Erdoğan: Rusya'nın Suriye'yi Bombalaması Kabul Edilemez, Yanlış Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Rusya'nın Suriye'yi Bombalaması Kabul Edilemez, Yanlış Yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın attığı adımlar, Suriye'nin bombalanması bizim açımızdan kabul edilemez. Rusya çok ciddi yanlışın içinde. Yalnız kalacaklar" dedi.

04.10.2015 12:38  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda sert mesajlar verdi.

Rusya'nın hava saldırılarını değerlendiren Erdoğan, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının, özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Rusya çok ciddi yanlışın içinde. Bu bölgede kendini yalnızlığa götürecek bir adım." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"RUSYA ÇOK CİDDİ BİR YANLIŞIN İÇİNDE"

"Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının, özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Putin'e bunu ifade ettim. Rusya çok ciddi yanlışın içinde. Bu bölgede kendini yalnızlığa götürecek bir adım. Türkiye'ye rağmen bu adımı atması bizi tedirgin etmektedir. İkili ilişikilerimiz ortadadır."

"'KÜRTLER IŞİD'E KARŞI SAVAŞIYOR' İFADESİ ÇOK YANLIŞ BİR TESPİT"

"Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler IŞİD'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. IŞİD'e karşı şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de IŞİD'e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye? Terör örgütüdür de onun için ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini 'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa adaletli bir yaklaşıma ters düşer."

"REJİMLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR TARİHE BUNUN HESABINI VERECEK"

"Devlet terörü estiren bir Esad var ve bu devlet terörü estiren kişiyi ne yazık ki bakıyorsunuz Rusya da savunuyor, İran da savunuyor. Bunları söylediğimiz için rahatsız olanlar da var. Sortiler kimden yana? Rejimden yana. Rejimle işbirliği yapan ülkeler tarihe bunun hesabını vereceklerdir."

EĞİT-DONAT ÇALIŞMALARI: TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILIRSA...

"Bu çalışmaları biz yapıyoruz, başkaları da yapıyor ama şimdi eğit-donat çalışmalarını yaparken yine Türkiye yalnız bırakılırsa herhalde bu da insaf dışı bir yaklaşım olur. Biz yapıyoruz, yine yapmaya devam edeceğiz onu da söyleyeyim."

AHMET HAKAN'IN DARP EDİLMESİ: OLAYI TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL ANCAK...

"Bu konuyla ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu zaten söyledik. Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde kendisiyle bu görüşmeleri yaptı. Ama şunu da bilmemiz lazım. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak, köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım."

AB'NİN MÜLTECİ TAVRI: BİZ DE BİR YERE KADAR SABREDERİZ

"Avrupa en ufak bir mülteci akınından şu anda rahatsız değil mi? Peki 'tüm Avrupa'da şu anda ne kadar mülteci var?' diye baktığınız zaman işte 200 bin civarında, şimdi yeni yeni bir o tarafa doğru bir akın söz konusu. Bize ne diyorlar, akıl veriyorlar; 'Aman ha. Kapılarınızı açmayın, bize gelmesin, bunlar sizde kalsınlar'. Biz bir yere kadar sabrederiz, bir yerden sonra da gereğini biz de yaparız."

YSK'NIN SANDIK KARARI: SIKINTI YAŞARSAK SORUMLUSU YSK

(Yüksek Seçim Kurulunun sandık taşıma taleplerini reddetmesi) "Bu seçimlere giderken özellikle belli bölgelerdeki sıkıntıları da göz önüne alarak, vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabileceği imkanları hazırlama sorumluluğu kimdedir? İlçe seçim kurulundadır, il seçim kurulundadır. Bunların vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabilmesi için bunu hazırlaması lazım. Yoksa taşımalı sistem vesaire bunlar anayasa değişikliği gerektiren konular. Dolayısıyla bunların şu anda zaten yapılması mümkün değil. Kaldı ki parlamentodaki siyasi partiler de bu tür bir anayasa değişikliğine pek yanaşmadılar. Şimdi durum böyle olunca ama sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı ilçe seçim kurulları ne yaptı? Belli yerler belirledi. Şimdi Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu bu karar aynı zamanda o kararları da adeta yok farz etmiş oldu. Bu bakımdan temenni ederim ki bu seçimlerde, 7 Haziran seçimlerinde yaşadığımız sıkıntıları, bölgede yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusu da Yüksek Seçim Kuruludur. Çünkü şartlar ortadadır."

Erdoğan: Rusya\'nın Suriye\'yi Bombalaması Kabul Edilemez, Yanlış Yapıyorlar

Son Dakika Güncel Erdoğan: Rusya'nın Suriye'yi Bombalaması Kabul Edilemez, Yanlış Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (114)

  • rizeli: pütin sana bir yönelsin kaçacak Delik arasin sarayi terk eder gidersin 86 26 Yanıtla
  • RTE: Allah razı olsun Cumhuriyet kurulduğundan bu yana en iyi lider yapılanları görmemek için ya kör yada nankör olmak lazım Rte 32 61 Yanıtla
  • zaza palu: erdogani yiyemezsiniz yedirmeyiz ilahi kendine kul olan bu adami size yedirtmedi yedirtmez.Allahin yardimi her daim gercek iman edenlerledir. 1 87 Yanıtla
  • Bozkurttt: reisss canımsın böyle konuş canımı ye Esed ve putinin kellesini sallandıracağız 6 80 Yanıtla
  • DILBIRÎN: Seni koyunlardan başka kim takar. . . 69 12 Yanıtla
  • DILBIRÎN: Bir kez daha KÜRDLERİN nefretini kazandın. . . 48 21 Yanıtla
  • Yasin: oradan da cehennemin dibine gitse birazda orada konuşsa bizde kafa dinlesek 30 29 Yanıtla ercan: siz ülke yönetmeyi çocuk oyuncagimi sanirsiniz kötü niyetli yorum yazanlar. bir kez de ülkeyi yönetenlerin arkasında dursanız dizimi kiricam. 90 karda doğan bebeklere söylüyorum biraz yakin tarihi okuyun ülkedeki değişiklikleri görün 2 3
  • no: Oy yok sana ve partine 35 24 Yanıtla
  • Putin: Rusya ininize indi 45 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement