorbalıkla mücadelede Suriye halkına yardım edilmesi gerektiğini görüştüğü ifade edildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın, İran konusunu da çeşitli açılardan ele aldığı kaydedilen haberde, Suudi Arabistan-Türkiye zirvesinin bölgede istikrarın sağlanması için önem teşkil ettiği vurgulandı.

"TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN ÖNÜNDEKİ GÜNDEM"

Suudi Arabistan'ın Riyad gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral'ın görüşmesini "Türkiye ve Suudi Arabistan önündeki gündem" başlığıyla ana sayfadan verdi.

Türkiye'nin belli hedefleri ve beklentileri olan bölgesel bir güç, Suudi Arabistan'ın da Türkiye'nin ekseninde olduğu belirtildi. İki ülke arasında hedeflerin uyumlu olduğuna dikkat çekilen haberde, bu uyumluluğun, Müslümanları içinde bulundukları krizlerden çekme isteğini güçlendirdiği vurgulandı.

"ÜMMETİN KURTARILMASI GÖREVİ"

Suudi Arabistan'da çıkan El-Yevm gazetesi ise Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Gazete bu ülkelerin ortak koordinasyon ve işbirliğiyle Arap dünyası ve İslam alemine yönelik tehditlerle mücadele edebileceğini belirtti.

Gazete, Suud Kralı Selman'ın dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi karşıladığı haberini "Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye... Ümmetin kurtarılması görevi" başlığıyla verdi.

"GÜÇLÜ İLİŞKİLERE" DİKKAT ÇEKTİLER

IŞİD, El-Kaide, Nusra gibi oluşumlar ile Tahran gibi rejimlerin, gece gündüz, Müslüman ve Arap kimliğine zarar vermek, fitne tohumları ekmek için çaba sarfettiği ifade edilen haberde, büyük Müslüman ülkelerin bu güçlerin yaptığı düşmanlığı durdurması gerektiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, "Arap dünyası ve İslam alemine yönelik tehditler karşısında Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır arasında ortak koordinasyon, gerekli bir hal almıştır" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan'da yayınlanan El-Vatan gazetesi ise Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki "güçlü ilişkilere" dikkati çekti. Bazı konularda görüş ayrılıkları olmasının ilişkileri etkilemediği vurgulanan haberde, Suudi Arabistan'ın Türkiye'yle ilişkilerinin Mısır'la ilişkilerinin aleyhinde olmadığı, ülkeler arasındaki ilişkilerin karşılıklı menfaatler doğrultusunda bir seyir izlediği kaydedildi.

Erdoğan\'ın Ziyareti Arap Basınında Geniş Yankı Buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Ziyareti Arap Basınında Geniş Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • yavuz: Erdoganin büyüklüğünü bütün dünya anladı ama bizim eşekler anlamadı 14 17 Yanıtla
  • cahil: Ummetin kurtulusu siyasetcilere krallara kaldiysa ummetin sonu koleliktir. Turkiyeyi normal bir ulke haline getirebilecek bir lider versin Allah bize 14 4 Yanıtla
  • 2023: Pis chp mhp liler tayyip ülkeyi süper güç yaptı daha ne olsun 3 10 Yanıtla
  • Figo: Allah belanizi versin 5 6 Yanıtla
  • Konyali kurd: Allah yar ve yardimcin olsun. Basimizdan eksik etmesin 3 8 Yanıtla
  • Ati: Koyunlar yine döktürmüş...meeeee 5 5 Yanıtla
  • HELAL LİDERİMİZE: ERDOĞAN FARKI BU, DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DİYEREK GÜCÜM DENİLEN DEVLETLER, SÜT DÖKÜLMÜŞ KEDİYE DÖNDÜ. HELAL LİDERİMİZE. 6 4 Yanıtla
  • seher: HACI FIŞ FIŞ 7 3 Yanıtla
  • nil: Butun tuccarlar toplandik toplandik toplandık , biz paradan hoşlandık, hoşlandık hoşlandık. 3 5 Yanıtla
  • Caner: RTE nin bu ziyareti neye işaret ??? Maalesef ve tabiki seçimin olacağına işaret! Insanların duygusuyla çok iyi oynuyorsunuz.. 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.


Advertisement