Erdemli'de "Sağduyu" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de "Sağduyu" Çağrısı

Erdemli\'de "Sağduyu" Çağrısı

Mersin’in Erdemli ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, Türkiye genelinde ve Erdemli’de yaşanan teröre tepki eylemlerinde sağduyulu olunması için toplantı düzenledi.

10.09.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, Türkiye genelinde ve Erdemli'de yaşanan teröre tepki eylemlerinde sağduyulu olunması için toplantı düzenledi.

Erdemli Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Toplantıya katılan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Kozan, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici'de provokasyonlara karşı dikkatli olunması, ailelerin evlatlarına sahip çıkması konu başlıkları altında birer konuşma yaparak "Teröre karşı sağduyu" çağrısında bulunuldu.

Kaymakam Osman Taştan, basın mensuplarının öncülüğünde gerçekleştirilen "Teröre lanet sağduyuya çağrı" toplantısı dolayısıyla Erdemli basınına teşekkür etti.

PKK terör örgütü tarafından şehit edilen asker, emniyet mensupları ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunan Kaymakam Taştan, ailelere de seslenerek, terörün her türlüsüne karşı olduğunu ve lanetlediğini söyledi.

"Ailelere buradan çağrıda bulunuyoruz" diyen Kaymakam Taştan, "Kanı kaynayan 17-18 yaşındaki evlatlarımıza sahip çıkalım. Terör odaklarının asıl amacı ülkede kardeşi kardeşe kırdırıp kaos ortamı oluşturmak ve bu güzel ülkemizi parçalatmaktır. Kesinlikle onların ekmeğine yağ sürmeyelim, görevli asker ve polisimize yardımcı olalım. Çünkü bu ülke bizim" dedi.

"GENÇLERİMİZİ SOKAKLARA ÇEKMEK İSTİYOR"

PKK terör örgütünün gençleri tuzağına düşürerek inlerde insanlıktan çıkartıp birer katil sürüsüne çevirdiğini dile getiren Taştan, "Çeşitli vaatlerle gençleri dağa kaldıran terör örgütü bu gençlerin geleceği için hiçbir proje üretmiyor, ürettikleri gençlerin beyinlerini yıkayarak sadece kardeş kanı dökmeyi öğretiyorlar" diye konuştu.

Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Analar, babalar, aileler lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım, kaos ortamı oluşturup ülkeyi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim. Hakkari'rin Dağlıca bölgesinde 16 askerimizin, Iğdır'da 14 polisimizin şehit edilmesi sonrası ilçemizde terör olaylarını protestolar amacından çıkmış bunun sonucunda da daha gençliğinin baharında 19 yaşındaki Bahadırhan Okçu kardeşimiz açılan kahpe ateş sonucu yaşamını yitirmiştir. Şehitlerimize ve genç kardeşimize Allah'tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyor yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. PKK terör örgütü yol kesip insanları katlediyor diye bizde aynısını yapmayalım, yaptığımızda onlardan kalır bir tarafımız olmaz. Yolları kesip araçları ateşe vererek hiçbir yere varamayız. Bizler itidalli ve sağduyulu olmak zorundayız. Huzurun tek adresi Erdemli ilçemizi de karıştırmak isteyenler gençlerimizi sokaklara çekmek istiyor. Son günlerde bunu başarmış gibi görünüyorlar. Kesinlikle terör odaklarına alet olmayalım provokasyonlara alet olmayalım, bunun için de evlatlarımıza sahip çıkarak başka canların yanmasına da öncülük etmeyelim. Çünkü bu ülke bizim ve şimdi birlik zamanıdır. Ülkede gelişen menfur olaylara karşı Erdemlili basın mensuplarının öncülüğünde sağduyuya çağrı toplantısına katılan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına ve herkese teşekkür ediyorum."

"HUZURA KAST EDENLERE FIRSAT VERMEYELİM"

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da gençleri sağduyulu olmaya çağırdı.

Ülkenin ve Erdemli'nin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi yönünde çağrıda bulunan Tollu, "Huzurun tek adresi diye biz yıllardır Erdemlimizden hep gurur duyduk. Çünkü şu ana kadar söylemlerimizde Erdemli her yönü ile güvenli huzurlu ve barış kenti diye söylerdik. Her halde ilçemizin huzurlu ortamına nazar değdi ki maalesef son birkaç gündür huzur ortamından uzaklaştırılmak istendiğiyle karşı karşıyayız. Yaşanılan olaylar ve şehitlerimizin acısı yüreğimizin orta yerinde hissediliyor. İnsanlarımızın gelişen terör olaylarına karşı tepki koymalarına hiçbir şey demiyoruz ancak, ilçemizde son günlerde gelişen olaylarda yol kesmelerin, yoldan geçen araçların tahrip edilmesinin de savunulur bir tarafının olmadığını düşünüyorum" dedi.

Gelişen olayların huzura gölge düşürdüğünü de anlatan Tollu, "Herkesin bir dünya görüşü, siyasi düşüncesi olabilir ancak Erdemli hepimizin ortak paydasıdır. Ülkemizin birlik ve dirliğinden yana gerektiğinde hepimiz canımızı kanımızı vermeye hazırız. Ancak yakıp yıkmakla masum insanları darp edip araçlarına zarar vermekle bir yere varılamaz. İlçemizin olumsuzluklarla anılmasını kentin bir yöneticisi olarak arzu etmiyorum. Erdemli Akdeniz'de nitelikli büyüyen tek ilçedir bunu büyütmek gerekirken kötü gelişmelerle önünü kesmemeliyiz" diye konuştu.

"PROTESTOLARDA HİÇ TANINMAYAN GÖRÜLMEYEN İNSANLAR VAR"

"Gençlerimizin heyecanını anlıyoruz ancak ileriye götürülmesine de karşıyız" diyen Tollu şöyle konuştu:

"İlçede yaşayan insanlarımızın yüzde 90'ını çok iyi tanımaktayım ancak protesto yürüyüşü adı altında yapılan faaliyete hiç tanımadığımız daha önce görmediğimiz insanlar var. Gelişen olumsuz olaylar Erdemli için hiç hoş olmadı. Çok masum bir amaç neredeyse haksız duruma düşürüldü. Bizler askerimiz ve polislerimiz için mücadele ettiğimizi düşünürken öyle an geldi ki bazı kışkırtmalar yüzünden asker ve polisle karşı karşıya geliyoruz. Bize hiç yakışmayan bir gelişme bu. Askeri ve polisi seviyorsak kurallara uymamız gerekir. Ancak şu da var ki, 19 yaşında geleceğe umutla bakan bir gencimizi teröre kurban vermeyi de hiç hoş karşılamıyoruz. Emniyet güçlerimizden gencimizin katil ya da katillerinin bulunmasını, adalete teslim etmelerini istiyoruz. Bu konuyu da takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

"TERÖRİSTLERLE KÜRTLERİ AYIRT ETMELİYİZ"

Güvenlik güçlerinin aldığı akıllı ve mantıklı tedbirler nedeni ile olumsuzlukların önüne geçildiğini dile getiren Tollu, gerçek manada birlikten ve dirlikten yana olunması gerektiğini de belirtti. Tollu, "Bizim Güney Doğulu ve Kürt kökenli kardeşlerimizle ne gibi problemimiz olabilir. Benim anam ya da babam Kürt olabilirdi bu benim suçum olmamalı. Ama PKK terör örgütü ile Kürt vatandaşlarımızı ayırmamız lazım. Dünyada tek bir ırka dayalı hiçbir ülke yoktur. Bölücülerle Kürt kardeşlerimizi aynı kefeye koymamalıyız. Teröristler kesinlikle Kürtlerin hakkını korumuyor, koruduklarını söyleyip sindirme politikası ile onları adeta sömürüyorlar. Bunlara alet olunmamasından yanayız. Birliğimizi dirliğimizi korumalıyız ve kardeşlik hukukumuzu asla bozmamalıyız. Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim asli unsurumuzdur. Bizim amacımız ülkemizin ve ilçemizin iyi yönetilmesidir. Bir tek askerimizin polisimizin ve gencimizin kanına hiçbir şeyi değişmeyiz. Gerçekten acımız ve üzüntümüz çok büyük. Bir gün içinde yaşanan olaylarda 30 şehidimize mi yanalım, 19 yaşındaki masum yavrumuzun gençliğinin baharında toprağa verdiğimize mi acıyalım? Güya Erdemli'ye sahip çıkma adına yol kesip araç tahrip edenlerin durumuna mı acıyalım? Huzurun timsali Erdemlim bu hale gelmemesi gerekirdi" dedi.

Erdemli Garnizon ve Jandarma Komutanı Serkan Kozan da yaptığı konuşmada, evlatlarınıza sahip çıkın diyerek ailelere çağrıda bulundu. Kozan, gençlerin yaşanan terör olayları karşısındaki tepki göstermelerini anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, "Arzu edilmeyen olayları da hiç tasvip etmiyoruz. Masumane tepkinin farklı mecralara çekilmesine kesinlikle karşıyız. Biz insanımızın kılına zarar gelmesini istemiyoruz. D-400 Karayolunda meydana gelen şiddet olaylarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu nedenle de ailelere çağrıda bulunarak evlatlarına sahip çıkmalarını istiyor sağduyuya çağırıyoruz. Gençlerimize sahip çıkalım" dedi.

Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici de konuşmasında gençlere sahip çıkılmasını istedi. Provoke olmaya yakın çok gençlerin bulunduğuna dikkat çeken Ekici, gençlerimizi provokasyonlara karşı uyaralım ve terör örgütlerinin oyunlarına gençlerimiziN alet edilmesine engel olalım. Fevri hareket etmek isteyenlere engel olalım diye konuştu.

Toplantıya, Erdemli kaymakamı Osman Taştan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Kozan, Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, CHP ilçe başkanı Hidayet Oğuz, MHP ilçe başkanı Bekir Özsu, Saadet Partisi ilçe başkanı Esat Güneş, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer, Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ismet Erdoğan, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Süleyman Uygun, Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kurt, Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Şen İLE basın mensupları katıldı.

Toplantı sonrası Dağlıca'daki terör olayının protesto edildiği Erdemli'ye bağlı Kargıpınarı Mahallesi'nde açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Bahadırhan Okçu'nun babası İhsan Okçu'ya ve ailesine de başsağlığı ziyaretinde bulunuldu. Burada İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 'Sağduyu' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement