Erdoğan'a Suikast Girişiminde Tetiğe Basıldığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a Suikast Girişiminde Tetiğe Basıldığı Ortaya Çıktı

Erdoğan\'a Suikast Girişiminde Tetiğe Basıldığı Ortaya Çıktı

Erdoğan'a suikast girişimiyle ilgili Adli Tıp raporuna göre, suikast yapacağı iddia edilen şahsın tabancasında tetiğe basılmış, ama silah ateş almamış!

27.01.2015 15:46  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, Sultangazi Belediyesi ek hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Yıldız katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil etti.

RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI

Mahkeme Başkanı Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nden olayda kullanıldığı belirtilen silaha ilişkin hazırlanan raporun geldiğini açıkladı. Raporda, "Tabancanın çalışır vaziyette olduğu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, çekirdek gömleğinde çizikler olduğu, ateşleme iğnesinin mermi kovanına çarpmış olduğu ama patlamamış olduğu, bunun da değişik nedenlerden ortaya çıkabileceği" belirtildi. Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

"ERDOĞAN'I VURMAYI PLANLAMADIM, SADECE PROTESTO AMAÇLIYDI" DEMİŞTİ

Sanık 12 Kasım 2014 görülen duruşmada ifade vermişti. Sultanbeyli'de kuruyemiş dükkanı olduğunu belirten tutuklu sanık Ferhat Yıldız olay günü caddelerde Erdoğan'ın geçtiği yönünde anonslar yapıldığını söyleyerek "Olaydan bir hafta önce adını bilmediğim bir şahıstan, bir otobüs durağında silah satın aldım. Silahı satın aldığımda içince bir tane kurşun vardı. Silahı hiç kullanmadım. Halk, Erdoğan makam aracıyla geçerken sevgi gösterisinde bulunuyordu. Ben kalabalığın arkasındaydım. Makam aracıyla aramda 10 metre mesafe vardı. Aracın arkasından yola indim. Mermiyi namluya sürdüm, sonra silahı makam aracının arkasından taş atar gibi attım. Sonra korumalar yanıma gelip 'Ne attın?' diye bağırdılar. Cumhuriyetimiz tehlikedeydi, bir mesaj vermek için yaptım. Erdoğan'ı vurmayı planlamadım, sadece protesto amaçlıydı" ifadelerini kullanmıştı.

SANIĞIN 23 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Sultangazi İlçe Belediye'sinin Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunana belediye hizmet binasının açılışına katılmak için 3 1 Mayıs 2014 tarihinde ve saat 14.00'de ilçeye gelen 61. hükümeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bina ve tesisleri gezip halka hitaben konuşma yaptıktan sonra saat 16.30 sıralarında makam aracıyla tören alanından ayrıldığı anlatıldı.

İddianamede Atatürk Bulvarı eski Edirne Asfaltı istikametinde kalabalık içerisinden ilerlerken halkın kendisine sevgi gösterisinde bulunması üzerine mağdur Erdoğan'ın aracın camını açarak el sallamaya başladığı, şüpheli Ferhat Yıldız'ın aracın geçeceği yerde bekleyerek üzerinde bulundurduğu silah ile mağdurun geçmekte olduğu esnada silahını doğrultarak bir el ateş etmeye çalıştığı ancak merminin patlamadığı ifade edildi. Bunun üzerine şüphelinin tekrar tabancanın horozunu çekerek yine ateş etmek istediği ancak başbakanlık korumalarının şüpheliyi fark etmeleri üzerine yüksek sesle silahını atması yönünde uyarıda bulunmaları nedeniyle şüphelinin silahını aracın arkasına doğru attığı anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede şüpheli Ferhat Yıldız'ın "Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

"VURABİLİRDİ"

Olaya ilişkin önceki duruşmalarda Erdoğan'ın korumalığını yapan 3 polis memuru tanık olarak ifade vermişti. Koruma polislerinden Hasan Çelik ifadesinde "Ben hala Cumhurbaşkanı koruması olarak görev yapmaktayım. Suç tarihinde Başbakanlık koruması olarak görev yapıyordum. Program sonrası Başbakan makam aracına bindi. Yoğun kalabalık ve sevinç gösterileri vardı. Ferhat kalabalığın ön saflarındaydı. Elinde silah olduğunu gördüm. Silahı araca doğrultmuştu. Biz 'dur' diye bağırınca silahı yere attı. Üzerinde arama yaptığımızda bir çakı gördüm. Gözaltına aldık. Bize 'PKK'ya çok taviz verildiği için eylem yaptığını' söyledi. Silah patlasaydı Başbakan vurulmuş olabilirdi." demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a Suikast Girişiminde Tetiğe Basıldığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • İZMİRLİ: ALLAH başımızdan eksik etmesin 30 49 Yanıtla
  • JOH: Rabbim seni basimizdan eksik etmesin.. Allahimiza emanetsin uzun adam.. Seni cok seviyoruz.. 29 30 Yanıtla
  • Efeler: Alla eksik etmesin uzun yasa uzun adam. Capulculara daha verilecrk cok ders var 24 24 Yanıtla
  • sivridil: seçimlermi yaklaştı nedir, yine magdur edebiyatı 32 10 Yanıtla
  • SİZLERSİNİZ;: ASIL TÜRK DÜŞMANI AKP'LİLER DEĞİL, ÜLKEYE ÇOMAK SOKMAYA ÇALIŞAN SİZLERSİNİZ. 17 25 Yanıtla
  • Rodo: Allah korumuş hepimiz arkandan duacıyız 7 28 Yanıtla
  • Neyin kafası: Allahım sen bu çapulculara akıl fikir ver 3 31 Yanıtla
  • 2023: Reis çok yaşa varol 10 22 Yanıtla
  • YalanN: Yalan dolan hep reklam amaçlı kahraman olmak istiyorlar 22 9 Yanıtla
  • fırat inegöl: 23 yıl az olur asacan şerefsizi 20 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement