Erdoğan Davutoğlu'nu Açıkladı, Konuşmasında Gül'e Mesaj Yolladı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Davutoğlu'nu Açıkladı, Konuşmasında Gül'e Mesaj Yolladı

Erdoğan Davutoğlu\'nu Açıkladı, Konuşmasında Gül\'e Mesaj Yolladı

Erdoğan'ın Davutoğlu'nun adaylığının açıklandığı konuşmada 2007 yılına yaptığı gönderme dikkat çekti.

21.08.2014 21:10  Güncelleme: 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, “Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim” dedi. Gül, haklı çıktı. 10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamada genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'DAN GÜL'E 2007 HATIRLATMASI

Davutoğlu'nun adaylığının açıklandığı toplantıda Erdoğan'ın yaptığı 2007 göndermesi dikkat çekti. İktidara geldiklerinde genel başkan ve başbakanın ayrı olduğunu anımsatan Erdoğan, bunun zorluklarını ciddi şekilde yaşadıklarını anlattı.

"2007'DE CİDDİ ZORLUKLAR YAŞADIK"

"Başbakan, parti genel başkanı olursa ve teşkilat desteğiyle daha güçlü olabilir. Aynı şekilde başbakan olan genel başkan daha güçlü bir genel başkandır" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle dedi: "Bu tecrübelerden yola çıkarak yeni süreçte genel başkan ile başbakanın aynı kişi olmasını önemli bir kriter olarak belirledik. Bu durumda da yine istişarelerde isimleri zikredilen bazı arkadaşlarımız, bu kriterlere takıldı. Tekrar etmekte fayda görüyorum. Adayımız, çok yoğun istişareler neticesinde belirlenmiştir. Adayımız, partimizin kuruluşundan bu güne kadar gelen kriterler ve tecrübe ışığında belirlenmiştir. Adayımız, liyakat ve ehliyet kriteri hassasiyetle gözetilerek belirlenmiştir. Dolayısıyla partimiz içinde, arkadaşlarımız arasında herhangi bir kırgınlık oluşmamıştır ve oluşacağına da ben asla ihtimal vermiyorum." dedi.

"ÇALIŞMAK İSTEYENE ALAN BOL"

Erdoğan'ın yine 3 dönem kuralına vurgu yaparken söylediği sözler de mesaj niteliğindeydi. Erdoğan "Parti kademelerinde yine çalış mani yok.' Farklı yerlerde, bakın şu anda bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski milletvekillerimiz. Şu anda milletvekillerimizin içinden büyükelçi olan arkadaşlarımız bile var. Demek ki bunların hepsi olabiliyor. Yani çalışmak isteyene alan bol, hepsi olur." dedi.

"PARTİME DÖNECEĞİM" DİYEN GÜL NE YAPACAK

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda AK Parti içinden kendisi için yapılan değerlendirmelerden sitemle söz etti. Gül, yaşanılan son sürece değinerek “Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm” ifadelerini kullandı. Gül, veda resepsiyonunda "Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. Şimdi formaliteler önemli değil. Ben Ak Parti’nin kurucusuyum, programını beraber yazıp, hep beraber hizmet edenlerden biriyim. İstanbul’a yerleşeceğim. Türkiye’nin başarısı için çalışmaya devam edeceğim." demişti. Şimdi Davutoğlu'nun genel başkan ve başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından Gül'ün nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

GÜL, DAVUTOĞLU'NU TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkan adayı gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kutladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Gül, Davutoğlu ile telefonda görüştü. Adaylığı dolayısıyla Davutoğlu'nu tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, başarı dileklerini iletti.







Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan Davutoğlu'nu Açıkladı, Konuşmasında Gül'e Mesaj Yolladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • fevzi kurt: yarabbim sen bu adamı bu ülkenin başından eksik etme 15 31 Yanıtla
  • şemsettin batman: başkan seninleyiz ölümüne 12 32 Yanıtla
  • emrecan: gül aday olsun oyum onadır. 23 17 Yanıtla
  • YAKISMADI: RTE nin GÜL e yaptigi resmen kopruyu gecene kadar ayiya dayi muamelesiymis. . . 21 6 Yanıtla
  • ahsen mert: davutoğlu kocyiğid degerlı bir politikacıdır. basarılı olacaktır ınsallah. Allahımız utandırmasın. 13 13 Yanıtla
  • dangalak dan: yazıklar olsun bu millete. . . karanlıklara selam olsun. . . . 18 8 Yanıtla
  • fatma soysal: ben 60 yaşında bir anneyim bu halk senden çok razıı allahta senden bin o kadar razı olsun ve allah seni bu ülkenin başından eksik etmesin cumhurbaşkanım 9 16 Yanıtla ferhat yalçın: allah onu başımızdan eksik etmesin ama seni etsin. . !!!! 0 0
  • mine: bakarmısn gölgesi bile karizmasından daha ağır basiyor. düşmanları çatır çatır çatliyor 6 16 Yanıtla
  • metin: davutoğlu paralel ile mücadele için tercih edildi. sağlık, eğitim, yol gibi hizmetler artık eskisi gibi yürümeyecek. hep beraber göreceğiz. 14 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement