Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz

Yunan medyası, G-20 Zirvesi'nde Erdoğan-Tusk-Juncker arasındaki görüşmenin tutanak notları olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yayımladı. Erdoğan görüşmede AB'yi fena haşlamış.

09.02.2016 08:40  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanca yayın yapan Brüksel merkezli Euro2day adlı haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı görüşmenin tutanak notları olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yayımladı.

"MÜLTECİLERİ OTOBÜSLERE BİNDİRİR YOLLARIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 16 Kasım'da Antalya'da düzenlenen G20 zirvesi kapsamında bir araya geldiği Avrupa Komisyonu Başkanı Tusk'ı, ülkedeki sığınmacıları otobüslerle Yunanistan ve Bulgaristan'a yollamakla tehdit ettiği öne sürüldü.

Belgede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Juncker ve Tusk'a, "Herhangi bir zamanda Yunanistan ve Bulgaristan'a kapıları açıp, mültecileri otobüslere bindirip göndeririz" dediği görülüyor.

PAZARLIKLAR SIRASINDA GERGİNLİK

Haber sitesi Euro2day'deki belgeye göre, pazarlıklar sırasında Tusk, Erdoğan'a 5 Ekim'de vardıkları mutabakatı hatırlatıyor, nihai bir anlaşmaya varamamaları halinde, "dramatik" bir durumla karşı karşıya olacakları uyarısında bulunuyor.


"3 MİLYAR EURO VERECEKSENİZ HİÇ KONUŞMAYALIM"

Erdoğan'ın yanıtı ise "Bu durumda mültecilere ne yapacaksınız, onları öldürecek misiniz?" oluyor. Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin AB'nin parasına ihtiyacı olmadığını belirtiyor, "Eğer iki yıl için 3 milyar euro verecekseniz hiç konuşmayalım" diyor.

"KİM HAZIRLADI BU RAPORU"

Yine aynı belgeye göre görüşme sırasında Juncker, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili İlerleme Raporu'nu yayımlamayı Erdoğan'ın talebi üzerine ertelediğini söylüyor.

Erdoğan ise bunun AK Parti'nin seçimi kazanmasına katkıda bulunmadığını belirtiyor ve ekliyor:

"Bu rapor zaten hakaret. Kim hazırladı bu raporu? Nasıl böyle bir raporla ortaya çıkarsınız? Bu gerçek Türkiye değil. Gerçeği duymak için bana gelip sormadınız. Türklerin çoğu bu gibi raporlar yüzünden AB üyesi olmak istemiyor."

"BİZİMLE DALGA GEÇİYORSUNUZ"

Erdoğan (Eski Lüksemburg Başbakanı) Juncker'e Türkiye'nin AB üyeliği çabası ile ilgili olarak, "53 yıldır bekliyoruz. Bizimle dalga geçiyorsunuz" diyor, ona ülkesinin Türkiye'nin bir kasabası büyüklüğünde olduğunu, Türkiye ile Lüksemburg'u mukayese etmemesi çağrısında bulunuyor.

"ELBETTE BANA PRENS GİBİ DAVRANACAKSINIZ!"

Juncker'in "Size prens gibi davranıyoruz" cümlesi ile ilgili olarak da şu yorumu yapıyor Erdoğan:

"Elbette öyle davranacaksınız! Ben bir 3. dünya ülkesini temsil etmiyorum."

HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı'ndan ve Avrupa Birliği'nden, haberle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan\'dan AB\'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa\'ya Göndeririz

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan AB'ye: Mültecileri Otobüse Bindirip Avrupa'ya Göndeririz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • VATANDAŞ: Bugüne kadar hangi babayiğit Avrupaya ve Amerikaya kendinden emin bir duruşla böyle konuşabildi. .? Rusyayı dünya konjonktöründe yerin dibine sokabildi. .? İyiki varsın Türkiyenin gururusun reis, Hep böyle kal, Aydınlanmış Türk halkı arkandadır. 0 0 Yanıtla
  • Ruhun şad olsun ATAM: Gönder birazda onlar uğraşsın başkanım deninle yola devam 0 0 Yanıtla
  • Ccc : Niçin üç beş kuruş avro için !!!! 0 0 Yanıtla
  • :))))))): Ay ne güzel olur hepsini otobüslere bindirip göndersek. 0 0 Yanıtla
  • Keske yapsa: Dogru olan da o gelenler insan ama bu ulkede de yasayan cok insan var avrupaya gonderelim bakalim ne kadar bakicak lar biz elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz 0 0 Yanıtla
  • tc: Ne oldu prayi alamadin tutustun dimi 0 0 Yanıtla
  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.


Advertisement