Erdoğan'dan Emin Çölaşan'a: Anırmasını Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Emin Çölaşan'a: Anırmasını Bekliyoruz

Başbakan Erdoğan, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada "Paradan 6 sıfır atılırsa Taksim'de anırırım" diyen Emin Çölaşan'a "Anırmasını bekliyoruz" sözleriyle yüklendi.

27.08.2014 16:34  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde son kez partililere hitap etti.

Erdoğan, AK Parti'deki yeni dönemle ilgili olarak, "Bugün değişen sadece şekildir. Bugün öz değişmiyor. Bugün partimizin misyonu, hedef ve idealleri değişmiyor. Bugün sadece isimler değişiyor. AK Parti sadece bir Türkiye Partisi değildir, aynı zamanda bir dünya partisidir. Bugün Yeni Türkiye’nin doğum günüdür" dedi.

EMİN ÇÖLAŞAN'A ÇAĞRI

"Konuşmasının bir bölümünde Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın "Paradan 6 sıfır atılırsa Taksim'de anırırım" sözlerini hatırlatan Erdoğan "Bizimle dalga geçenler vardı. Enflasyon patlar diyorlardı, patlamadı. 'Türk Lirası'ndan 6 sıfırı atarlarsa Taksim Meydanı'nda anırırım' diyen köşe yazarları vardı. Hala anırmalarını bekliyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın kongrede yaptığı tarihi konuşma;

13 yaşındaki Ak Parti teşkilatı her türlü övgüyü hak ediyor. Teşkilatımızda görev yapmış ama bugün aramızda bulunmayan ahirete göç etmiş arkadaşlarımı minnetle yad ediyorum.

Yarınlarımız olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençler, istikbalin siyasetçileri, bugün sizi çok farklı, çok samimiyetle selamlıyorum. Buradan sınır karakollarında gönlünü namlunun ucuna koyan genç Mehmeçiklerimizi selamlıyorum, Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun diyorum.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

10 Ağustos'ta bu teşkilat tarih yazdı. Dağ, tepe demediniz her yere ulaştınız. Bu tarihi hadiseyi siz kendi ellerinizle inşaa ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin halk oyuyla gelmiş ilk Cuhmurbaşkanını sizler seçtiniz. Gayretleriniz, alın terleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şahsımı aday gösteren grubumuza teşekkür ediyoruz. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçti. İlk turda sizler bu kardeşinizi seçtiniz.

"VAZİFEYİ SİZLERE TESLİM EDİYORUM"

Bugün bu olağanüstü kongreye 13 yıldır gurula taşıdığım AK Parti genel başkanlık vazifresini artık sizlere teslim ediyorum. 14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra nihayete eriyor. Yarın inşallah saat 14.00'te TBMM'de mazbatamızı teslim alacağız ve yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı görevini üstleneğiz.

"DEĞİŞEN SADECE İSİMLER"

Bugün değişen sadece şekildir. Bugün öz değişmiyor. Bugün partimizin misyonu, hedef ve idealleri değişmiyor. Bugün sadece isimleri değişiyor. AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da asırlar önce başlamış kutlu bir yürüyüşün sorumluluklarını taşıyan bir partidir.

"BU HAREKETTE MUSTAFA KEMAL'İN HAYALLERİ VAR"

Biz asırlardır yürüyoruz. Elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları gözetmek için, dünyayı daha iyi bir yer yapabilmek için çalışıyoruz. Biz kökü olmayan ruhu olmayan, geçmişi ile irtibatlarını koparmış bir parti asla değiliz. Bu harekette Gazi Mustafa Kemal'in vizyonu ve hayalleri vardır. Bu harekette Necmettin Erbakan'ın da emeği vardır. Turgut Özal'ın da alın teri vardır.

"İSİMLERİN ÖNEMİ YOK"

İsimlerin hiç ama hiç önemi yoktur. Hz. Adem'den bu yana nice insanlar dünyaya geldiler. Mezarlıklarda ismi unutulmuş, topraktan geldiği gibi toprağa gitmiş bir sürü insan var. Ancak Hz. Adem'le başlayan iyinin ve kötünün savaşı devam etti. İsimler fanidir baki olan davadır. Dün bu büyük davayı başkası yapıyordu. Bugün o sancağı biz şerefle taşıyoruz. Bugünün gençleri bizlerden bu dava sancağını devralacak ve o sancağı taşıyacaklardır. Bu dava mensuplarına şeref verir. Ben yoksam dava da yok diyenler daha en baştan kaybetmiş olanlardır. Ben olmazsam dava ilerlemez diyenler kibir tuzağına düşmüştür.

"OKYANUS ÖTESİNDEN TELEFON GELDİ"

Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Davasına ihanet edenlerin ne olduğunu tarih göstermiştir. Bizim içimizde de bunlardan çıktı. İşte onları hiçkimse hatırlamıyor hatırlamayacak. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenler, darbecilerin getirdiği haberlere inananları bugün kimse tanımıyor ve tanımayacaktır. Bu dava dimdik ayakta durmaya devam ediyor ve güçlenerek yoluna devam edecek. Safını cesaretten yana tutanlar buradalar, başkalarının oyuncakları olanlar ise çoktan unutuldu.

"PARA FONU SİYASETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORDU"

2002'de görevi devraldığımızda karabulutlar ülkemiz üzerinde dolaşıyordu. Para fonu gönderdiği müfettişleri sadece ekonomiyi değil siyaseti dizayn etmeye kalkıyordu. O zata şunu söyledim, 'Siz bize verdiğiniz borçların alımı için işinizi yapın. Bize siyasetle yol çizmeye çalışırsanız, kusura bakmayın biz buna evet diyemeyiz. Bu görüşmeyi onların en tepesindeki zatla yaptım. Yanımda Ali Babacan da vardı. O zat sonra o görevinden alındı. Neden alındığını da söylemeyeceğim.

"TAKSİM MEYDANI'NDA ANIRMALARINI BEKLİYORUZ"

İktidara geldiğimiz ilk günlerde devlet, memurdan, işçiden borç alıyordu. Bütün bu utancı ortadan kaldırdık. Paradan 6 sıfır atıldığında Taksim Meydanı'nda anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala kendisinin anırmasını bekliyoruz. Kişi başı gelir 3500 dolardır şimdi 11 bin dolar. Ekonomik krizi aldığımız önlemlerle atlattık.

"BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRDIK"

Siyasetin vesayetini kaldırdık. Devletle milleti barıştırmanın üzerinde durduk. Yaşam tarzlarına müdahaleleri kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bu ülkede yaşadık. Devlet dairesine başörtülü giremez. Bu zulmü ortadan kaldırdık. Ne oldu ülke bölündü mü?

"77 MİLYONA ELİMİ UZATIYORUM"

AK Parti sadece bir Türkiye Partisi değildir, aynı zamanda bir dünya partisidir. Başbakan olarak son günümde bizi sevsin ya da sevmesin bir kez daha musfaha için 77 milyona elimi uzatıyorum. Bunu şahsım için yapmıyorum. bunu partim adına, elimi uzatıyorum. Biz de sizlerin bizleri anlamınızı istiyoruz. Nasıl tahkir edildiğimizi, nasıl dışlandığımızı anlamanızı istiyorum. Biz gönüllerimizi sizlere açtık. Sizler de bizlere gönüllerinizi açın.

KILIÇDAROĞLU'NA YEMİN TÖRENİ ELEŞTİRİSİ

Yeni Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara koyalım. Ama bakıyorsunuz ana muhalefetin başındaki zat, yarın halkın seçtiği yemin törenine katılmayacağını söylüyor. Yani oraya katılmamakla bize ne kaybettirir? Hiçbir şey. Ama kendisinin çok şey kaybedeceğini tekrar hatırlamak isterim. Çünkü biz bu yolda birileriyle yürümedik, milletimizle yürüdük, milletimizle de buralara geldik. Her türlü gerilim ve kamplaşma Türkiye'ye zarar verdi. Siyasetimiz, üslubumuz farklı olabilir ama biz bu toprakların evlatlarıyız.

"MUHALEFETİN KENDİSİNİ DEĞİŞTİRMESİ LAZIM"

Muhalefetin kendisini değiştirmesi lazım. CHP kendisiyle hesaplaşmalı. Türkiye düşmanı odaklarla birlikte hareket eden CHP milletle barışamaz. Milletin cumhurbaşkanın yemin törenine katılmayan CHP halkla bütünleşemez. MHP'de Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiştir. MHP yönetiminin çözüm sürecine karşı çıkmasının sebebi de oy devşirmesidir. HDP'de aynı durumdadır. Bağımsız hür demokrat siyaset yerine silahların gölgesinde yapmaktalar. HDP'de kan siyaseti yapmaktadır. Onlar da bu anlayışı bırakıp Türkiye partisi olması lazım.

"BUGÜN TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜ"

Bugün yeni bir gün. Bugün Türkiye’nin özüne döndüğü gün. Bugün Türkiye’nin istikbalinin her zamankinden daha açık olduğu bir gün. Bugün Yeni Türkiye’nin doğum günü. Yeni Türkiye siyasetin vesayetten kurtularak özerkleştiği bir Türkiye’dir. Her sorunun çözüm aracı siyasettir. Her meselenin çözüm zemini TBMM’dir.

"17-25 ARALIK OPERASYONLARI DARBE GİRİŞİMİDİR"

Paralel yapı kamu gücünü kullanarak siyaseti tahrtip etmek istemiştir. Devlet kurumlarında elde ettiği etkinlikle siyaseti şekillendirmek istemiştir. Siyaset bu vesayet girişimine izin veremez. 17-25 Aralık operasyonları yolsuzluk kılıfı altında darbe girişiminden başka bir şey değildir. AK Parti bu darbe karşısında cesaretle durmuştur. Türkiye'nin yaşadığı son 2 seçim paralel yapının ve destekçilerinin tasfiyesi olmuştur.

"SEN TÜRKİYE'Yİ SEVİYOR MUSUN?"

Bu ülkenin hakim ve savcıları vatanseverler haşhaşileri temizleyecek. Hukuk sistemi bir avuç haşhaşinin şantajına bırakılamaz. Vatanına ihanet eden bu yapıyla mücadeleyi sürdürecektir. Devlet içinde çetelere, mafyatik yapılanmalara izin verilmeyecek. Ey Pensilvanya'daki zat sen Türkiye'yi seviyor musun? Seviyorsan neden bu topraklarda değilsin. Neden Erzurum değil?

Bu yapıdaki tabandaki kardeşlerim bir sorgulama yapsınlar. Pensilvanya'daki zatı sorgulasınlar, Filistin davasına bakış açılarına bir baksınlar. Bu kardeşlerimiz..."









Erdoğan\'dan Emin Çölaşan\'a: Anırmasını Bekliyoruz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Emin Çölaşan'a: Anırmasını Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • SANEM: BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANININ ÜLKESİNDE YAŞAMAKTAN UTANIYORUM. 35 15 Yanıtla sade vatandaş: gezi zekalılar da utanma arlanma onur namus ve enönemlisi soy varmı 0 0
  • omer: Herkesi kucaklamak boyle mi oluyor. Can cikar huy cikmaz demisler. Rte ideal bir cumhurbaskani olamayacak 28 17 Yanıtla
  • Metin Sarı: Sen de Gazze ye gidiyordun. Mağlesef göremedik. Fanatiklerin unutmuştur. Hatırlatalım. . . 33 8 Yanıtla gerçekçi: anırcam demedi allah nasip ederse gazzeye gidicem dedi. 0 0
  • 1453 kartallar1: GEZİ ZEKALILAR BÜTÜN ÜLKELER TÜRKIYE Yİ ÖVER SİZ EZİKLER SÖVER 22 18 Yanıtla
  • KANUNU UYGULA: ERKEK ADAM VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR GAZETE KÖŞELERİNDEN SAHTE KAHRAMANLIK YAPMAKLA OLMUYOR BU İŞLER HADİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ BAŞLAAAAAAAAAAAAAAAA NNNNNNNNNNIIIIIIIIIIRMAĞA 21 18 Yanıtla
  • mehmet dedek: bence o şahıs anırırsa eşşeklere hakaret olur. . !!!!!!!!!allah eşşeği bile kullarına hizmet için yaratmış adı gibi çöl faydasız bir insan. . . 17 22 Yanıtla BAZAN: NİYE, HER GÜN ATACAĞI BAŞLIĞI BİLAL OĞLANDAN BEKLEYEN YANDAŞ MEDYAYA GEÇMEDİĞİ İÇİN Mİ? YOKSA KALEMİNİ SATMADIĞI İÇİN Mİ? 0 0
  • SEVMEZ: BU MİLLETİN ÇOĞU SEVMEZ DİYORSUNUZ YA BURDA DURUN. YÜZDE ELLİKİ OY BU MİLLETİN YARISINDAN FAZLASI DEĞİLMİ? 7 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.


Advertisement