Erdoğan : Dünya Çocukların Ölümünü Seyrediyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan : Dünya Çocukların Ölümünü Seyrediyor

Erdoğan : Dünya Çocukların Ölümünü Seyrediyor

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, "Dünya çocukların ölümünü seyrediyor.

22.07.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, "Dünya çocukların ölümünü seyrediyor. Devletler insanlık dışı katliama seyirci kalırken halklar sokaklara çıkıyor" dedi.

Ak Parti Grup Toplantısı, merhum gazeteci Savaş Ay'ın yıllar önce SSK hakkında yaptığı ve dönemin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun da konuk olduğu A Takımı programının arşiv görüntüleriyle başladı.

TORBA KANUN

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, "Torba kanunu tasarısını bayram sonrası tamamlayacağız. Bir kez daha Genel kurul çalışmalarına tam kadro katılmalarını ondan sonra arazine çıkmalarını ben şahsen kendilerinden rica ediyorum" dedi.

YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLER

Erdoğan, "Yurt dışındaki vatandaşlarımız, ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde bulundukları yerlerde oy kullanabilecekler. 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında ülkelere göre değişiklikler olacak. Bu tarihleri Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden öğrenmek mümkün. Vatandaşlarımızın olduğu ülkelerde randevu sistemi uygulanıyor. YSK'nın sitesinde randevu alabilecek ve oy kullanabilecekler. Randevu alma işlemi dün başladı. Vatandaşlarımızın bu hususlara dikkat etmelerini, oylarını mutlaka ama mutlaka kullanmalarını hatırlatıyorum" diye konuştu.

SAVAŞ AY'IN SSK HAKKINDA YAPTIĞI PROGRAM

Erdoğan, "Az önce aslında bir belgesel oldu bu. Bildiğiniz gibi 92-98 arasında SKK Genel Müdürlüğünü Sayın Kılıçdaroğlu yaptı. Bu süreçte Sayın Çağan'ın da o dönemin bakanı olarak açıklamalarını duydunuz. O acı tablonun hiçbir sorumlusu yok. Bakan sorumlu değilim diyor, Genel Müdür sadece sırıtıyor dikkat ederseniz. Sorumlu değil, sen genel müdürsün. O vatandaşın hali ne. Böyle bir tavır yaklaşım olabilir mi? Tüm halkına sesleniyorum. Hamdolsun sağlıkta bunları yaşamıyoruz. Daha idealini nasıl getirebiliniz bunun mücadelesi içindeyiz. 10 yıl önce daha iyiydi bugün daha kötü. Gerekçe İstanbul'un nüfusu. Senin dönemindeki nüfusa bak şimdiki nüfusa bak. 94- 99 döneminde İstanbul'un nüfusu 7 milyon civarındaydı. Şimdi 14 milyonu aşmış durumda. Bu dertli olmayı gerektirir. Ama sizin sevdanız olmazsa işte vatandaşı o tuvaletlerin halini gördünüz bu tuvaletlerde yaşamak bu millete reva mı soruyorum sizlere" dedi.

"KARŞIMIZDA ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU VAR"

Erdoğan, "Çatının altında CHP-MHP ile birlikte BBP var, Devrimci Halk Partisi var. Sayın Bahçeli'ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun. İnanıyorum ki seçmen kirli yol arkadaşlığına gereken cevabı verecektir. Karşımızda eski Türkiye koalisyonu var. Malum işveren çevreleri ve elbette Pensilvanya ihanet şebekesi var. Adeta omurgalarından sıyrılıp yeni Türkye'nin karşısına dikildiler" diye konuştu

"İSRAİL KANA DOYMADI"

Erdoğan, "İsrail 1948'de başlattığı katliamlara periyodik olarak devam ediyor. İsrail kana doymadı, 1948'de yapılan ilk katliam gereken tepkiyi almayınca her yel katliamlarına yenisini ekledi. Dünyanın korktuğunu gören İsrail adım adım işgale başladı. Dünya çocukların ölümünü seyrediyor. Devletler insanlık dışı katliama seyirci kalırken halklar sokaklara çıkıyor. Gazze için eylem yapan batılı şehirleri tebrik ediyor insanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum. Mısır'da Mursi halkın oylarıyla gelmişti, 1 yıl boyunca İsrail'e karşı hakkı savundu. İlk işi Gazze Refah sınır kapısını açmak oldu. Mursi'nin omurgalı duruşu birilerini rahatsız etti. Mursi'yi devirip binlerce masumu katledip hapse attılar. Darbecilerin ilk işi sınır kapısını kapatmak oldu. Türkiye'nin Filistin'in yanında durması birilerini rahatsız oldu. Önce Gezi olayları dediler, Mısır'da uyguladıkları senaryo hamdolsun tutmadı. Sonra Pensilvanya ile devirmek istediler. Çatı aday diyorlar, Gezi'de başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos'ta başarılı olmaya çalışıyor. Dengeleri gözetecek sessiz cumhuraşkanı ile Türkiye'yi susturmak istiyorlar. Türkiye'nin İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. Türkiye'ye gündem dayatamazsınız" dedi.

İSRAİL'E JET YAKITI

Erdoğan, "Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var, yalan, iftira, takiye. Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki. Buraya İsrail'in uçağı gelir, havalimanından kendi yakıtını alır, bu her ulus için gittiği ülkelerde, bakımını yaptırır, yakıtını alır ve yoluna devam eder. Bunu İsrail'e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, ona söyleyecek bir şey yok. Aynı şekilde 40'a aşkın uçağımızda her hafta Tel Aviv'e gidiyor. Onlar da orada yakıtını alıyor Duygularla konuşacağımız noktada değil akılla bilimle tecrübe konuşmalıyız. Ha öyle anlar olur ki karşılıklı uçaklar da gitmez. Duyguların egemenliği olduğu bir dünya değiliz" diye konuştu.

KÜRECİK RADARI

Erdoğan, "Ne diyor Kılıçdaroğlu 'Kürecik radarı İsrail'e bilgi veriyor' vay gafil. Omurgalı olun omurgalı dik durun. Bunların hepsi NATO üyesi olmamız sebebiyle bizim savunmamız amacıyla buralara getirilmiştir. Kaldı ki İsrail'in öyle bir şeye ihtiyacı yok kaynakları çok farklı" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN"

Erdoğan, "Pensilvanya Gazze için taziye yayınladı. Kendi ülkesini eleştiriyor. Ama efendisi İsrail'e bir tek laf söylemiyor. Yazıklar olsun. Son nefesimize kadar Filistin demeye insanlık demeye devam edeceğiz" dedi.

"BU KÜRSÜ HER ZAMAN MİLLETİN KÜRSÜSÜ OLDU"

Erdoğan, "12. cumhurbaşkanı olursam benim yaptığım son konuşmam olacak. 13 yıl boyunca partinin politikalarını bu kürsüden sizlere aktardım. Bu kürsü her zaman milletin kürsüsü oldu. Aramızdan dava sorumluluğunu taşıyamayanlar oldu, ama bu kürsü her zaman milletin kürsüsü oldu. Bu kürsü tarih yazmakla kalmadı, tarihi bizzat inşa etti, tarih yazdı. Bu kürsüden kimi zaman acı hadiseler paylaştık, kimi zaman güldük kimi zaman gözyaşlarına hakim olamadık. Önemli olan baki kalan kubbede hoş bir sada bırakmak. İnanıyorum ki bizler de hoş bir seda bıraktık. Canımız bildiğimiz bu kürsü bu grup var olduğu müddetçe hakkı haykırmaya millet için hizmet etmeye devam edecek. Bu kürsüde tecelli eden dilin ebediyen var olacağına yürekten inanıyorum" dedi - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan : Dünya Çocukların Ölümünü Seyrediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement