Erdoğan: Benden Sonra Tufan Olmaz - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Benden Sonra Tufan Olmaz

Erdoğan: Benden Sonra Tufan Olmaz

Vekillerle 3 dönem şartını ve Köşk adaylığını görüşen Başbakan, "Benden sonra tufan olmaz. Başbakanlık yapacak çok arkadaşım var." dedi.

17.04.2014 08:32  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti ilk adımı attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün milletvekillerini toplayıp, adaylık ve 3 dönem kuralı konusundaki görüşlerini aldı. Genel Merkez'deki basına kapalı toplantıda önemli mesajlar veren Erdoğan'ın ana gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu.

"BENDEN SONRA TUFAN OLMAZ"

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre Başbakan'ın sözleri özetle şöyle: “Adaylık konusunda henüz karar vermedim. Bu süreçte isim telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum. Şahıslara göre değerlendirme davamıza aykırı. Benden önce de bu yürüyüş vardı, sonra da olacak. Benli de bensiz de bu partide tufan olmaz, merak etmeyin. Anayasa Cumhurbaşkanı'na çok geniş yetkiler tanıyor. Köşk'e çıkarsam bu yetkileri kullanacağım. Anayasa'ya göre yürütmenin başı Cumhurbaşkanı, icra makamı Köşk'tür. O nedenle merak etmeyin benden sonra partide fetret dönemi olmaz. Ayrıca bu partide başbakanlık yapacak çok arkadaşımız var.”

"TOPLUMSAL UZLAŞI ARAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı konusunda her kesimle istişarede bulunacağını vurgulayan Erdoğan, “Sadece AK Partililere değil, STK'lara, kanaat önderlerine de danışacağız. Toplumsal uzlaşı arayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşacağız. Sizin görüşünüz ne kadar önemliyse, sokaktaki çocuğun görüşü de o kadar önemli” dedi.

3 DÖNEM KURALI BELİRSİZ

Başbakan, teşkilattan ve vatandaşlardan AK Parti'deki üç dönem kuralının kaldırılmasına yönelik talepler geldiğini de hatırlattı. “Bazı arkadaşlarımız, 'devlet adamı kolay yetişmiyor' diyerek bu kuralın kaldırılmasını istiyor” diyen Erdoğan kararın istişarelerden sonra verileceğini belirtti.

SEÇİM KANUNU DEĞİŞECEK

Erdoğan Meclis tatile girmeden Seçim Kanunu'nda da değişikliğin yapılacağını ve daraltılmış bölge sistemine geçileceğini açıkladı. Hazırlıkların sürdüğünü, değişikliğin önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini kaydetti.   Toplantıda 24 vekil de gündem maddelerine ilişkin görüşlerini açıkladı. Söz alanlardan 20'sinin Erdoğan'ın Köşk'e çıkması, 4'ünün de partinin başında kalması gerektiğini söylediği öğrenildi. Ayrıca yapılan ankette tüm vekiller 'Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan olmalı' cevabını verdi. 3 dönem kuralıyla ilgili soruya da milletvekillerinin büyük çoğunluğu 'kaldırılsın” dediği belirtildi.

Başbakan, yarın il başkanları, ardından büyük kongre delegeleri ve son olarak da Mayıs ayı başında yine milletvekilleri ve kurucular kurulu ile yapacağı toplantıda Köşk adaylığı konusunda nabız yoklayacak.

TELEKULAK TEDBİRİ

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda dinlemelere alınan yoğun tedbirler dikkat çekti. Milletvekilleri ve bakanların toplantı salonuna cep telefonu ile girmelerine izin verilmedi. Vekiller ve bakanlar telefonlarını dışarıda bekleyen koruma ve danışmanlarına teslim etti. Ayrıca jammer sebebiyle hem internet hem de telefon kullanımında zaman zaman kesintiler oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan: Benden Sonra Tufan Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • 1453 kartallar1: BAŞBAKANIMIZA DÜŞMAN OLANLAR YA RUH HASTASI YADA CAHIL 17 28 Yanıtla mslm: Ya bi git bir köşede öl he mi,bi bitmediniz gitti kendi hastalığınızı kendi cahilliğinizi görmezden gelip birde aydın olanları cahil ilan etme huyunuz yok mu deli ediyoru insanı,sizler ortadoğunun yobazlığına ve geri kalmışlığına özenen bir avuç dindar görünen yaratıklarsınız.Medeniyet size de lazım olacak en azından sizin işinize yaramazsa bile çocuklarınız ihtiyaç duyacaktır. 0 0 RİZELİ: MSLM siz nesiniz ya kendini birşey sanan ama aslında hiçbir şey olmayan insan müsveddeleri.Asıl cahil sizsiniz.Medeni olanlarıda görüyoruz.Avrupa özüne dinine sahip çıkıyor.Gençlik elden gitmiş.Kim kime dumduma böylebir hayat mı istiyorsunuz.Asıl yobaz sizsiniz.Din düşmanı cahil yaratıklar! Sanki hiç ölmeyeceksiniz! Medeniyet öbür tarafta seni kurtarır! 0 0 köylü: 1453 sahte kartal sen kodesten ne zaman cıktın dolandırıcı evrakta sahtecilik 10 yılaldın 0 0
  • 1453 kartallar1: 4 YILDA İSTANBUL U...10 YILDA TURKİYEYİ KURTARAN ADAMA NE DENİR DAHİ DENİR.....VEYA BÜTÜN AHMAKLAR ONA KARŞI BIRLEŞMIŞSE ONADA DAHİ DENİR...EZİK ZAVALLI MUHALEFET 20 14 Yanıtla KÖYLÜ: PARAYLA ANCAK BU KADAR YALAN ATILIR SATILIK GEL BİRAZDA BENİM KAVALI ÜFLE ...SAHTE KARTAL DOLANDIRICI KODEDEN Mİ YAZIYORSUN 0 0
  • ayna: Sen siyasetten ayrilamazsin.ayrildigin an dokunulmazlik zirhin kalkar.dogru kodese.o, nedenle olene kadardurmak yok yola devam.tum diktatorler oyle degilmi.onun icin hepsinin sonu fecaat. 11 11 Yanıtla
  • levent79: Başbakanım bu millet size bu makamda hizmet etmeniz için destek verdi. Bu haliyle cumhurbaşkanlığı bir nevi emeklilik. Cumhurbaşkanlığı elbette hakkınız, lakin şu kritik günlerde cumhurbaşkanlığı istemek olmaz. 14 7 Yanıtla mslm: Birader sen yazdıklarını başbakan okuyor mu sanıyorsun resmen başbakana seslenmişsin ey cahil,burası başbakanla iletişime geç hattı değil güncel haberlere yorum yapılan yer. 0 0 levent79: Teşekkür ederim birader , ne yaparsın cahillik işte :) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement