Erdoğan: Ankara'daki Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Ankara'daki Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da barış mitingi öncesi düzenlenen kanlı saldırıya tepki gösterdi, sağduyu çağrısı yaptı.

10.10.2015 13:42  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Tren Garı'nın önünde barış mitingi öncesi meydana gelen 86 kişinin öldüğü ve 186 kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler programlarını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki kanlı saldırıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşıyız. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz." dedi.

"BİRLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ HEDEF ALMAKTADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Diğer terör eylemleri gibi Ankara Tren Garı'ndaki saldırı da birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef almaktadır. Bu saldırı karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılık, teröre vereceğimiz en büyük, en anlamlı cevap olacaktır" dedi.

"BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör eyleminde birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, birçok vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız, hep birlikte de karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Teröre en büyük desteği, terör eylemleri ve terör örgütleri karşısında çifte standartla hareket edenler vermektedir.

Daha önce değişik yerlerde askerimize, polisimize, korucularımıza, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemleri ile bugün Ankara Tren Garı'nda sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur. Millet olarak, özellikle de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya olarak, bu saldırıların tümüne karşı, aynı duyarlılıkla, aynı samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı ortaya koymalıyız.

"TERÖRE EN BÜYÜK CEVAP..."

Diğer terör eylemleri gibi Ankara Tren Garı'ndaki saldırı da, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef almaktadır. Bu saldırı karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılık, teröre vereceğimiz en büyük, en anlamlı cevap olacaktır. Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyorum. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatmak için çalışmaktadır; faillerin en kısa zamanda belirleneceğine ve adalete teslim edileceğine inanıyorum. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

PUTİN, TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin'in resmi sitesinden yayımlanan mesajda Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak yaralılara acil şifalar temenni etti.

Putin mesajında menfur saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettirenlerin gereken cezayı alacağını ümit ettiğini vurgulayarak, terörle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ DE SALDIRIYI KINADI

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Ankara'da meydana gelen "bombalı saldırıyı" kınadı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada "Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız." ifadelerine yer verildi.

İNGİLİTERE BÜYÜKELÇİSİ: GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE ŞOK OLDUM

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin "şok edici" olduğunu belirtti.

Moore mesajında, "Ankara'daki bombalama görüntülerini görünce şok oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra'daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır." dedi.

"DERİN ÜZÜNTÜ VE ŞOK İÇİNDEYİM"

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber ise Twitter'daki mesajında, "Barışçıl göstericilere yönelik bu elim saldırı karşısında derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kederli ailelerin, dostların ve barış ortamı bu kadar zalimce bozulan tüm Türkiye vatandaşlarının acılarını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Ankara\'daki Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum

Son Dakika Güncel Erdoğan: Ankara'daki Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (86)

  • 58 sivasli : baris mitingi ama ne bir turk bayrağı var nede akliselim biri sahi biz kime karsi baris mitingi duzenliyoruz pkk ya karsimi bu arada o disk barolar birligi kesk halkevleri omlari oraya toplayan kim varsa derhal içeri alınmali bu arada reis simdi daha yuksek sesle bagiriyorum yasasin akp diye 11 106 Yanıtla
  • #barışa ses ver: Başka bi ülke olsaydı eminim o hükümet devrilirdi sabrimız taştı 73 13 Yanıtla
  • Hatay dortyol: savaş ölüm yıkımdır türkiye felakete gidiyor barış barış barış 67 0 Yanıtla
  • Eskişehir gençlik devrimci: O kanda boğulasın Erdoğan. Senin eserin TC ne hale getirdin 55 8 Yanıtla
  • TAYYİP TAYYİP : Ben de seni şiddetle kınıyorum. .. 51 9 Yanıtla
  • Muzaffer AK: AKP ye oy verdigimiz eller kırılsın bir daha tövbe 30 27 Yanıtla
  • adem: Lanet olsun HDP ye 25 26 Yanıtla
  • diyarbakırlı kürt kızı: YAŞASIN TAYYİP YAŞASIN AKP HER BİJİ TAYYİP ALLAHÜ ekber ALLAHÜ ekber 7 39 Yanıtla
  • zaza kurdi: Erdogan seni yuce allaha havale ediyorum 32 12 Yanıtla
  • Ramazan dere: bir devletin başkentinde eğer bomba patlıyorsa YA O BAMBAYI DEVLET PATLATMIŞ, yada devlet bitmiştir. 35 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement