Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Gafına Ağır Söz: Kılavuzu Karga Olanın... - Son Dakika
Politika

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Gafına Ağır Söz: Kılavuzu Karga Olanın...

Erdoğan'ı, Somali ziyareti sırasında çocuklara hediye ettiği boyama kitabının montajlanmış halini gerçek sanarak eleştiren Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'dan sert yanıt geldi.

30.01.2015 14:56  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin salı günkü grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somalili çocuklara 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' adlı kitabı hediye ettiğini iddia etmiş, "Somali'ye gittiler, çocuklara han hediye ediyorlar" diye eleştirmişti.

Ancak gerçek aslında böyle değildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali ziyareti sırasında açılışını yaptığı eğitim ve araştırma hastanesinde Somalili çocuklara boyama kitabı hediye etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği boyama kitabının üzeri Zaytung sitesi tarafından montajlanarak "Ali Baba ve Kırk Haramiler' yazılmıştı.

ERDOĞAN: KLAVUZU KARGA OLANIN...

Bugün, çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Kırşehir'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun gafına çok ağır sözlerle karşılık verdi. Erdoğan, "Klavuzu karga olanın... gerisini siz anlıyorsunuz. Sonuçta ne oldu, kendisi küçük düştü. Türkiye'ye de dünyaya da rezil oldu. Bunlar montajdan, şantajdan başka bir şey bilmez." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Kırşehir'e Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

"HÜKÜMETİMİZİN VAATLERİ TEK TEK YERİNE GELECEK"

Hükümetimizin vaatlerinin yerine geldiğini tek tek göreceğiz. Belediye başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Biraz sonras açılışını yaacağımız RES'lerin Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki gücüne güç katacak. Bu yatırımın Kırşehir'e hayırlı olmasını diliyorum ve Polat Enerji'yi tebrik ediyorum.

Size bir söz vermiş ve farklı bir Cumhurbaşkanı oalcağımı, Türkiye'yi ilgilendiren her konuyla ilgileneceğimi söylemiştim. Türkiye ve dünyada farklı görüşmeler yaptım. Açılışlar yaptık, çok sayıda toplantıya katıldık, sizin verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için durmak yok yola devam dedik.

Kardeşlerim, bizim acelemiz var. On yılların birikmiş sorunlarını çözmek istiyoruz. Türkiye'yi yükseltmek için gayret gösteriyoruz. 2023 hedefi için bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Türkiye emin ellerdedir.

"TEHDİT VE SALDIRILARA RAĞMEN YA ALLAH DEDİK GİTTİK"

Değerli kardeşlerim geçen hafta Afrika'da Etiyopya, Cubiti ve Somali'ye ziyarette bulunduk. Geniş bir heyetle ziyaret ettik. Tehdit ve saldırılara rağmen ya Allah dedik ve Somali'ye gittik, bir Türkiye fırması tarafından yapılan havalimanı, yol, hastane ve hemşirelik okulun açılışını yaptık ve bir de caminin açılışını yaptık.

"SOMALİ BİZE OSMANLI'NIN EMANETİ"

Afrika'daki muhabbet sevgi ve kardeşliği iyi anlamak zorundayız. Türkler ve Türkiye'den başka kimsenin gitmediği, yalnız bıraktığı Somali'ye biz sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Somali bize Osmanlı'nın emanetidir. Ne zaman oradan ecdadımız oradan ayrıldı, kavga ve yağma başladı, bu kardeşlik ve tarihi bi görevdir.

"BİZ BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ, ONLAR GİBİ KÜÇÜK DEĞİL"

Bazı siyasi parti liderleri çıkıp 'Ne işiniz var orada, Türkiye ile ilgilenin diyor.' Biz Türkiye'nin tamamı ile ilgileniyoruz. Biz büyük düşünüyoruz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Adama sorarlar sizin Irak'ta, Afganistan'da ne işiniz var.

Gündemi belirlenen bir ülke değil gündem belirleyen bir ülke var. Biz vatandaşlarımızın arzuları doğrultusunda bu adımları atıyoruz. Nerede mazlum varsa oraya ulaşacağız, nerede ata yadigarı varsa onu bulup ortaya çıkarıyoruz. Cibuti'ye gittiğimizde biz burada dedeleriniz var dediler bir şehirde Osmanlı eserlerinin olduğu söylendi. Numan Kurtulmuş bey oraya gidip yerinde inceleme yaptı. Dönüp oradaki muhabbeti anlattılar. Kardeşlerim bu dünyada ecdadımızın bize bıraktığı mirası görmezden gelemeyiz, onları bu nesle kazandıracağız. Bizden kim yardım isterse soframızı açıyoruz. 12 yıl önce geri kalmış ülkelere 45 milyon dolar destek verirken şimdi 4,5 milyar dolar veriyoruz. Biz büyük bir devlet olmanın gereği neyse onu yerine getireceğiz. Paylaşmanın eksiltmediğini tam tersine artırdığını bilenlerdeniz.

"KILAVUZU KARGA OLANIN..."

Kardeşlerim ana muhalefetin genel başkanı çıktı hastanede yaptığım ziyarette meseleyi anlamdan dağıttığım hediyelerin ne oduğunu bilmeden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına saygısızlık yaptı ve rezil oldu. Kılavuzu karga olanın... Biliyorsunuz benim söylememe gerek yok. Ona bu aklı verenler kimse onu yanlış yola sokuyorlar siyasette kulandığı bütün argümanlar çirkin oldu hadi onlar şuursuz ama ana muhalefet başkanı çıkıp bu montajı kullandı. Sonuçta kendisi küçük düştü rezil oldu. Daha önce de ben de gideceğim dedi ve Kenya'dan döndü. Bunların işi montaj, bunlar şantaja boyun eğmekten başka bir şey bilmez.

Biz işimize bakıyoruz bunlara bakmayacağız Kırşehir'de Somali'de açılış yapıp temel atacağız Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesini vereceğiz. Onlar durdurmanın biz yüceltmenin mücadelesini vereceğiz. Millet yanımızda oldukça durmayacağız. İster Gezici, ister paralel, isterse dış güçler olsun milletle hareket edeceğiz.

- Sizden bu yıl bir ricam olacak; 7 Haziran'da sandığa gideceğiz 2023 hedeflerine giderken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizlere yeni Türkiye demiştik bir de yani anayasa şimdi diyorum ki yeni Türkiye ve yeni anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. Siz yeni anayasa için gerekli iradeyi ortaya koyacaksınız.

Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu\'nun Gafına Ağır Söz: Kılavuzu Karga Olanın...
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Gafına Ağır Söz: Kılavuzu Karga Olanın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • CHP Lİ CEMAAT: klıçdaroğluna cevap vermeye değmez bu millet biliyor tanıyor zaten chp tencere cemaat kapak oldu 16 16 Yanıtla
  • h.beylerbeyi: sayın cumhurbaşkanım sizi cekemeyenler catlasın . 13 18 Yanıtla
  • erdem sabri: yürü git lan sahtekar hırsız yüzün olsa bunca hırsızlıktan sonra istifa etmeyi gururun olsa ailece ülkeyi terkeder yada toplu intihar ederdiniz sen hala başbakan gibi partizanlık tutumuyla hareket edip ucuz numaralar peşindesin bulunduğun makama saygılı ol rezil adam ülkeyi tarumar darmadağın ettin kutuplaştırdın, böldün sattın, adaleti hukuku ayaklar altına alıp bizi dünyaya rezil ettiniz defol git 15 15 Yanıtla
  • Kral58: Eski cumhurbaşkanlarını tvlerde görmezdik bu adam her yerden çıkıyo.ben bunun gibisini görmedim görmemde zaten kimse bunun gibi olamaz.burnunu sokmadığı bişey yok herşeye bi yorum herşeye hazır cevap millet zaten koyun allah allah diyo herşey unutuluyo 16 14 Yanıtla
  • 2023: Reis iyiki varsın kahrolsun chp mhp dandikler 11 18 Yanıtla
  • ajanda: erdoğanın zırhı halktır . . . . 15 10 Yanıtla
  • Çarşı: Senin içinde imam ve cemaat söylemi söylemeli aslında ülke hırsız doldu sayende 15 10 Yanıtla
  • Her seyleri kacak: Bu ülkenin hic bir cumuhbaskani bu kadar kendini kücültmedi ve alay konusu hic olmamisti demek adam bundan gidasini aliyor sen parti lidermisin belediye baskanimisin maliye bakanimisin yemin olsun kendin dahi ne oldugunu bilmiyorsun hata kendi yetkilerini bilene bilmiyorsun sadece ayip denilen bir seyin oldugunu blsen yeterlidir 15 10 Yanıtla
  • Selim: Ümmeti Muhammede buradan feryadu figan ediyorum; bu adamın işi gücü işte argo konuşmak, dini mubini islamı dünyalıklarına alet etmek, sırf kendi hırsları ihtirasları yüzünden milleti ve devleti batırdı batıracak. ellimilyardolar özelleştirme geliri yaptı ihale yoluyla yandaşlarına dağıttı. ankara-sivas arası hızlı tren projesini sekizyüzmilyon euroya ihale ettiler firma iş artışı yaptı birbuçukmilyardolar devletten para aldı hala iş bitmedi. elde satacak bişeyde kalmadı. millet olarak hepimizi çok zor günler bekliyor. zaman saadet zamanıdır. saadette birleşelim. münafıkların peşinden gitmeyelim. 13 11 Yanıtla
  • BİRBİLEN: GERİ KALMIŞ ÜLKELERE DÖRTBUÇUK MİLYAR DOLAR HİBE YAPMIŞIZ. . . üç beş bin kişi toplanmış alkış tutuyor. İçlerinden bir emekli de çıkıp da madem devletimizin durumu o kadar iyi bana neden yirmiüç TL zam yaptın diye soramıyor. . YAZIKLAR OLSUN. Tüm bunlara inananlara da alkışlayanlara da. . . 19 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement