Erdoğan'dan Halka Talimat: Pazara Kadar Kapı Kapı Dolaşın - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Halka Talimat: Pazara Kadar Kapı Kapı Dolaşın

Bingöl'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimde rekor katılım beklediklerinin altını çizerek "Ama pazara kadar da kapı kapı dolaşmanızı istiyorum." dedi.

03.06.2015 16:57  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl PTT Kavşağı'nda vatandaşlara hitap etti. HDP'nin bölgede baskıyla oy toplamaya çalıştığını belirterek, "Devlet tüm gücüyle, tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanındadır. Herkes gitsin, gönlü hangi partiyi çekiyorsa oyunu ona versin." dedi. Erdoğan ardından da genel seçimde rekor katılım beklediklerinin altını çizerek, "Ama pazara kadar da kapı kapı dolaşmanızı istiyorum." diyerek oy istedi.



Seçim sonuçlarıyla Çözüm Süreci arasında hiçbir ilişki olmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci'ni biz bunlarla başlatmadık ki bunlar olmadan süreç bitsin. Biz 'demokratik açılım' diyerek, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' diyerek devam ettik, daha sonra çözüm süreciyle sürdürdük. Çözüm Süreci'ni milletimiz için, milletimizle başlattık, aynı şekilde devam ettireceğiz. Şimdiye kadar ne yaptıysak bunlara rağmen yaptık. Ret politikalarını, inkar politikalarını, asimilasyon politikalarını biz kaldırdık. Bu ülkede Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla, aklınıza kim gelirse gelsin biz hepsini yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü anlayışıyla sevdik. Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Zaza'yı Zaza olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Üstünlük Türklükle değil, Kürtlükle değil, Zazalıkla değil. Kitabımız Kur'an'da Allah, 'Biz sizleri kavimler halinde yarattık, üstünlük takvadadır.' Üstünlük bu. Ne Acem'in Arap'a, ne Arap'ın Acem'e üstünlüğü yoktur. Üstünlük takva iledir. İşte ben Bingöl'de bunu görüyorum. Onun için Çözüm Süreci'yle ülkemizde yeni dönemin kapılarını açtık.



Eğer onların bir hesabı varsa Allah'ın da, milletin de bir hesabı vardır. Onların tuzağı varsa, Allah'ın da, milletin de tuzağı vardır. Allah'a hamdolsun başladığımız hiçbir hayırlı işi yarım bırakmadık. İnşallah Çözüm Süreci'ni de tamamına erdireceğiz. Paralel örgüte rağmen, provokatörlere rağmen bunu gerçekleştireceğiz."

"SİZ BU İŞE SAHİP ÇIKTIKÇA BİZİ KİMSE BÖLEMEZ"

Bingöllülerin teröre karşı durduğunu, kardeşliğin yanında olduğunu, Çözüm Süreci'ni desteklediğini dile getiren Erdoğan, "Bingöl'den bu asil duruşunu devam ettirmesini, pazar günü de sandıklara giderek göstermesini istiyorum." diye konuştu. Erdoğan, Bingöllülerin, Rabia işaretinde sıraladığı tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkelerine sahip çıkmasını da istedi.

Erdoğan, paralel yapılanmaya değinerek, "Milli Güvenlik Kurulu'nda kararımızı aldık, hükümete tavsiyemizi yaptık, iş hayata geçti. Hepsi teker teker toplanıp içeri atılıyor mu? 99'da baş imam kaçıp gitti. Küçük imamlar da kaçmaya başladı." dedi.

"PAZAR GÜNÜ SİZİ MİLLİ BİRLİĞE DAVET EDİYORUM"

Paralel yapılanmanın Türkiye'yi içeriden bölmeyi ve parçalamayı amaçladığını anlatan Erdoğan, "Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Pazar günü onun ilanıdır. Onun için sizleri milli birliğe davet ediyorum. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Dualarınızla beraber olduğumuz sürece kimse menzile varmamıza mani olamaz. Sizler böyle güçlü bu işe sahip çıktıkça bizi kimse bölemez." ifadelerini kullandı.


(Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlara satranç takımı hediye etti.)

Erdoğan, gündemlerinde millete hizmet olduğunun altını çizerek, "12 yıl başbakanlığım döneminde sadece hizmet ettik. Bakıyorsunuz, bölücü örgütün arkasında olduğu partinin belediyelerinde hizmet var mı? Rezalet. 'Havaalanlarını niye yapıyorsunuz. Bu havaalanlarından biz istifade etmiyoruz ki' diyor. Zenginler istifade ediyormuş. Eline, diline dursun. Şu anda havaalanlarımızdan 7'den 70'e herkes istifade ediyor. Bunun kadir kıymetini benim vatandaşım anlayacak, daha iyi anlayacak ama bunlara da anlatması lazım." diye konuştu.

BİNGÖL'E YAPILAN YATIRIMLAR

Erdoğan, gündemlerinde Bingöl, Hakkari, Ağrı, Muş, Kars ve Şırnak'ta olduğu gibi havalimanları, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşa etmek bulunduğunu belirterek, "Şimdi bunlara sorsan 'bu hastaneleri niye yapıyorsunuz oradan zenginler istifade eder.' derler. Bu terör örgütü ve onun güdümündeki partinin havası bu. Okullar için aynı şeyi söylüyorlar ama Bingöl lafa bakmaz, icraata bakar. Bingöl eser siyasetine, hizmet siyasetine bakar. Bingöl demokrasiye sahip çıkana, kardeşliğe sahip çıkana bakar." diye konuştu.

Bingöl'e 12 yılda 7.5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, kente doğalgaz gelmesi konusunda bütün çalışmaların tamamlandığını bildirdi. Erdoğan, "Dağıtım şirketiyle belediye arasında yapılacak protokol sonucunda inşallah Bingöl biraz gecikmeyle de olsa doğalgazına kavuşuyor." dedi.

Erdoğan, 2007 yılında kurdukları Bingöl Üniversitesi'nin bugün 8 binden fazla öğrenci ve 27 eğitim kurumuyla hizmet verdiğini kaydederek, bin 131 kişi kapasiteli 2 adet yükseköğretim yurdunu hizmete açtıklarını, gelecek yıl 300, 2018'de ise bin 450 kişi kapasiteli 2 yurdu daha açacaklarını bildirdi.

Bingöl'e merkezden ilçelerine kadar yeni sağlık tesisleri inşa ettiklerini belirten Erdoğan, Bingöl merkez devlet hastanesine 300 yataklı bir ek blok yaparak hastaneyi büyüteceklerini söyledi.

Bingöl depremini anımsatan Erdoğan, "Bingöl depremi oldu değil mi? Anında hallettik mi? Bingöl'e 5 bin 544 adet konut inşa ettik." diye konuştu.

"BİNGÖL'E YAPILAN YATIRIMLARI BİZZAT BEN TAKİP EDECEĞİM"

Bingöl'ün çehresinin değiştiğini ve daha iyi olacağını ifade eden Erdoğan, şehre yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin şunları söyledi:

"Biz gelene kadar Bingöl'e yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 5 kilometre. Biz geldik tam 180 kilometre bölünmüş yol yaptık. Biz buyuz. Baraj altında kalan eski demiryolu yerine 114 kilometre uzunluğunda Elazığ-Bingöl-Muş demiryolunu yapıyoruz. Bakınız 1 katrilyon 600 trilyon lira bedeli olan demiryolu hattı inşallah 2017 yılında tamamlanıyor. 2013 yılında geldik, Bingöllü kardeşlerimi havalimanıyla buluşturduk. Gülbahar Barajı'nı Bingöl'e biz kazandırdık. 2016'da inşallah sulama sorunu bitiyor. Kiğı Barajı'nın inşasında neredeyse sona gelindi. Başbakanlığım döneminde olduğu gibi bundan sonra da Bingöl yatırımlarını Cumhurbaşkanı olarak takip edeceğim."

"PAZARA KADAR KAPI KAPI DOLAŞIN"

Erdoğan, genel seçimde rekor katılım beklediklerinin altını çizerek, "Ama pazara kadar da kapı kapı dolaşmanızı istiyorum." dedi.

Erdoğan\'dan Halka Talimat: Pazara Kadar Kapı Kapı Dolaşın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Halka Talimat: Pazara Kadar Kapı Kapı Dolaşın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • C*: Senin için kapıma geleni kovarım.... Namusu şerefi olan benim kapıma gelmez... 35 5 Yanıtla
  • YUSUF: kapı kapı dolaşan abi ve ablaları vatan hayini ilan eden kim 36 3 Yanıtla
  • LEVENT: Benim kapıma gelmeyin ona göre. 32 4 Yanıtla
  • Pir: Benim kapıma gelmeyin iyi olmaz 32 4 Yanıtla
  • Tayipter: Oylar hdp ye 28 7 Yanıtla
  • hakan: bıktık sizin yalan dolanlarınızdan 29 4 Yanıtla
  • Van düşü: ASIRLAR BOYU YEDİ CIHANI YÖNETEN TÜRKLER BU KEZ KARDEŞLIGIMIZI HISSETMEK ISTIYORUZ VE BIR KEZ OLSUN SIZ OY VERIN H.D P YE 25 5 Yanıtla
  • DİN TÜCARI : bu ülkede adalet kanun yasa ayakların altında nasıl olurda bir ülkenin cumhur başkanı bir siyasi parti için oy ister işte bu ülkenin kanun yasa adaletin ayaklar altında olduğunu gösteriyor inadına HDP kabusunuz olacak her biji HDP 21 6 Yanıtla
  • Vatansever: Erdoğanın amacı cumhurbaşkanı olmak değil başkan olmak. Cumhur onun umrunda değil. 26 1 Yanıtla
  • Van düşü: YERYÜZÜ BARIŞ YÜZÜ OLUNCAYA DEK H.D.P 21 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement