Erdoğan: Bizim Tek Derdimiz İslam, İslam, İslam - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Bizim Tek Derdimiz İslam, İslam, İslam

Endonezya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek derdimiz var: İslam, İslam, İslam... İslam'a gölge düşürülmesini kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

31.07.2015 08:37  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzakdoğu gezisinin ikinci ayağında Endonezya'da Milli Güvenlik Akademisi'nde konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

"IŞİD ELİYLE İSLAM VE MÜSLÜMAN ALGISINA ZARAR VERİLİYOR"

"Bugün Suriye'deki durum sebebiyle hem ülkemizin hem de uluslararası toplumun güvenliği ciddi tehdit altındadır. Malesef rejim, kimyasal silahlar, balistik füzeler ve terör örgütleri olmak üzere her türlü kirli yola başvurmaktadır. IŞİD terör örgütü işte böyle bir anlayışın, böyle bir projenin ürünüdür. Bu örgütün yaptıklarının bizim dinimizde vicdanımızda, kültürümüzde asla yeri yok. IŞİD eliyle dünyadaki İslam ve Müslüman algısına büyük zarar veriliyor.

Bazı karanlık odaklar var ve bu karanlık odaklar Türkiye'yi böyle bir terör örgütüne destek vermekle kara propaganda yaparak zan altına sokmaya çalısıyor. Asla ve kata Türkiye böyle bir senaryonun içinde yer almamıştır, almaz. Ne batı ülkeleri ne dünya bu konuda göstermiş olduğumuz hassasiyeti göstermemiştir.

"BİZİM TEK DERDİMİZ VAR: İSLAM, İSLAM, İSLAM..."

Bizim tek derdimiz var: İslam, İslam, İslam. İslam'a gölge düşürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Şuan da bütün bu yapılanlardan İslam yara almaktadır. Tüm Müslümanların bunu koruma noktasında görevi vardır. Terör kaynağına ve kimliğine bakmaksızın, hiçbir sebeple meşrulaştırmadan kategorik olarak reddetme iradesini hep birlikte gösterme mecburiyetindeyiz.

Terörün her çeşidine karşı kararlı bir tavır ortaya koyuyoruz. Sadece son günlerde ülkemizde gerçekleştirilen operasyonların dahi Türkiye'nin bu konudaki ilkeli duruşunu göstermeye yeterli olduğunu düşünüyorum. Suriye'de faaliyet gösteren yabancı savaşçılar konusunda Türkiye'ye yöneltilen suçlamalar tamamen haksızdır. Kendi vatandaşlarının terör örgütleriyle ilişkilerini takip eden, zamanında ve etkin müdahale gerçekleştirmeyen ülkelerin tüm sorumluluğu Türkiye'nin üzerine yıkmaya çalıştığını görüyoruz.

Ülkemde mezhep farklılığından dolayı ateist terör örgütlerini destekleyenleri görüyoruz.

2 milyon mülteciyi ülkesinde barındıran bir Türkiye var. Fakat Avrupa'nın tamamına bakınız onlar 200 bin kişiyi bile ülkelerinde misafir edemiyor."

Erdoğan: Bizim Tek Derdimiz İslam, İslam, İslam

Son Dakika Politika Erdoğan: Bizim Tek Derdimiz İslam, İslam, İslam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (181)

  • VATANDAŞ: Yalan söylüyorsun Allah çarpsin seni!!!13 yıldır İslam adına ne yaptın.Sizin yaptığınız din tüccarlığı!!!Yanı İslam bahane paralar şahane!!!! 70 9 Yanıtla
  • asd: Yalan yalan yalan 27 13 Yanıtla
  • cihanbeyli gölyazi : sizler böyle cumhurbaskani bulmussunuz kurban olun. tirnagi olamassiniz ! Sizin gavurlar 10 28 Yanıtla
  • Yozgat - sarıkaya: O Yüzden çalıyorsun değil doğrudur dinin kullanırsan iyi para var. Allah belanı versin senin çok feci şekilde ölesin 30 8 Yanıtla
  • pasali: Yazık tek derdi insan olsaydı iyidi 27 11 Yanıtla
  • Türk: Sen kafayı yemişsin 27 10 Yanıtla
  • Terazi: bence senin tek terdin tek başına iktidar olmak ama artık bu hayalinden mahrup kaldın ne yazıkki kader ALLAH yazar tercih bizim ama sen yanlış tercih yaptın 31 6 Yanıtla
  • isim yok mekke : allah yar ve yardımcın olsun uzun adam. 13 22 Yanıtla
  • karsli: Hatasiz kul olmaz obir dunya lideri yiyit odurki herkesin dilinde olsun yiyit odurki gizli dusmani olsun yiyit odurki imani Butun olsun Yani yiyit Recep tayyip erdogan Bide lutfen bardagin dolu tarafina bakalim diyer parti baskanlariyla bi kiyaslayin bu adami İyi dusunmek lazim varken deyerini bilmek lazim 6 28 Yanıtla
  • Rizeli: Erdoğan senin derdin dinle alakan yok hiç bir zaman din araç olarak kulnilmaz sen13 yıl milleti keriz yerine koydun 24 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement