Erdoğan Eleştirince, HDP Türkmenlere Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Eleştirince, HDP Türkmenlere Saldırıyı Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobani dışındaki şehirler için bir derdin yok" çıkışının ardından HDP'den Türkmenlerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

22.10.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örtülü olarak HDP'ye yönelik "Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok" sözlerinin ardından HDP'den bugün IŞİD'in Türkmenlere yönelik saldırısını lanetleyen açıklama dikkat çekti. Açıklama; HDP'nin tüzel kişiliğine vurgu yapar biçimde, HDP Merkez Yürütme Kurulu adına yapıldı.

ERDOĞAN SERT ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Uluslaraarası Ombudsmanlık Sempozyumu'ndaki konuşmasında HDP'yi kastederek, " Suriye'de 300 bin insanın katledilmesine susacaksın, hatta bu insanlık dışı katliama destek vereceksin, ondan sonra 'Kobani' deyip, sağı solu yakacaksın, cinayet işleyeceksin. Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok. Kaldı ki Kobani'de şu an kimse yok" demişti.

ÇAVUŞOĞLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, dünkü açıklamalarında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Kobani'nin düşmesini istemeyiz, hiçbir yerin düşmesini istemeyiz. Çobanbey'de Türkmenler'e saldırılırken, Hıristiyan ve Araplar'a yönelik aynı kuşatmayı yapıp, vahşi yöntemlerle insanları öldürdüğü, kadınlara tecavüz edildiği sırada Türkiye'deki kardeşlerimiz neredeydi? Vandallık yapanlar neredeydi? Dünya kamuoyu neredeydi? IŞİD'e daha önce aynı tepki gösterildi mi? Neden Kobani? Ama biz ilkesel olarak Kobani'de yaptıklarına da karşıyız."

HDP: TÜRKMENLERE SALDIRIYI KINIYORUZ

Bu sözlerin ardından HDP'den bugün bir açıklama yapıldı. Açıklamanın HDP Merkez Yürütme Kurulu açıklaması olarak yapılması dikkat çekti. "IŞİD'in Türkmenlere saldırısını lanetliyoruz" başlığı ile yayımlanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: " Irak'ın Diyala iline bağlı Şii Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan topları ve ağır silahlarla saldırı başlatan IŞİD barbarları, 2'si çocuk 7'si asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Katliamcı IŞİD saldırıları nedeniyle binlerce insan bölgeden göç etmek zorunda kaldı.

"MEZOPOTAMYA HALKLARI ÖLDÜRÜLÜYOR"

IŞİD saldırıları sonucunda başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldürülmesini bir kez daha lanetliyoruz. Duyduğumuz üzüntüyü paylaºırken, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Irak halklarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifa diliyoruz. IŞİD çeteleri, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice katlediyor. Uygarlığın doğduğu kadim topraklarda yaşayan Ezidiler, Süryaniler, Ermeniler, Şiiler, Araplar, Türkmenler, Kürtler, Keldaniler, Aleviler, yani bir bütün olarak Mezopotamya halkları IŞİD tarafından tehdit ediliyor ve öldürülüyor.

Yağmacı ve imhacı anlayışların ve destekçi güçlerin Ortadoğu'yu talan etmesine, farklı kültürleri ve kimlikleri yok etmesine asla göz yumulamaz ve sessiz kalınamaz. IŞİD sadece Irak'ta değil, Suriye'de de katliamını sürdürüyor. Şengal, Kobanê ve tüm Rojava halklarına yönelik saldırılar, bu insanlık dışı anlayışın insanlığın bütün değerlerini çiğnediğini ve yok etmeye çalıştığını gösteriyor.

HDP, her inanç ve etnik kökenden, her cinsiyet ve cinsel kimlikten insanların özgürce yaşadığı bir Mezopotamya'nın gerçekleşmesi için mücadele edenlere, Irak'ta ve Suriye'de, Rojava ve Kobanê'de barbarlığa karşı direnenlere destek ve dayanışmasını sürdürecektir."

Erdoğan Eleştirince, HDP Türkmenlere Saldırıyı Kınadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan Eleştirince, HDP Türkmenlere Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • 1453 kartallar1: PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER CEMAAT HEPİNİZ HADDİNİZİ BILECEKSİNİZ. . . . ESKİ TÜRKIYE YOK ARTIK ÇOK GÜÇLÜ BÜYÜK TÜRKIYE CUMHURIYETI VAR 11 23 Yanıtla
  • FIRTINA CEMAL: akp, hdp, chp, mhp. vs. vs. bırakın kınamayı artık , kınamayla kına bile olmuyor. . ! İNSANLAR ÖLÜYOR DEYİNDE ORTAK BİR KOALİSYON KURUNDA MAZLUMLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ DİYE KOLLARINIZI SIVAYIN. . BIRAKIN MİLLETİ KÜRTMEN, TÜRKMEN DİYE TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKMEYE ZORLAMAYIN. . . DİNİMİZ İSLAMSA EĞER GEREKLİLİĞİNİ YAPALIM BUNUN İÇİN BİR ADIM ATIN ARTIK. . KOMŞU BIRAKMADINIZ ÜLKE İÇİNDE BARİ BİRLİĞİ SAĞLAYIN. . 1 20 0 Yanıtla
  • gercek muhalefet lazım: Herşey Erdoğana göre oluyor, HDP dahil muhalefet bile Erdoğanın yanında. . Derhal gerçek bir muhalefet cephesi oluşturulmalı. Hepar meclise. . 7 6 Yanıtla
  • ......: zübük 12 0 Yanıtla
  • SEVİYORUZ: HELAL SANA CUMHURBAŞKANIMIZ. SENİ SEVİYORUZ. 4 8 Yanıtla
  • mamoste: Saçma! hdp kınasa ne olur heppimiz kınayalım tmm da, erdoğanın böyle bir lüksü yokki 5. yıla girdi suriye ve ırakta olanları AKP kınıyorda deişen ne??? biz kürtlerde bu hükümetten yardım bekliyoruz ama hükümet daha kardeşim dediği türkmenede yardım etmedi. 10 1 Yanıtla
  • harputlu: allahını seviyorsan makamında otur sabah d bakır akşam d bakır sana yakışmıyor 2006 da kadın olsa cocuk olsa vur emri veren sen deyilmiydın bırak bu ayrımcılığı sen herkesin c başkanısın parti lideri deyilsin artık 5 5 Yanıtla
  • jiyan: zaten pyd liler türkmenleri de savunuyor. . . . . onlar için de şehit oluyor. . . 7 0 Yanıtla
  • Hamza: Dün HDP twitter RESMİ SAYFASINDAN OLDUĞU GİBİ AKTARIYORUM. . . ''mazlumun dini , ırkı , kimliği yoktur. . bu yüzden DirenKaratepe ''. . . . . . '' Kobane ve Kartepe den söz ederken o Kürt o Türk diyorlar inanmayın , zalimden yana olma. . . DirenKaratepe '' DİYE. . . . Bu zaat bile bile yalan söyleyip hakaret ediyor. . birde kendine müslümanım diyor ve utanmadan yalan söylüyor ulan Allah tan kork be. . . 6 0 Yanıtla
  • ŞABANOĞLUŞABAN: antepte ve diğer yerlerde işidi protesto eden eylemcilere saldıran eli palalı, silahlı ağzı salyalı sözde vatansever milliyetçiler haberiniz varmı desteklediğiniz işid şerefsizleri durmadan türkmen katlediyor siz sokaklara çıkıp plastik kabadaylık ederken kürt savaşçılar türkmenide, suryaniyide ezidiyide koruyor 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement