Erdoğan: YSK, Sandık Taşıma Kararında Ciddi Yanlış Yaptı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: YSK, Sandık Taşıma Kararında Ciddi Yanlış Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'nın bazı ilçelerdeki sandık taşıma kararlarını iptal etmesine tepki gösterdi: Sıkıntı yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır.

04.10.2015 13:17  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa ve Belçika ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, YSK'nın sandık taşıma kararı ile ilgili "yanlışa düşmüştür" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Temenni ederim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız: Yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

YSK'NIN SANDIK KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ: SORUMLU YSK OLUR

"Bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil. Burada sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmemiz lazım. Zaten YSK'nın yanlışa düştüğü yer de burada olmuştur. Oy kullanma mahallerini ilçelerde ilçe seçim kurulları belirler. YSK bunlarla pek ilgilenmez. Yani oy nerede kullanılacak hangi sanık nereye yerleştirilecek belirlemeyi onlar yapar. Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını kulanma hakkını en ideal şekilde hazırla sorumluluğu kimdedir. Sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı içe seçim kurullar bazı yerler belirledi. YSK kararı bunları da yok saydı. Temenni ederim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız: Yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır."

Erdoğan: YSK, Sandık Taşıma Kararında Ciddi Yanlış Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: YSK, Sandık Taşıma Kararında Ciddi Yanlış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (61)

  • Ordulu: Yahuu yinemi kandirildin 71 7 Yanıtla
  • Antepli: Bazı geri zekalı arkadaslar anlamiyorlar secim guvenliligi secim guvenliligi diyorlar secim guvenliligi olacak tabi isin garip taragı su pkk diyorki filan mahalle ornek burdan hdp harici oy cikarsa gerisini siz dusunun korku saliyor kürt vatandaslarin içinde hdp ye oy vermek istemeyen vatandaslar var bunlar tehdi ve santajla zorla hdp ye oy verdirmek istiyorlar sandiklar tasinmasu lazim baska care yok 27 46 Yanıtla
  • RTE: Rabbim yar ve yardımcımız olsun güzel yarınlar için akp 17 41 Yanıtla
  • eski akpli: inanmıyoruz sana artık tayip bey 35 20 Yanıtla
  • urfalı: yaw sizin hicmi aklınız yok o sandıklar AK sarayda da olsa yuzde 90 sanı hdp olur İNADINA HDP 39 15 Yanıtla
  • gülsüm : sonuna kadar akp...sonuna kadat rte 18 33 Yanıtla
  • SONUN GELIYOR RECEP AKP: SANA OY YOOK ........RECEP 23 15 Yanıtla
  • kenan: güvenligi saglayamayan akp defolsun 28 8 Yanıtla
  • DILBIRÎN: Erdoğan ve akkoyunlara bir soru : polis lojmanlarında bile HDP yüzde 70 - 80 oy alarak birinci parti oldu. Ne baskısından bahsediyorsunuz ? 28 4 Yanıtla
  • cahit: Ya bi kere de biseye burnunu sokma allah aski na kusacagim artık yaw 17 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement