Erdoğan'ın Şafak Pavey'i Ziyaretinin Perde Arkası - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Şafak Pavey'i Ziyaretinin Perde Arkası

Erdoğan\'ın Şafak Pavey\'i Ziyaretinin Perde Arkası

Başbakan Erdoğan'ın 17 yıl önce hastanede Şafak Pavey'i ziyaret etmesinde o dönemin ünlü gazetecilerinden Ayşe Önal'ın etkisi büyük...

05.11.2013 11:24  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'de geçirdiği kaza sonrasında sol kolu ve bacağını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile annesi Ayşe Önal'ı hastanede ilk ziyaret edenler dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşiydi.

ERDOĞAN ÖNAL'I YAKINDAN TANIYORDU

Pavey'in annesi gazeteci Ayşe Önal'ı çok yakın tanıyan ve o tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile beraberindeki 20 kişilik bir ekiple hastanede ziyaret etti. Milliyet'te yer alan habere göre 10 dakika süren ve sıcak bir havada geçen ziyarette Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, Şafak Pavey'e moral verdi.

AYŞE ÖNAL KİMDİR?

Aslında Önal, kızının adı üstünden tanınan biri değil. O, yılların deneyimine sahip bir gazeteci. Ancak kızı Şafak Pavey'in milletvekili olması ve dikkat çeken bir yaşam hikayesine sahip olmasıAyşe Önal ismini yeniden gündeme getirdi.

OTOPARK MAFYASININ SALDIRISINA UĞRADI

Uzun yıllar Nokta dergisinde yazan, bir dönem Mehmet Altan'la 'Z Raporu' adlı televizyon programını hazırlayan Gazeteci Ayşe Önal İngiltere'ye yerleşmişti ve İngiliz Vatandaşı olmuştu. 2003 yılında Beyoğlu'nda otopark mafyasının saldırısına uğrayarak uzun süre tartışılan Şafak Pavey'in annesi Önal, Türkiye'ye çok sık gelmiyordu. 1984 yılından bu yana mesleğinde büyükişlere imza atan gazeteci-yazar Ayşe Önal 1996 da 'Dünyanın en cesur gazetecisi' seçilirken aynı zamanda 2000 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden 21 kadınla birlikte 'Amazing Women' belgeselinin 'İnsan hakları ve hukuk mücadelesi sürekliliği' bölümünde yer aldı. Önal, onlarcaulusal ve uluslar arası ödülün sahibi.

GÜNDEMİ SARSAN JİTEM İDDİASI

2008 senesinde ise Yenişafak gazetesinde açıklamalarının yer aldığı bir haberde ilginç iddialar ortaya atmıştı. Hatta ohaberde Jitem'i ilk açıklayan gazetecinin kendisi olduğunu ifade etmişti. Önal konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "3 Haziran 1994'te dergi dağıtıldı. Güzel bir dergi olmuştu. Gece Ercan Arıklı beni çağırdı, ekipten bazı arkadaşları toplayıp gittim. Ercan Bey ağlamak üzereydi, çok üzgündü. 'Malesef seni ve arkadaşlarını kovmak zorundayım. Dinç Bilgin de Zafer Mutlu da çok üzgün' dedi. 20 kişiyi o gece kapının önüne koydular. İlk kez Küçük ve JİTEM adlarını zikreden gazeteciyim ben. Bu kadar insanın bundan zarar göreceğini bilsem, bunu yapar mıyım. Arkadaşlarımın çoğu işsiz kaldı."

ŞAFAK PAVEY'İN HAYATINI ALT ÜST EDEN ADAM

19 yaşında, gencecek, cıvıl cıvıl bir genç kadın, eşiyle beraber bir arkadaşını uğurluyor. O sırada, 17 yaşında bir çocuğu hızla gelen metronun altından kurtarmak için kendini atıyor. Çocuğu kurtarıyor ancak sol kolu ile sol bacağını kaybediyor.

"YOKSA ANNEM ÇOK ÜZÜLÜR"

Tren garında anında yapılan müdahale sırasında bilinci açık olan genç kadın, doktora kol ve bacağı için "Kurtarabilir misin?" diye sorar. "Hayır" yanıtını alınca da "O zaman kalanları kurtaralım, yoksa annem çok üzülür" diyebilecek kadar metanetlidir.

PAUL'UN TAVRI ONU YIKTI

Şafak Pavey, kazada bedeninin neredeyse yarısını kaybetti. Ancak Şafak'ı bu olaydan daha çok etkileyen şey, İngiliz eşi Paul Pavey'in tavrı oldu. Şafak ile Paul, 1994'te Ankara'da tanıştı. Henüz 17 yaşında bir öğrenci olan Şafak ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde konuk sanatçı olarak görev yapan müzisyen Paul birbirlerini çok sevdi. Bir yıl sonra İstanbul'da renkli bir düğünle evlendiler.

AŞKININ PEŞİNDEN ZÜRİH'E UÇTU

Paul, işi nedeniyle İsviçre'ye gidince, genç kadın da büyük aşkının peşinden Zürih'e uçtu. Şafak burada hem sinema-televizyon öğrenimi görüyor, hem de Zürih Çağdaş Tiyatro ve Dans Grubu'nda dans ediyordu. Başlangıçta her şey güzeldi ancak, Şafak ile Paul'un evliliği araya giren bir başka kadın nedeniyle sarsılmaya başladı. Kazadan sonra ise Şafak'ı büyük bir hüzün bekliyordu.

"BENİM İLK AŞKIMDI"

Paul büyük aşkla evlendiği Türk eşini kazadan sonra sadece bir kez ziyaret etti, bir daha yüzünü bile görmedi. Şafak Pavey, 19 Ocak 1997 tarihli Milliyet Gazetesi'ne kırgınlığını şöyle anlatıyordu: "Tüm yaşadıklarım bir yana, beni en çok üzen olay bu oldu. Benim ilk aşkımdı. Onun peşinden her yere taşındım. Ama o benim kadar güçlü değilmiş. Buna çok üzüldüm. Tüm olanlara rağmen ondan hiç nefret etmedim."

PROTEZLERİNE İSİM TAKTI

Şafak ile Paul 1997'de boşandı. Genç kadını büyük aşkının vefasızlığı bile yıkamadı. Sallanarak hareket eden protez bacağına "Johnny Walker", protez koluna da soğuk bulduğu bir Alman ismi olan "Helga" adını taktı. Yoluna devam etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Şafak Pavey'i Ziyaretinin Perde Arkası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement