Erdoğan Bayraktar İfade Verdi - Son Dakika
Politika

Erdoğan Bayraktar İfade Verdi

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ı "şüpheli" sıfatıyla dinledi.

26.11.2014 20:15  Güncelleme: 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddiaları araştırmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Komisyon, Bayraktar'ı, "şüpheli" sıfatıyla dinledi.

BAYRAKTAR: YAYIN YASAĞI OLMASAYDI DAHA İYİYDİ

Komisyon'da yaklaşık 1,5 saat kalan Bayraktar, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, "Yayın yasağı varmış. Yayın yasağı olmasaydı daha iyiydi" dedi.

24'ün haberine göre, Bayraktar'a NTV'ye telefonla bağlanarak söylediği, "Ne yaptıysam Başbakan'ın talimatıyla yaptım" dediği videosu izlettirildi.

"O ANIN VERDİĞİ ÜZÜNTÜYLE..."

Bayraktar'ın videodan sonra bu sözlerini soran muhalefete, açıklama için "O anın verdiği üzüntüyle" dediği kaydedildi. Bayraktar'ın, "Biz Başbakana usulsüz bir işlem sunmayız başbakan da usulsüz işlemi onaylamaz" dediği belirtiliyor.

Öte yandan CHP, 17 Aralık soruşturmasının emniyet mensubu Yakup Saygılı'nın dinlenilmesi talebinde bulundu.

Soruşturma Komisyonu, Bayraktar'dan sonra da toplantısına bir süre devam etti.

KÖYLÜ: YAYIN YASAĞINI BEN İSTEDİM, MECBUR KALDIK

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, toplantı sonrasında gazetecilerin yayın yasağıyla ilgili soruları üzerine, "Yayın yasağını Komisyon Başkanı sıfatıyla ben istedim. Bunu istemeye yetkim var. Gereği neyse onu yaptık. Sonunda bunu yapmaya mecbur kaldık. İş buraya kadar gelmeseydi belki istemeyecektik. Soruşturma tamamen ifşa edildi. İçinde ne var, gelenin ifadesi, gelen belgeler, tutanaklar maalesef bazı Komisyon üyeleri tarafından ifşa edildi. Soruşturmanın sağlığı ortadan kalkıyor, geleceğini de tehlikeye atıyoruz. Bundan dolayı yayın yasağını istemek zorunda kaldım" dedi.

Mahkemeye TBMM Başkanlığı'nın kurumsal başvurusu olmadığını ifade eden Köylü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bilgisi olup olmadığı sorusuna, "Var veya yok. O önemli değil. Bu konu bizi ilgilendirir, kimseyi ilgilendirmez. Soruşturmanın selameti ve gizliliğinin korunması en baştan benim görevim. Bu görevimi yerine getirebilmek için alınması gereken tedbirleri almak zorundayım. En son olarak bu tedbiri almak zorunda kaldım" karşılığını verdi.

"MASUMİYET İLKESİ" VURGUSU

Köylü, öte yandan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Soruşturma Komisyonu tarafından yürütülen, soruşturmanın gizliliği sürekli olarak ihlal edilerek ilgililer hakkındaki masumiyet ilkesi çiğnenmiş olup kişilik haklarının daha fazla zedelenmesinin önlenmesi ve gizliliğin sağlanması için alınan tedbirler yetersiz kaldığından Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla mahkemeye başvurularak soruşturmayla ilgili detayları mahkeme kararında belirtildiği şekilde yayın yasağı kararı alınmıştır" ifadesini kullandı.

Erdoğan Bayraktar İfade Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan Bayraktar İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement