Erdoğan: ''Bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik?" - - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: ''Bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik?" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, 2002 yılındaki manzara ile o günün şartları ile yoluna devam etseydi biz, bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik?

25.07.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye, 2002 yılındaki manzara ile o günün şartları ile yoluna devam etseydi biz, bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik? Yamalı bohça gibi koalisyonlar, sanal gerilimler, ufuksuz, vizyonsuz hükümetler, işbaşında olsaydı Türkiye ve Eskişehir, bu gururu yaşayabilir miydi? çeteler, mafya, vesayet sistemi devam etseydi Türkiye ve Eskişehir, bu muhteşem anı acaba görebilir miydi? İnanın, bundan 12 yıl önce hızlı tren bir hayalden öteye geçemezdi" dedi.

Erdoğan, Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışı nedeniyle Eskişehir Tren Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 12 yıllık Başbakanlık döneminde asla unutmadığı ve hiç unutamayacağı özel anlar olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yıllardır bitirilemeyen Bolu tünelini tamamlayıp hizmete açmak, o anı yaşamak benim için müstesna bir an oldu. Yıllardır bitirilemeyen Karadeniz sahil yolunu tamamlayıp hizmete açmak benim için unutulmayacak bir hatıra oldu. Marmaray'ın açılışı aynı şekilde benim için, arkadaşlarım için, hareketimiz için büyük bir gurur vesilesi oldu. Çocuklarımıza yeni okullar açmak, etkileşimli tahtaları okullarda yaygınlaştırmak, tablet bilgisayarlar vermek, onların ellerine ücretsiz kitaplarını teslim etmek benim için büyük bir bahtiyarlık oldu. Milletimizi köhne, sağlıksız, yetersiz sağlık sisteminden, hastanelerden kurtarmak, milletimizi modern, insanca hizmet alacağı tertemiz hastanelere kavuşturmak benim için aynı şekilde mutluluk vesilesi oldu. Nice böyle anlar, gurur tablolarına şahit oldum, nice büyük temeller attık, nice büyük açılışlar gerçekleştirdik."

Unutulmaz bir gurur tablosunu 13 Mart 2009'da Eskişehir'de yaşadığını ifade eden Erdoğan, Ankara-Eskişehir arasına inşa edilen ilk YHT hattını kullanarak Eskişehir'e geldiğini ve hattın açılışını yaptıklarını hatırlattı. YHT'nin 5 yıldır sorunsuz şekilde çalıştığını anlatan Erdoğan, Ankara ve Eskişehir'i hızlı tren ile Konya'ya bağladıklarını söyledi.

- "Osmanlı cihan devletinin muhteşem başkenti İstanbul'u bu başkentler ile kucaklaştırıyoruz"

Ankara-İstanbul YHT hattı için çok çalıştıklarını, dağları aştıklarını, nehirlerin üzerinden geçtiklerini bildiren Erdoğan, "Sabotajlara rağmen, engelleme, yavaşlatma çalışmalarına rağmen, işte o hattı da bitirdik ve bugün onu da hizmete alıyoruz" dedi.

"Türkiye'nin, bizlerin, bu günleri görmesini nasip eden Allah'a sonsuz hamd olsun" diyen Erdoğan, bugünün sadece Eskişehir için değil, Ankara, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Konya ve İstanbul için de önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi:

"İlk önce 2009'de Hacı Bayram Veli'nin şehri Ankara ile Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'i kucaklaştırmıştık. Ardından Hazreti Mevlana'nın şehri Konya'yı bu kucaklaşmaya dahil ettik. Bugün de Eyüp Sultan Hazretlerini, Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerini, Sultan Fatih'i, bu hayali ilk kez kuran Sultan Abdülhamit'i bu halkaya dahil ediyoruz. İlk önce Türkiye Cumhuriyeti'nin modern başkenti, Gazi Mustafa Kemal'in Ankara ile Türk dünyasının kültür başkenti Eskişehir'i birleştirmiştik. Sonra da Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim başkenti Konya'yı bu hatta dahil ettik. İşte şimdi, Osmanlı cihan devletinin muhteşem başkenti İstanbul'u bu başkentler ile kucaklaştırıyoruz."

-"Bursa'yı da bu hatta bağlıyoruz"

Erdoğan, YHT ile Ankara ile Eskişehir arasının 1 saat 15 dakikaya, Eskişehir ile Konya arasının ise 1 saat 40 dakikaya düştüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi bu açtığımız yeni hatla Eskişehir'den Bilecik sadece 32 dakika. Eskişehir-Sakarya arası 1 saat 10 dakika. Eskişehir-Kocaeli 1 saat 38 dakika. Eskişehir-İstanbul arası da artık 2 saat 20 dakika. Şu anda Ankara'dan İstanbul artık 3,5 saat. Bunu daha da düşüreceğiz, nereye? 3 saate. Hat üzerindeki tüm diğer işler tamamlanınca inşallah Ankara-İstanbul 3 saat içinde alınabilecek. Burada elbette durmuyoruz. Yakın bir zamanda Osmanlı'nın bir başka kadim başkentini Bursa'yı da bu hatta bağlıyoruz. Orada çalışmalar hızla devam ediyor. Yozgat, Sivas ve bununla bağlantılı Erzincan, Erzurum hattı hızla devam ediyor. Bu ağı çok daha genişletecek Şanlıurfa, Adana, Mersin, Antalya, Kayseri, Kars, Trabzon ve daha nice şehrimizi de hızlı tren ile buluşturacağız."

-"2017'de Türkiye'nin milli yüksek hızlı trenini artık Eskişehir üretecek"

Bir sanayi, üniversite, kültür şehri olan Eskişehir'in ulaştırmanın da merkez şehri, hızlı tren şehri konumuna yükseldiğini dile getiren Erdoğan, Eskişehir'deki Tülomsaş Demiryolu Fabrikasının ilk buharlı lokomotif olan Karakurt'u imal ettiğini hatırlattı. Erdoğan,"Şimdi de bu fabrika, hızlı trenlerimizi imal etmeye başlayacak. Projeler hazırlandı. 2017'de Türkiye'nin milli yüksek hızlı trenini artık Eskişehir üretecek. Tülomsaş, hem hızlı trenlerimizi üretecek hem de artık dünyaya ürettiklerini ihraç eden bir konuma yükselecek. Bugün, Avrupa'ya ihraç edilecek bir lokomotofin, hamdolsun açılış kurdelasını kestik. Bugün, şahsım için tüm arkadaşlarım için, unutulmaz bir anı, unutulmaz bir gurur ve bahtiyarlık tablosunu siz Eskişehirli kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Burada sizlere, şunu özellikle sormak istiyorum. Sizlerin de kendi kendinize bunu sormanızı rica ediyorum. Türkiye, 2002 yılındaki manzara ile o günün şartları ile yoluna devam etseydi biz, bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik? Yamalı bohça gibi koalisyonlar, sanal gerilimler, ufuksuz, vizyonsuz hükümetler, işbaşında olsaydı Türkiye ve Eskişehir, bu gururu yaşayabilir miydi? Çeteler, mafya, vesayet sistemi devam etseydi Türkiye ve Eskişehir, bu muhteşem anı acaba görebilir miydi? İnanın, bundan 12 yıl önce hızlı tren bir hayalden öteye geçemezdi."

(Sürecek)

Erdoğan: \'\'Bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik?" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: ''Bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik?' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement