Erdemli Esnafı Eğitim İçin İngiltere'ye Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Erdemli Esnafı Eğitim İçin İngiltere'ye Gidiyor

Erdemli Esnafı Eğitim İçin İngiltere\'ye Gidiyor

Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Erdemli Sanayisi esnafından 12 kişiyi atık yağların geri dönüşümü konusunda eğitim almaları için İngiltere'ye gönderini bildirdi.

17.07.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Erdemli Sanayisi esnafından 12 kişiyi atık yağların geri dönüşümü konusunda eğitim almaları için İngiltere'ye gönderini bildirdi.

Erdoğan, oda binasında düzenlediğini proje tanıtım toplantısında, "Motorlu Araçların Bakım ve Onarım Servislerinde Oluşan Tehlikeli Atıkların Yönetimi ve Geri Dönüşümü Projesi"nin Erdemli Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Motor Bölümü öğretmeni Abdullah Sakallı tarafından hazırlandığını belirtti.

Erdoğan,  TÜBİTAK tarafından desteklen projenin 221 proje arasından ilk 10'a girmeyi başardığını kaydetti.

Kafilenin İngiltere'de 10 günlük eğitim alacağını ifade eden Erdoğan, aynı ekibin proje kapsamında paydaş ülkelerden İspanya, Almanya ve İtalya'ya da mesleki geziler düzenleyeceğini söyledi.

Projeyi hazırlayıp Ulusal Ajansa sunan Sakallıya teşekkür eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında gidilen Avrupa ülkesinde otomobil servisleri ve fabrikaları, üniversiteler, meslek okulları, belediyeler, paydaş odalar, küçük sanayi siteleri, atık toplama ve ayrıştırma merkezleri ziyaret edilecek. İş hayatının sosyal ve psikolojik yönleri incelenecektir. Atık yönetimini yerinde inceleyecek olan ustalarımız öğrendiklerini çevreleriyle paylaşacaklar." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli Esnafı Eğitim İçin İngiltere'ye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement