Erdoğan'ın Sağ Kolu Akdoğan Kabineye Girdi - Son Dakika
Politika

Erdoğan'ın Sağ Kolu Akdoğan Kabineye Girdi

Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu olarak bilinen Yalçın Akdoğan, 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev alacak.

29.08.2014 13:06  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabine listesinde en dikkat çekici isimlerden biri Yalçın Akdoğan oldu.

Partide bir süredir yaşanan "ak saçlı-yeni yetme" tartışmasının odağındaki isimlerden Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni kabinenin banko isimlerinden biri olarak değerlendiriliyordu. Beklendiği gibi oldu ve Akdoğan 62. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev alacak.

ETKİN BİR İSİM

Yalçın Akdoğan, 62. Hükümet Programı üzerinde de etkin bir rol oynuyor. Özellikle çözüm sürecine, yeni anayasaya ve "paralel yapıyla mücadele" olarak adlandırılan cemaate yönelik girişimlere vurgu yapılacak hükümet programını hazırlayan ekipte yer alan Akdoğan, Erdoğan'ın "aktif Cumhurbaşkanlığı" yönetiminin de parti ve hükümet nezdinde anahtarı olacak unsurlardan biri olarak gösteriliyor. Akdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın hükümet çalışmalarında "göz kulağı" olacağı ve diğer kabine üyelerinden daha farklı bir misyonla bu göreve getiriliyor.

Yalçın Akdoğan'ın Erdoğan hükümetinde başlayan Çözüm Süreci dönemini yürütmesi bekleniyor.

YALÇIN AKDOĞAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır.

Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı.

Pendik Belediyesi eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Erdoğan\'ın Sağ Kolu Akdoğan Kabineye Girdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan'ın Sağ Kolu Akdoğan Kabineye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • BAY DOĞRU: Ben Bilal Erdoğan'ı bekliyordum sürpriz oldu. 23 10 Yanıtla kanunu uygula: onu size göndereceğiz sizleri kurtarsın diye yoksa 65 senedir olduğu gibi iktidar yüzü göremeyeceksiniz bir ömür boyu 0 0
  • yakup: koyun sürü şu akp övüyor 14 12 Yanıtla kanunu uygula: koyun sürüsü dediklerin bir başbakan bir de cumhurbaşkanı seçti sizin gibi çapulcuları 7 sene istedikleri gibi oynatacaklar sen şimdi karaları bağla 7 sene kahrol 0 0
  • hackman: E O KADAR YALAKALIK YAPTI O KADAR DA OLSUN ARTIK 7 2 Yanıtla
  • kazım: gelecekte akp nin başına geçecek isim. aslen masondur. üst akıl denilen kurumun elemanıdır. akp yi sıfırlayacak isimdir. demedi demeyin ey müselmanlar. . . . . . . . . . . . . . . . . 6 1 Yanıtla

Advertisement