Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çok Ağır Kur'an Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çok Ağır Kur'an Yanıtı

Erdoğan, CHP liderinin "Kur'an'ın istismarını yapıyor" sözlerine "Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum" yanıtını verdi.

04.05.2015 14:13  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sözlerinin hedefinde özellikle CHP ve HDP vardı. Muhalefetin Diyanet'le ilgili açıklamalarını sert dille eleştiren Erdoğan, "Bunlarda her yol var. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladı." ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor" sözlerini de ağır bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an'la büyüdüm. Kur'an ile yaşıyorum. Sen onu kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın nerede olduğu malum" diye konuştu.

ERDOĞAN'I AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE BAKANLAR KARŞILADI

HDP'li belediyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamama kararı nedeniyle AK Parti'li genel başkan yardımcıları ve bakanlar Siirt'e çıkarma yaptı. Karşılamada il protokolünün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, AK Parti genel Başkan yardımcısı Yasin Aktay, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı.

Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var.

"SİİRT SİYASİ HAYATIMDA İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR KUR'AN CEVABI

İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor. Cumhurbaşkanı Kur'an'ı istismar ediyor diyor. Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an'la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur'an'ın nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kur'an meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?

"BUNLAR CAMİ DUVARINA PİSLEMEYE BAŞLADI"

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç "Diyanet İşleri'ni kapatacağız" diyor. Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı. Bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bu parlamentodan 12 yıllık eğitim geçti, barajlar kaldırıldı, siz orta kısmı kapattınız, imam hatiplerin sayısı 1 milyona çıkınca rahatsız oldular.

"BURADAN İNANÇLI, İNANÇSIZ KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Ben buradan inançlı inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bozun bu oyunu. 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bizim Kabemiz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi de bunlar 'Kabe Arap'ın olsun bize Taksim yeter' diyorlar.

"BUNLAR AYNI FAŞİST KAFANIN FARKLI TEZAHÜRLERİ"

Zihniyet aynı, bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri. Tek parti CHP'si bu milleti inancından kopartıp kendi saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu, onun taklidi parti de benim Kürt kardeşlerimi esiri haline dönüştürmek istiyor.

ÖLDÜRÜLEN MUHTAR

Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Hani sen Kürttün niye bir Kürt muhtar kardeşimizi öldürüyorsun?

Şu mübarek günlerde TRT Kürdi kanalından Kürtçe mevlit okunabiliyor.

"SİZ SELAHATTİN EYYUBİ'NİN TORUNLARISINIZ"

Siz Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız. Şu karşıda bir pankart var. 3 dilli kardeş şiiri. Ne demek bu? Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla Siirt birdir.

İlim irfan yuvaları bölücü örgütün baskıları sonucu birer birer kapanmaya başladı. Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi örgütler varlık gösteremiyorsa bunda en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığımızındır. Bütün bunlarla beraber bugün atmamız gereken en önemli adım, Siirt bunun işaret fişeği olmalıdır.

Ne diyor *Siirtli İbrahim Hakkı Hazretleri;

"Hak şerleri hayreyler,

Arif anı seyreyler.

Zannetmeki gayreyler.

Meylam görelim neyler,

Neylerse güzel eyler."

Hep beraber çalışmamız gerekiyor. Koalisyon peşinde koşanlara fırsat vermememiz gerekiyor."

* İbrahim Hakkı Hazretleri Miladi 1703 yılında Erzurum'a bağlı Hasankale İlçesi'nde doğmuştur. Babası Molla Osman, bir mürşit aramak maksadıyla Tillo'ya (Siirt) gelmiş, burada İsmail Fakirullah Hz.'ni bularak hizmetine girmiştir.

CHP'DEN KUR'AN SÖZLERİNE JET YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an'la yaşıyorum" sözleriyle, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirisine, CHP'nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes'ten jet yanıt geldi.

Hürriyet'e konuşan Özkes, şöyle dedi;

"Recep Tayyip Erdoğan Kur'an'la büyüdüğünü, Kur'an'la yaşadığını söylüyor. Kur'an'la büyüyüp, Kur'an'la yaşadığını iddia eden birinin, Kur'an'ın hırsızlığı haram kıldığını, yolsuzluğu haram kıldığını, rüşveti haram kıldığını, kul hakkı yemeyi haram kıldığını, israfı haram kıldığını, baskıyı ve zulmü haram kıldığını bilmesi gerekmez mi? Kur'anla yaşadığını iddia eden birinin bu ilahi emirlere harfiyen uyması gerekmez mi?"

Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu\'na Çok Ağır Kur\'an Yanıtı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çok Ağır Kur'an Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (167)

  • ist: Adamsın adam 70 51 Yanıtla
  • 5555: Hedef 2023 yola devam Erdoğan 54 52 Yanıtla
  • one: yatacak yerin yok tayyip bu mazlumların ahıyla 60 27 Yanıtla
  • Erdinç TÜRK: TC. Anayasası Madde 103 – Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde aşağıdaki şekilde andiçer:'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletinkayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarınave laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesininsan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan veşerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma BüyükTürk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim. 'Başka söze ne hacet. . . . 67 6 Yanıtla
  • Pehh: Bu adam iyice ZÜBÜK oldu. Allah u Ekber. 48 10 Yanıtla
  • ter: Bırak şu din simsarlini yahu 27 31 Yanıtla
  • RECEP ABİNİZ: KILIÇTAROGLU KURANA DOKUNMASIN AGZI YAMULUR 10 46 Yanıtla
  • Ali: MHP bu sefer iktidar inşallah 29 21 Yanıtla
  • kurşun: sagol var ol cumhurbaşkanım rabbim eksikligini gösdermesin 13 35 Yanıtla
  • akp: Recep Tayyip Erdoğannnnnnnnnnnnn 39 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor
    14:20 Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yaparak su akışını sağlıyor ve taşmalara engel oluyor. Zabıta ekipleri ise risk taşıyan bölgeleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Bodrum Belediyesi, diğer kurumlarla koordineli şekilde çalışarak kanal açma ve müdahale işlemlerini gerçekleştiriyor.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.


Advertisement