Erdemli'de Mozaik Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Mozaik Resim Sergisi Açıldı

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan kursa katılanların yaptığı mozaik resimlerle oluşturulan sergi açıldı.

25.04.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO)  Müdürlüğü bünyesinde açılan kursa katılanların yaptığı mozaik resimlerle oluşturulan sergi açıldı.

Emine Kurtulan'ın usta öğreticiliğinde 4 ay süren mozaik kursuna katılan 35 kursiyerin Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin çevresindeki antik dönem eserlerinden esinlenerek yaptığı mozaik resimlerle sergi oluşturuldu.

Merkez bünyesindeki serginin açılışı ise AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin tarafından yapıldı.

Kaymakam Taştan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, özellikle ev hanımlarının, emeklilerin evlerinde boş oturmak yerine bu tür kurslara katılmalarını istedi.

Taştan, sanatla uğraşan kişilerin sıkıntılarının ürettiği eserlerle ortadan kalktığını belirterek, "Herkes bir sanat dalıyla uğraşmalı" dedi.

Usta öğretici Emine Kurtulan da kursla ilgili bilgi vererek, mozaik sanatının en eski ve en dayanıklı sanatsal ifadelerden birisi olduğunu söyledi.

Sergi üç gün boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Mozaik Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement