Erdoğan ile Cemil Çiçek Arasında Yüce Divan Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ile Cemil Çiçek Arasında Yüce Divan Gerginliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı Çiçek'in, 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesinde görüş ayrılığına düştükleri bilgisi, meclis kulislerini hareketlendirdi.

22.12.2014 20:30  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17-25 Aralık operasyonları sonrası kurulan Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu toplandı. Ancak AK Partili'li eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilemedi. Bakanlar mal varlıkları ile ilgili MASAK'dan gelen rapora itiraz ettiler. Komisyon, kararını 5 Ocak'ta vermek üzere erteledi.

MECLİS KULİSLERİ ÇOK HAREKETLİ

Toplantı 5 Ocak'a ertelenmeseydi yapılacak oylama ile bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceği oylanacaktı. Ancak iddialara göre, kritik oylamaya saatler kala AK Parti kulisleri karıştı.

CUMHURBAŞKANI DEVREDE İDDİASI

Rotahaber'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirdiği öğrenilen bir ekip, AK Parti'li vekilleri gruplar halinde toplayıp 4 eski bakanın Yüce Divan'a yollanmaması konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak Meclis Başkanı Cemil Çiçek, vekillerle odasında görüşerek, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmeleri yönünde kulis yaptı.

ÇİÇEK: TABANA ANLATAMAYIZ, YÜCE DİVAN'A GÖNDERİN

Meclis kulislerinde Çiçek'in AK Parti kulislerindeki gelişmeler üzerine, "Biz bu durumu tabana anlatamayız. Vicdanlar rahat etmez. 4 bakan da Yüce Divan'a gönderilmeli. Vicdanınız elveriyorsa göndermeyin" diyerek, vekillerden buna göre oy kullanmalarını istediği konuşuluyor.

AK PARTİ KULİSLERİ FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Kulislerde "AK Parti içinde ise dengeler 4 bakandan en az üçünün Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde. Çok sayıda milletvekili ve bakan, bu kararın partileri için yeni bir başlangıç olacağını ve kendilerinin elini oldukça rahatlatacağını, aksi halde partide küçülme döneminin başlayacağı" konuşuluyor.

AK PARTİLİLER 4 BAKANDAN 3'ÜNÜ YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEK İSTİYOR

Yine kulislerden edinilen bilgiye göre; Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan Yüce Divan'a gönderilmesi istenen 3 bakan arasında yer alıyor. Bu 3 bakanın yolsuzluklarının kişisel çıkarlar doğrultusunda, Erdoğan Bayraktar'ın aracılık ettiği yolsuzlukların ise kurumsal nitelikte ve parti çıkarları dahilinde olduğu düşünülüyor.

ERDOĞAN 'GÖNDERMEYİN' TALİMATI

Meclis kulislerindeki en önemli bilgi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili. Erdoğan'ın, Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi halinde 17 ve 25 Aralık'ın darbe olduğu yönündeki tezlerinin çürüyeceğini ve bu nedenle de vekillerin mutlaka ikna edilmesi yönünde kesin talimat verdiği belirtiliyor.

Erdoğan ile Cemil Çiçek Arasında Yüce Divan Gerginliği
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan ile Cemil Çiçek Arasında Yüce Divan Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • GİRESUN: ERDOGAN YOLSUZLUK YAPAN BAKANLARIN ARKASINDA SONUNA KADAR DURACAKTIR NEOLURSA OLSUN. BUNDAN EMİNİM. AKP DE YOLSUZLUK YAPAN HERKES SEVİLİR ZEKİDİR AKILLIDIR ONUN İÇİN YOLSUZLUK YAPMASINI İYİ BECERİR, BECERİKLİ İNSANINDA ARKASINDA DURULUR. 61 10 Yanıtla
  • Murat erdem: Arkadaşlar hani yakalanan paraları ,o polisler koymuştu ...şimdi faiziyle iade ediyorlar.....uyanın artık........U Y A N I N ve kendinize gelin 65 5 Yanıtla
  • Murat erdem: Arkadaşlar, ey Türk Milletinin değerli insanları, uyanın artık , bunlara verelim dersini, bizim ile dalga gecilemiyeceğini görsünler,secimlerde sandığa gömelim bunları.... 58 7 Yanıtla
  • HALIS: ULAN BIR TANE YUREKLI CIKIP BU YAPTIGIMIZ YANLIS DIYEMIYOR. NEDEN KORKUYORSUNUZ DIZ USTU YAŞAMAKTANSA AYAKTA ÖLÜN 60 5 Yanıtla
  • YUNUS: AK PARTİNİN İÇİNDE ELBET ALLAH KORKUSU OLAN İNSANLARDA VARDIR LÜTFEN ARTIK UYANIN 63 2 Yanıtla
  • erkan: cumhiriyet halk partisi kendi icinde cumhuriyeti yasayip halktan en uzak parti olmustur bu 4 bakan yuce divana gitmezse adalet ve kalkinma partisi kendi icinde kalkinan adaletten en uzak parti durumuna düser 53 6 Yanıtla
  • Hukukcu: Halkın ortak görüşü bakanların delikanlı gibi (bilmiyorum öyleler mi? Yetim hakkı yiyen delikanlı olur mu?) kendileri gitmeleri.Gitmiyorlarsa yaka paça götürülecekler çaresi yok. 51 4 Yanıtla
  • ahmet: yüce divana giderlerse peşlerinden çok kişiyi çekerler o yüzden neyapa yapar göndermezler mıllette tatlı uykuya enayiliğe devam 42 2 Yanıtla
  • Kadir aksoy: Paralellikler hiç Konuşmasın mollaları turk adeletine guvendıgınden ABD ye kaçtı 7 32 Yanıtla
  • cafer doğan: çiçek, babacan, şimşek. . akp'nin devlet adamı görünümü veren 3 önemli ismi, helal olsun. 4 bakana yüce divan yolu , zirvede tahribatı artırarak büyütecek. muhalefet hala durumu değerlendiremiyorsa , kadrolarını değiştirmesi gerekir. ah neredesin süleyman bey? 35 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement