Erdoğan'dan Galataport Tepkisi: Bu Nasıl Vatanseverlik - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Galataport Tepkisi: Bu Nasıl Vatanseverlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galataport ihalesinin durdurma kararına tepki göstererek "Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir" dedi.

26.11.2014 11:07  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATO'daki Esnaf ve Sanatkarlar Şurasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlet dairelerinde oturup dünyadan haberi olmayanlar Türkiye'yi büyütemez. Terleyen, koşan, mücadele eden bir cumhurbaşkanı olmayı arzu ediyor ve bunun için çalışıyorum" dedi.

Galataport ihalesinde yürütmeyi durdurma kararını sert sözlerle eleştiren Erdoğan "Galataport'ta ihalenin yürütmesi durdurulmuş. Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir. Cumhurbaşkanının ihaneti vataniye diye bir suçu var peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak? Beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bir değil iki değil üç değil. Dert başka dert başka... Bunun izahını arıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Esnaf yaşadıkça millet yaşar, esnaf ayakta durdukça devlet ayakta kalır. Yeni sorunlara yeni çözümler üreteceğiz.

İstikrar idarei maslahat değildir. İstikrar mevcudu muhafaza etmek ama ileriye gitmek için de sürekli atılım yapmaktır. Yıllarca mevcutla yetindiler, var olanın üzerine yenisini eklemediler. Sonuç ise çöküş oldu. Eğer idarei maslahat deseydik milli gelir 230 milyar dolarda kalırdı. Biz istikrar dedik milli geliri 3 kattan fazla büyüttük 820 dolara yükselttik.

"O ZAMAN BÜYÜK DEVLET OLAMAZDIK"

Türkiye eski Türkiye olsaydı şimdi IMF'den borç alıyor olurdu. Türkiye zaman zaman duyuyoruz, bölgesel meselelerle neden bu kadar ilgili deniliyor. Mısır için susalım, Filistin için susalım, Suriye ve ırak'ı görmezden gelelim diyorlar. Bakın açık söylüyorum. Mısır'a Filistin'e Suriye'ye susmak da mümkün. Bu da bir seçenek. Avrupa nasıl susuyorsa, biz de susabilirdik. Ama o zaman büyük devlet olamazdık.

Birileri bu bölgeye 12 bin kilometreden niye geliyor? Ne alakası var bunlarla, niye geliyor? Susarsanız, tepkisiz kalırsanız ahi evranın Hacı Bektaşın, Hacı Bayram'ın asırlardır alın teri dökmüş esnafın karşısında alnınız ak çıkamazsınız.

"YAN GELİP YATANLAR VARSIN YATSINLAR"

Ahi ne demektir biliyor musunuz? Ahi Dicle'nin kenarındaki koyunu kendisine dert edindiği kadar Nil ve Tuna'nın kenarındakini de kendine dert edinendir. Bizim esnafın ufku hiçbir zaman dükkanının önü olmamıştır. Bizim devlet olarak ülke ve millet olarak ufkumuz hiçbir zaman başkentlerin devlet binalarının içine de hapsolmamıştır.

Yan gelip yatanlar varsın yatsınlar. Ama biz bürokratın koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu noktada asla istisna değildir. Koşan koşturan terleyen bir cumhurbaşkanı istiyor, böyle bir Cumhurbaşkanı olmanın gayretini mücadelesini veriyoruz.

"BU NASIL VATANSEVERLİK"

Galataport'ta ihalenin yürütmesi durdurulmuş. Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir. Cumhurbaşkanının ihaneti vataniye diye bir suçu var peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak? Beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bir değil iki değil üç değil. Dert başka dert başka... Bunun izahını arıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğüyle bakmaya mecbursunuz onun için adalet arıyorum adalet.

Milli Güvenlik Kurulu'ndan aldığımız tavsiye kararı sıradan bir karar değildir. Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz sürecek. Nitekim Bakanlar Kurulu da karar almıştır. Bugünden geriye dönüş olmayacak.

"BİZİ İÇERİDEN BİTİRİRLER"

Türkiye'nin uçması lazım, bizi dışardan bitiremezler, bizi ancak içerden bitirirler.

Paralel yapının esnaf ve sanatkarımıza nasıl musallat olduğunu kimi zaman gönüllü çoğu zaman şantaj kumpas ve baskıyla esnaf ve sanatkarı sömürdüğünü bugün artık çok daha net olarak gördük ve görüyoruz. Paralel yapıyla ilgili olarak yurt içi ve dışında yaptığımız isabetli uyarılar bakıyoruz paralel yapının bazı müttefiklerini rahatsız ediyor. Bütün cesaret çağrılarımıza rağmen maalesef şantajın bazı siyasiler üzerinde etkili olduğunu görmek de bizi üzüyor. Ekvator Gine'sinde Afrikalı dost ve kardeşlerimize yaptığımız uyarılarda bu manada birilerini rahatsız etmiş. Afrikalı kardeşlerimizi sinsi yapı hakkında uyarmak bizim en tabi vazifemizdir. Zira farklı maskeler altında bir misyoner ve ajan tavrıyla bu yapının Afrika'da faaliyet göstermesi ülkemiz adına da dost ülkeler adına da ciddi tehdittir.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu yapıyla mücadelemiz milletimizin de verdiği yetkiyle hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkar kardeşimin de bu mücadeleye omuz verdiğini biliyorum.

Esnafımızın sadakası ve zekatı yanlış yerlere gitmeyecektir. Ülkemizde öğrencilere samimiyetle el uzatan yoksulların elini tutan, milli ve manevi değerleri karşılık beklemeden aktaran nice dernek vakıf var. 780 bin km kare içinde bu ülkenin gerçek gönül mimarlarına evinizi kapınızı ve sokağınızı açık tutacağınıza yürekten inanıyorum.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine gelince. Esnafımız gerçekten çok kritik bir yerde duruyor. Teröre en fazla bedel ödeyen kesim esnaf ve sanatkarlarımız olmuştur. 6-7 Ekim olaylarına rağmen süreci muhafaza edecek olan esnaf ve sanatkarlarımız olacaktır. Esnaf arasında Türk, Kürt, Arap gibi ayrımlar yoktur. Çünkü onlar ahidir, kardeştir.

Üst akıl Halep'i önemsemiyorsa taşeron akıl da önemsemiyor. Esed barbarlığı karşısında 300 bin insanın katlini seyrettiler. Şimdi Kobani üzerinden güya vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar. Herkes bilsin biz bizim meselemizi üst akılla ya da üst aklın taşeronlarıyla değil milletimizle beraber çözeriz. Üst aklın esaretinde farklı niyetlerin içine girenlere sabotaj peşinde koşanlara da önce millet ardından da devlet gereken cevabı verir.

BAĞ-KUR'LUYA EMEKLİLİK MÜJDESİ

Sizinle önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. O da şudur... Sosyal Güvenlik Kurumu bugün öğleden sonra inşallah Halkbankası ile bir protokol imzalayacak. Bununla emeklilik imkanı var fakat prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan bağkurlu kardeşlerimize Halk Bankamız 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle Bağkur'luya borçlarını ödeme imkanını verecek. Emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak. Bu yapılandırmadan istifade edecek kişi sayısı 279 bin'dir. Yapılandırmaya konu miktar 3,6 milyar Türk lirasıdır. Tüm Bağkur'lu kardeşlerime Halkbankamızın SGK ile yapacağı bu protokol ile gerçekten büyük bir imkan hazırlanıyor. Krediyi çektiği tarihten kredi borcunu 3 ay sonra ödemeye başlayacak. Bir de bu imkan var. Böylece artık Bağkur'lu emeklilik sıkıntısı da aşılmış olacak.

Erdoğan\'dan Galataport Tepkisi: Bu Nasıl Vatanseverlik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Galataport Tepkisi: Bu Nasıl Vatanseverlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • AZAT - İST: SARAYINDA ŞÖMİNEYİ YAK ŞARABIDA AÇ TAKIL ARTIK HERKES UYUYOR NASIL OLSA :))) 14 4 Yanıtla
  • Eskichpli: RTE VE AKP ELEŞTİRMEK AYRI BİRŞEY VATAN HAİNLİĞİ AYRI BİR ŞEY. DÜNYA ÜZERİNDE HİÇ BİR SORUNU OLMAYAN HÜKÜMET. BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNLERİ AFAROZ EDENLER OLDUĞU GİBİ OLAYLARI KÖR PARTİZANLIKLA BAKMAYAN AKLI BAŞINDA CHPLİLERDE VAR. BURDAN TÜM RTE NA SIRF MUHALEFET İÇİN DÜŞMANLIK BESLEYENLERE SORUYORUM. 12 SENE ÖNCE DAHA İYİ OLUPTA ŞUAN DAHA KÖTÜ OLAN NE VAR? TÜM VATANINI SEVENLERİ RTE VE AKP ETRAFINDA KENETLENMEYE DAVET EDİYORUM VE BUNU EN BÜYÜK MİLLİYETCİLİK OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM. 7 11 Yanıtla
  • balıkçı: konuş allahını seveyim bu şerefsizler senle çok uğraşır yola devam 4 13 Yanıtla
  • hackman: İŞİNE GELMEYİNCE VATANPERVERLİK VATANSEVERLİK KAVRAMLARINI İSTEDİĞİN GİBİ KULLANIYORSUN TAYYİP EFENDİ. PEKİ ÜLKE BU DURUMDA İKEN İÇ SAVAŞ VARKEN ASGARİ ÜCRET 900 LİRA İKEN 1 MİLYAR 370 MİLYON DOLARA BİN ODALI SARAY YAPTIRMAK NEDİR HELE BUNU AÇIKLA. ORDA BURDA VATANSEVERLİK EDEBİYATI YAPACAĞINA ÜLKENE İHANET ETME. 12 1 Yanıtla
  • SATILIK KOYUNLAR: böyle gidersek bu ülkenin geelceği hiç iyi değil bu ülke nereye gidiyor bir bilen varmı günden güne ülkede farklı olumsuzluklarla karşılaşıyoruz milletteartık vatan sevgisi bitmiş sadece ve sadece para sevgisi ugruna vatan sevgisini yitiren koyunlarında hesap verme günü geleek allah büyük. 7 5 Yanıtla
  • dost: Avrupa susuyor biz, büyük devletiz susamayız diyor. Biz büyük bir devlet falan değiliz. Daha sinir dışında Tampon bölge olusturamayacak kadar, dogusuna batısına hakim olamayan bir devletiz, biz daha abdnın ağzına bakmadan, kendi sınırlarımız içinde bile adım atamıyoruz. Sen neyin buyuklugundn bahsedıyorsun. 9 0 Yanıtla
  • 40: esnafta iş nerde artık elinden ekmegi mizi aldınız ben fotografcıyım tapuya koydunuz makina emniyete koydunuz makina cogu esnafı bitik eşini çalıştırmayan bile artık eşini çalıştırıyo davar gibi kafamız önde bi ümütle işe gidiyoz kafamız önde geri eve dönüyoz 7 2 Yanıtla
  • kriminal: Uzerine çok düşüyor bu galatapotun, vardir bir bityenigi. 7 1 Yanıtla
  • vatandaş: ihaleyi alana bak bir kimmiş? 4 3 Yanıtla
  • SRİLANKALI: bunlar bu ülkenin başına kırım kongo keneleri gibi çöreklendi bunlar bu ülkenin başından zor giderler bu ülkeyi satmadan ülkenin kasasını boşaltmadan bunlar gitmezler bunlar aynı vahdettin gibi giderkende çok şeyleri götürecekler olan bu millete olucak ozaman bu AKP şakşakcılarını görücem bu haramiler haramzadeler bu ülkeyi allak bullak yapacaklar gidiş hatımız hiç iyi değil allah sonumuzu hayır etsin. 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.


Advertisement