Erdemli Halk Eğitim Merkezi Aşçı Çırağı Kursu Açtı - Son Dakika
Yerel

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Aşçı Çırağı Kursu Açtı

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğinde, "İş gücü Yetiştirme Projesi" kapsamında aşçı çırağı kursu açtıklarını söyledi.

01.10.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğinde, "İş gücü Yetiştirme Projesi"  kapsamında aşçı çırağı kursu açtıklarını söyledi.

Okur, kurs açılışında yaptığı konuşmada, usta öğretici Mukaddes Koca yönetiminde 15 kursiyerin katıldığı kursun 3 ay  süreceğini belirtti.

Halkın talapleri doğrultusunda özellikle mesleki kurslar açtıklarını  belirten Okur, başarıyla bitirenlerin iş bulmalarında da yardımcı olduklarını kaydetti.

Kursu İŞKUR'la beraber açtıklarını dile getiren Okur, kursiyerlerin hem meslek sahibi olduklarını hem de kendilerine günlük 20 lira ödeme yaptıklarını vurguladı.

Aşçılık mesleğinde yaşanan ara eleman boşluğunu kapatmak ve turizm sektöründen gelen eleman taleplerine cevap vermek istediklerini ifade eden Okur, şöyle devam etti:

"Aşçılık kursuna katılan kursiyerlerimizin koluna adeta 24 ayar altın bilezik takıyoruz. Açılan kurslardan sonra birçok kursiyerimiz kendi iş yerini açıyor bu da açılan kursu daha kıymetli hale getiriyor.  Gösterilen talepten dolayı ihtiyacı karşılayamaz hale geldik. Kursa katılamayanları yeni açılacak kurslarımızda eğiteceğiz. Amacımız kaliteli nitelikli ara elemanı yetiştirmek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli Halk Eğitim Merkezi Aşçı Çırağı Kursu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement