Erdoğan'dan Demirtaş'a: 10 Ağustos'tan Sonra 'Dersini Almış da Ediyor Ezber' Türküsünü Hem Çalsın... - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Demirtaş'a: 10 Ağustos'tan Sonra 'Dersini Almış da Ediyor Ezber' Türküsünü Hem Çalsın...

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş'ın Batıda Gezici olmaktan, dans etmekten bahsettiğini, Doğuda da dil değiştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Bu aday inşallah dersini alacak.

31.07.2014 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş'ın Batıda Gezici olmaktan, dans etmekten bahsettiğini, Doğuda da dil değiştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Bu aday inşallah dersini alacak. Bir de şunu söyledi, güzel bağlama çalıyormuş. Ona buradan bir tavsiyede bulunayım, Yozgat Sürmelisi'ni de bağlamayla çalmasını öğrensin. 10 Ağustos'tan sonra CHP, MHP adayını da yanına alsın "Dersini almış da ediyor ezber' türküsünü hem çalsın hem söylesin. Hatta kendi yazdığı " Manisa'nın Nehirleri' türküsünü de hem çalsın hem söylesin" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Mardin Karayolları Parkı yanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Ramazan'ın ve bayramın hüzünlü, kederli ve acı içinde idrak edildiğini belirten Erdoğan, " Gazze'de çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Gazze'de suları kestiler, Gazze'de elektriği kestiler, Gazze'de yolları alt yapıyı yok ettiler. Gazze'de okulları, camileri, hatta imkansızlık içindeki hastaneleri bombalaya başladılar. 1,5 milyon nüfuslu bir şehir insanlığın gözü önünde, insanlığın ilgisiz bakışları altında toplu halde can çekişiyor. İnanın Filistinlilerin uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok. Gazze'de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değeri yok. Taksim'de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna'da, Mısır'da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim'de polisimiz gaz kullandı, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı için ayağa kalkan o demokratlar nerede? Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede? Sağa sola parmak sallayan, güya demokrasi, insan hakları dersi veren o mütekebbirler nerede? Hiç sesleri çıkmıyor. Gazze'de ölen bebekleri çocukları görmüyorlar. İstedikleri kadar sırtlarını dönsünler, istedikleri kadar görmezlikten, duymazlıktan gelsinler, o Gazzeli bebeklerin, çocukların o kanlı, masum yüzleri her birinin rüyasına girecek ve her birine ebediyen kabus olacak" dedi.

-"AĞZINDA EMZİĞİYLE ÖLDÜRDÜĞÜNÜZ ÇOCUĞA KARŞI SİZ NEYİ MÜDAFAA ETTİNİZ?"-

Kendilerinin İsrail yönetimini Hitlere benzetmelerinden rahatsız olunduğunu anlatan Erdoğan, "Bu İsrail yönetiminin Hitler'den ne farkı var? Bu İsrail yönetiminin Nazilerden ne farkı var? Ortadoğu'da faşizm yeniden canlanırken, Ortadoğu'da Hitler yeniden dirilirken dünya bunu daha ne kadar seyredecek. Dünya harekete geçmek için daha ne kadar bekleyecek?" ifadelerini kullandı.

İsrail yönetiminin utanmadan, sıkılmadan bütün dünyaya "meşru müdafaa" dediğini kaydeden Erdoğan, "Bebeklerden çekinecek kadar mı korkaksınız ya? Çocuklardan ürkecek kadar mı korkaksınız? Ağzında emziğiyle öldürdüğünüz çocuğa karşı siz neyi müdafaa ettiniz? Yapılan meşru müdafaa değil açıkça katliamdır, soykırımdır. Biz zalimin rengine bakmaz, karşısına çıkarız. Biz mazlumun rengine bakmaz, sahip çıkarız" diye konuştu.

Kimsenin kendilerine antisemitist diyemeyeceğini kaydeden Erdoğan, "Dışarıda bizi Gazze'ye karşı susturmaya çalışırken, içeride bazıları İsrail'in işini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tarihi vazifelerini bir kez daha yerine getiriyor, İsrail'in katliamlarını örtmek için çaba gösteriyorlar. CHP, MHP, onların ortak adayları, bunların yanında HDP bizim Gazze konusunda takındığımız tavırdan son derece rahatsızlar. Biri çıkıyor Suriye'deki, Irak'taki Türkmen kardeşlerimizi istismar ederek İsrail'e destek veriyor. Biz Gazze için ne yapıyorsak Irak ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz için daha fazlasını yapıyoruz. Filistin için ne yapıyorsak, Suriyeli kardeşlerimiz için, oradaki Arap, Kürt, Türk kardeşlerimiz için daha fazlasını yapıyoruz. Ama biz onların güvenliğini sağlamak için kılı kırk yararak yaptıklarımızı mümkün olduğu kadar sessiz gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

-"UNUTMA DEĞİL, KARIŞTIRMA DEĞİL, DİL SÜRÇMESİ DEĞİL"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine dayatılan adaya boynunu eğerek o daya teslim olduğunu savunan Erdoğan, "Pot üstüne pot kırıyor, gaf üstüne gaf yapıyor. Ama öyle bir şey yaptı ki yenilir yutulur cinsten değil. Ne diyordu o çatı aday? Burası çok enteresan, "Benim babam Mehmet Akif'in arkadaşı' Gerçekten babası çok muhterem bir insandı. Benim edindiğim bilgiler de öyle. Ama gel gör ki bu babasının izinden değil, başkalarının izinden gidiyor. Önceki gün gitti, babasına bu topraklarda yaşamayı adeta har kılanların peşinden gidiyor. Önceki gün İstanbul Edirne Kapı Şehitliği'nde siyasi şov olsun diye merhum Mehmet Akif'in kabrini ziyaret etti. Oradaki kitabede bulunan İstiklal Marşı'nın bir kıtasını okudu ne yazıyordu kitabede? "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' böyle bir dörtlük var. Sonra çıktı ve dedi? "Bu dörtlük herhalde Çanakkale Şehitlerine şiirinden' dedi. Bakın, unutma değil, karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitlerine şiirini ayırt edemeyecek kadar bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Babasına karşı da nankör, merhum Akif'e karşı da maalesef nankör. İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu aday, CHP'ye, MHP'ye bir kez daha hayırlı olsun. Şimdi ben sesleniyorum "Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adama mı oy vereceksiniz? Ey CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamamı oy vereceksiniz?' MHP Genel Başkanı ahlaksızca edepsizce hakaretler savuruyor. Ey Bahçeli hakaret etmeyi bırak, sen bu monşer adayı bundan sonra tabanına nasıl izah edeceksin onu söyle. Bahçeli'yi önce CHP ile aynı fıçının içine koydular, fıçının içine Pensilvanya'yı da koydular. Oraya bir de marjinal sol partileri koydular. Yetmedi ithal, sanal, monşer bir adayı İstiklal Marşı'nı bile tanımayan bir adayı o fıçıya kapak yaptılar. CHP tabanı MHP tabanı bundan sonra artık ben inanıyorum ki bu adayın arkasında durmaz. Ben inanıyorum ki Mardin'de zaten CHP'ye MHP'ye oy yok" diye konuştu.

-"ONLARIN YAVRULARINI DAĞA ZORLA KAÇIRAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?"-

Mardin'de Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'si olmaya çalışan HDP adayına da oy çıkmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Ne diyor HDP'nin adayı, "CHP ortak aday gösterseydi ittifak yapacaktık' diyor. Şu hale bakar mısınız? Yani pazarlık sonuçlansa gelecek sizden CHP'ye oy vermenizi isteyecek. Mardin CHP'ye oy verir mi? Mardin 10 yıllar boyunca ne çektiyse CHP'den çekti, CHP zihniyetinden çekti. Ama şimdi de söylüyorum, şimdi de HDP den çekecek" dedi.

Mitingin yapıldığı alanın temizliğini Yeşilli Belediyesi'nin yaptığına işaret eden Erdoğan, "Nerede büyükşehir? Yok. Kardeşlerim bunlar hizmet nedir bilmez, bunlar hizmetten anlamaz, bunlar belediyecilikten anlamaz. Bunlar sadece tehditten anlar, yemekten, götürmekten anlar. Onun için zaten bu seçimlerde alabileceği herhangi bir oy yok. Sizler bu adam Kürtçü olduğu için mi oy vereceksiniz? Yoksa hizmet ehline mi oy vereceksiniz? Biz, siyasi Kürtçülüğe de karşıyız, biz siyasi Türkçülüğe de karşıyız, biz tüm etnik yapı müdafaasına karşıyız. Biz, 77 milyonun partisiyiz ama bunlar maalesef bir grup etnik anlayışın partisi. Onun için de belli yerlerde varlar ama Türkiye'nin genelinde yoklar. Biz ise 81 vilayetin tamamında varız" şeklinde konuştu.

-"YOZGAT SÜRMELİSİ'Nİ DE BAĞLAMAYLA ÇALMASINI ÖĞRENSİN"-

Demirtaş'ın terörle arasına mesafe koyamadığını anlatan Erdoğan, "Ama oğlu dağa zorla çıkarılmış anneleri aşağılayan bu adaya 10 Ağustos'ta ders vermesi lazım. Baktım dün bayanlarla bir toplantı yapıyor, orada da bayanlara karşı gayet güya müşfik. Ya siz nasıl kadın haklarına saygınız var ya. Siz Diyarbakır'da belediyenin önünde o ağlayan, feryat edilen annelerin sesini duymadınız mı? Onları belediyenin önünden kovalayan siz değil misiniz ya? Siz kovdunuz, onların yavrularını dağa zorla kaçıran siz değil misiniz? Kardeşlerim, anneler işte bunun hesabını 10 Ağustos'ta sormalısınız, sormalıyız. Abiler, babalar sormalıyız" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın Batıda Gezici olmaktan, dans etmekten bahsettiğini, Doğuda da dil değiştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Bu aday inşallah dersini alacak. Bir de şunu söyledi, güzel bağlama çalıyormuş. Ona buradan bir tavsiyede bulunayım, Yozgat Sürmelisi'ni de bağlamayla çalmasını öğrensin. 10 Ağustos'tan sonra CHP, MHP adayını da yanına alsın "Dersini almış da ediyor ezber' türküsünü hem çalsın hem söylesin. Hatta kendi yazdığı "Manisa'nın Nehirleri' türküsünü de hem çalsın hem söylesin" diye konuştu.

-"O TUZLUK MİLLETVEKİLLERİ VAR"-

Çözüm sürecinin karşıtlarının kaybettiğini ve daha da kaybedeceğini belirten Erdoğan, çözüm sürecinin karşısında en başta Pensilvanya ihanet şebekesinin olduğunu belirtti. Günlerdir İstanbul Adalet Sarayı'nda şov yapıldığını belirten Erdoğan, "O tuzluk milletvekilleri var. Onların orada yaptıkları şovları izliyorsunuz değil mi? ama siz bize destek verdiniz, yetki verdiniz, biz de ne dedik "inlerine gireceğiz' dedik. Ve işte inlerine giriliyor. Yaptıkları bütün hukuksuzlukların hesabı sorulacak" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından kendisi için "Uzun Adam" şarkısını besteleyen Murat Göğebakan'ın bugün sabah hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Rabim rahmet eylesin, cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Demirtaş'a: 10 Ağustos'tan Sonra 'Dersini Almış da Ediyor Ezber' Türküsünü Hem Çalsın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement