Erdoğan'dan '14 Aralık' Eleştirilerine Yanıt: Gazeteci Suç İşlemez mi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan '14 Aralık' Eleştirilerine Yanıt: Gazeteci Suç İşlemez mi

14 Aralık operasyonuna yönelik eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?" dedi.

20.12.2014 12:21  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhrubaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında 14 Aralık operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, eleştiriler için ''Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?'' yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"DEİK'in yeni yasasının çıkmasının ardından ilk toplantısına bizzat katıldım. DEİK'in başarılarının devamının geleceğine inanıyorum. Dünyanın özellikle bölgemizin büyük değişiklikler yaşadığı süreçte DEİK'in başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum. Krizler fırsatlara dönüştürülecektir. Allah yar ve yardımcınız olsun….

"2023'E GİDEN YOL GÜLİSTAN OLMAYACAKTIR"

Bugünlerde yakın tarihimize ilişkin önemli bir hadisenin 100. yılına ulaşmış olduk. Birinci Dünya Savaşı'nı ve Sarıkamış harekatını tekrar hatırlamanın önemli olduğuna inanıyorum. Bizden öncekilerin ne tür fedakarlıklara katlandıklarını bilmezsek ne ülke, ne millet olarak sapasağlam ayakta kalamayız. Dışarıdan bakanlar bu aziz milletin çöktüğünü, dağıldığını zannettiler. Halbuki bu aziz millet yeni bir bahar için yapraklarını döktü. Her hazanın ardından bir bahar olduğuna inandı bu millet. Hazanları bahara çevirmeyi başardı bu millet.
Evet bu aziz millet ümitsizliği, özgüvenini parçalamaya yönelik nifak girişimlerini hiçbir zaman yanına yaklaştırmadı. Bu aziz millet bütün dünyaya 'ben de varım' diye haykırıyor. 1923 birden bire ortaya çıkmış bir olay değildi. 1923'ün öncesinde İstiklal Harbimiz vardı
1 milyona yakın kişi hayatlarını feda ettiler. Bütün o kahramanlık 1923'ün yolunu açtı. Cumhuriyet'in ilanına giden yolu hazırladı.

2023'e inanıyorsak bunun mücadelesine bugünden itibaren başlamak zorundayız. Hiçbir başarı kendiliğinden gelmez. 2023'e giden yol bir gülistan olmayacaktır, bu sürecin sıkıntıları olacaktır. Vazgeçersek yılgınlığa kapılırsak biz de kaybederiz, millet de kaybeder.

"SUİKAST GİRİŞİMLERİ OLDU"

Bakın biz bugünlere öyle kolay ulaşmadık. 2002'den beri öyle dikensiz bir gül bahçesi değildi. Darbe senaryoları yazıldı, bazı senaryolar hayata geçirildi. Suikast girişimleri oldu, arkadaşlarım tehdit edildi. Bir siyasi parti kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldı. Sokaklar hareketlendirildi. İçeriden, dışarıdan çok sayıda operasyon yapılmak istendi. En son 17-25 Aralık darbe girişimini yaşadık. Bunlardan birinde eğer tuzağa düşseydik, pes etseydik bugünlere ulaşamazdık.

"DÖNEMİN BAŞBAKANI DİYENLER..."

Dönemin başbakanı diyenler şimdi dönemin Haşhaşi örgütü oldular. 12 yıldır renk değişse de oyun değişmiyor. Düne kadar birbirlerine demediklerini bırakmayanlar bugün kucaklaşıyorlar.

"BU DÖNEM FARKLI BİR DÖNEM"

Çünkü üst akıl öyle emrediyor, öyle istiyor. Çünkü patron öyle istiyor. Üst akla da patrona da itaatsizlik edemezler. Çünkü aldıkları sözlerin diyetini ödemek zorundalar. Şimdi tabular yıkılıyor. Bu dönem farklı bir dönem.

14 ARALIK OPERASYONU

14 Aralık'ta bir süreç başladı. Yakından izliyorum bu süreci. Her şey kanuna uygun işliyor. Hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, algı operasyonları yapılmıyor. Şu anda temiz bir süreç ilerliyor.

"50 YILDIR BİZİ KAPILARINDA BEKLETENLER..."

Bu süreç başladıktan sonra basın susturuluyor diye bir kampanya başlattılar. Çok enteresan. Tatil gününde AB açıklama yapıyor, ne kadar da hassaslar. Bu ülkede olup bitenlere ne kadar hassaslar... Ne zamandan beri böyleler. 50 yıldır bizi kapılarında bekletenler, bu hassasiyeti nereden elde ettiler. Sözcüleriyle çıktılar Türkiye aleyhine açıklama yaptılar. Bu AB'ye PKK'yı ülkenizde barındırıyorsunuz dediğimde aldığım cevap şu: Haklarında 4 bin dava var.

"SÖYLEDİĞİNİZDE ELLİ DEREDEN SU GETİRİYORLAR"

Netice olarak bir hiç…Burası hukuk devleti dediler. Türkiye ne guguk devleti mi? İlerleme raporlarında her şey önceden planlı... Bize akıl verenler, Sabancı Holding'in binasında merhum Sabancı'yı katleden terörist fellik fellik dolaşıyor. Yakalanıyor bir kapıdan girip diğerinden çıkıyor. Söylediğimizde elli dereden su getiriyorlar, neden teslim etmiyorsunuz?

"NEYMİŞ GÖZALTINA ALINAN GAZETECİYMİŞ"

Siz hangi adaletten bahsediyorsunuz? Yapılanlar hoşlarına gitmiyor olabilir. Umutlarınızı adalet üzerine tesis edin. Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Türkiye'nin adaletine ve kararlarına saygı göstereceksiniz. Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere'de 50 gazeteci sorguya çekilirken neden çıkıp da basın susturuluyor demediniz? İsrail'de bu sene 16 gazeteci katledildi. AB neden sesini çıkarmadı?

"İSRAİL'İN ADI GEÇMİYOR"

Örgüt üyelerine gazeteci diyerek sahip çıkacaksın ama başka ülkelerde olanı görmeyeceksin. Sınır tanımayan gazeteciler bir rapor yayınlamış. Türkiye baş köşeye yerleştirilmiş. Merak ettim bir baktım. Raporun bir yerinde bile İsrail'in adı geçmiyor ama hakkını yemeyelim Filistin'in adı geçiyor.

"GAZETECİLİĞİ MASKE OLARAK KULLANIYORLAR"

Türkiye'de polis katiline gazeteci diye sahip çıkacaksın ama AB'de olanları görmeyeceksin. Kimse kusura bakmasın. Gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar. Bu operasyonları yutacağımızı düşünüyorlar mı acaba. Türkiye'nin itibarı öyle oluyor böyle oluyor diyorlar… Hiçbir şey olmaz. Türkiye itibarını uluslararası manşetlerde bulmuş bir ülke değildir. Biz öyle sahte raporlarla siyasi ideolojik nitelikle raporlar, paralel destekçisi açıklamalarla kendisine istikamet belirleyecek bir ülke değiliz. Gezi olaylarında AB susuyordu, 17-25 Aralık'ta darbe girişinde bulunuluyorken bu AB yine susuyordu. Demokrasiye neden sahip çıkmıyorsunuz? Seçilmiş insanlara sahip çıkmıyorsunuz da darbe yapanlara sahip çıkıyorsunuz…

"ONLARIN TANRISI O"

Bize nasihat vereceğinize ülkemizde kalan Suriyelilere destek verin. En irisinden ne cılızından söyledikleri tek şey, çok teşekkür ederiz, büyük bir önderlik yapıyorsunuz.. Tek söyledikleri bu… Tamam bunlar iyi güzel de siz de biraz destek verin… Paraya gelince… Onların Tanrısı o… Ama ne olursa olsun bombalar altındaki insanlar bize sığınıyor. Kobani'ye verilen mühimmat terör örgütlerine gönderildi.

"ŞİMDİ BEN DÜŞÜNDÜM, ARKADAŞLARIMA SÖYLÜYORUM"

Halep ile neden ilgilenmiyorsunuz? Ben şimdi düşünüyorum. Arkadaşlarıma söylüyorum. Yoksa burada Suriye'de yeni bir eyalet mi oluşturuluyor? Yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler. Bu ülkem için bir tehdittir. Esed rejimi yeni bir yapılanmanın içerisine girerse ülkem için tehlike oluşturur. Halep'e neden sahip çıkmıyorsunuz? İşkence manzaralarını gördünüz. Sesleri çıkıyor mu çıkmıyor? Cezaevlerinde olanları izledik değil mi? Guantanamo'yu izlediniz.

"TÜRKİYE KAPI KULU DEĞİL"

Paralel yapının inlerine girilmeye başlanınca dilleri çözüldü. Türkiye AB önünde kapı kulu değildir. Bizi tutan olmayacak. Biz yine azimle yolumuza devam edeceğiz. Sahte raporları hazırlamaya devam etsinler. Yalanlarla açıklama yapanlar itibarlarından kaybettiler.
2023'e kadar sabırlar yürüyeceğiz. Biz işimize bakacağız. Bizim işimiz yürümek hatta koşmak.

"TRT BÜTÜN DÜNYAYA SESLENECEK"

Onlar eski Türkiye'yi geri getirmek için uğraşacaklar, biz ilerisi için çalışacağız, Yeni Türkiye'yi kurmak için çalışacağız. DEKA daha çok çalışacak, AFAD daha çok yara saracak. TRT bütün dünyaya seslenecek. A.A dünyanın en iyi ajansı olacak. İş adamlarımız sınır tanımadan dünyada mekik dokuyacaklar. 100 yıl önce Sarıkamış'ta donup kalan sayısız şehidimizin gözleri bizim ve sizlerin üzerinizde…

"DİN ALİMİ MASKESİYLE VATANINA İHANET EDENLER"

Maşalar her zaman olacak. Tuzaklar her zaman olacak. Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler yarın başka bir maske takacaklar. Hasan Sabbah'lar hiçbir zaman bitmez, bunlar her zaman olacak. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Gün geldi hesap döndü ihanet hesabı yapanlar hesap vermeye başladı.

"TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR"

Katar Emiri ile görüştük ve her alanda Türkiye ile her türlü girişime açık olduğunu açıkladı. Putin'in Türkiye ziyaretinde güney akımı bitirip Türk akımını başlattıklarını kendisi açıkladı. İnşaat sektörünü hafife alacak kimseye tahammülümüz yoktur. Kredi noktasında gözlüklerinizi lütfen dikkatli seçin. Yüksek faizlere dikkat edin lütfen. Girişimcilerimizi artırmak zorundayız. En fazla parayı finans sektörü kazanıyor. Çok fazla da yorulmadan kazanıyorlar. Kalkıp el ele vermeye mecburuz. Yatırımcının önünü açmaya mecburuz. Bu etle tırnak gibi… Bugün Amerika bir puan uyguluyorsa, bize ne oluyor? Tek kelime ile bu zulümdür.

"BAŞARISIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ DE BUDUR"

Siz Başbakan olduğunuzda neden bunu yapmadınız derseniz... Başarısız olduğum konulardan biri de budur. Çözüm süreci kararlılıklar ilerliyor. Paralel yapının güç kaybetmesiyle çatışma senaryoları yazan çevreler de hayal kırıklığına uğradılar. Son derece tehlikeli açıklamalar yaparak ortalığı karıştırmaya çalışanların da oyunları tutmayacak. Çözüm sürecini nihayete erdireceğiz, heyecanımız hiç yitirmeyeceğiz."

Erdoğan\'dan \'14 Aralık\' Eleştirilerine Yanıt: Gazeteci Suç İşlemez mi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan '14 Aralık' Eleştirilerine Yanıt: Gazeteci Suç İşlemez mi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • BOSA BAGIRIYORSUN: IFTIRA YAPARAK KENDI SUCLARINI ÖRTMEYE CALISIYORSUN AMA MUTLAKA BIRGÜN MAHKEME KARSISINA CIKACAKSIN 34 29 Yanıtla
  • yavuz muaviye: Buyuksun sayın cumhurbaşkanım her zaman seninleyiz 18 38 Yanıtla
  • Tarafsız yorum..: Sayın erdoğan.! Sen şuandaki devletin tüm yetkilerini hısra çevirdin, gün gelir bu devlet sanada bunun hesabını sorar. Hiç bir makam kalıcı geğikdir. Ben ne sana oy verdim nede cemaati destekliyorum.! Sadece sizi izliyorum, ama bir gerçek varki birbirinize şavaş açmışsınız intikam hırsınızla birbirinizi yiyorsunuz.. Ben cemaati desteklemiyorum. Ama şunu biliyorum cemaat bir silahlı terör örgütü değil bunu türkiye değil dünya biliyor.! Madem cemaat silahlı terör örgütü neden.! Başbakanlık döneminizde cemaatle beraber siyaset yaptınız? Yüzlerce savcıları sen atamadınmı.? Binlerce polisi sen atamadınmı.? Madem bunlar paralel yapı bu yapıyı sen yarttın ozaman.! Bu ülkede camaate silahlı terör örgütü diyorsun.! Sende ozaman bu terör örgütüne yardım ve yataklık ettin ozaman. Ama taktiri ilahi derlerya, birgün bu devlet sanada bunun hesabını sorar be. Sayın erdoğan.. 41 11 Yanıtla
  • 1453 kartalları: SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI BÜTÜN HAİNCE TUZAKLARI BOŞA ÇIKARDI. . . . PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER CEMAAT DEŞİFRE OLDU. . . BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKIYE CUMHURIYETINI KİMSE ENGELLİYEMEZ 13 39 Yanıtla
  • salih kara: Hırsızlık ve kötü ye giden ekonomi.uretim olmadan donen ekonomi Çarkı .işsizlik hat safhada.hala herşey iyi diyorlar 35 9 Yanıtla
  • AKPLI APTİ: 4. MURAT GİBİ ADAMSIN VESSELAM , ADAMIN DİBİSİN , USTASIN , BİZİM ÇOBANIMIZSIN . GÜT BİZİ GÜDÜLELİM . HAYRANIZ SANA CÜMBÜR CÖMAAAT . 17 24 Yanıtla
  • ...: adam yatıyor kalkıyor bunları konuşuyor of ff be gına getırdınız. . . bır ınsan her allah ın gunu gergınlıkten beslenır mı. . psıkolojık tedavıye ıhtıyacı var. . . kendılerı gıbı mılletın de psıkolojısını bozdular. . 33 7 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER CEMAAT KISACASI TÜRKIYE DÜŞMANLARI İLE ORTAK HAREKET EDEN TAŞERONLAR SİZLER İÇİ BOŞ SESİ ÇOK ÇIKAN DAVULSUNUZ 12 28 Yanıtla
  • Murat karagöz: Tamdestek hepdestek uzun adam buarada göğebakananur içindeyatsın kardeşim 13 23 Yanıtla
  • deniz: İşler sayın cumhurbaşkanım işler. Gazeteci de suç işler, bakanlar da suç işler, Başbakanlarda suç işler. . . . . . . . ! 27 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement