Erdemli'ye Otogar Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Erdemli'ye Otogar Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli'de otogar yapılacak.

19.10.2014 14:47  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (ESİAD) yaptığı ziyarette, ESİAD ve sivil toplum kuruluşlarının talep ve önerilerini dinledi.

Otogar yapımı konusunda seçim döneminde halka söz verdiklerini hatırlatan Tollu, otogar yapılacak yerle ilgili mülkiyet problemlerini çözemedikleri için gecikme yaşandığını kaydetti.

Erdemli'de yıllardır eksikliği hissedilen otogarın, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocahasanlı Mahallesi'ne yapılacağını bildiren Tollu, şunları söyledi:

"İlçeye modern bir otogar yapılması için proje hazırlanmaya başlandı. Büyükşehir yasası, ilçe belediyelerinin elini kolunu bağlayan bir yapıya sahip. Büyükşehir yasasıyla başta otogar olmak üzere büyüklüğü 15 metreyi geçen caddelerin her türlü hizmetleri artık büyükşehirlerin sorumluluğuna geçti. Belediye olarak paramız olsa da bundan sonra bu tür yatırımlara kaynak ayıramaz olduk."

ESİAD Başkanı Hasan Şen de Türkiye genelinde otogarı olmayan tek ilçenin Erdemli olduğunu, bunun da turizm ve tarım kenti ilçeye hiç yakışmadığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'ye Otogar Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement