Erdemli'de "Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi" - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de "Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan TÜBİTAK destekli ''Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi" kapsamında 2 yılda bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi.

14.10.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan TÜBİTAK destekli "Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi" kapsamında 2 yılda bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi.

Kıdeyş, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek projenin enstitü binasında düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, denizcilikle ilgili 39 yıllık bir deyime sahip olduklarını belirterek, deniz ekosistemi ve işleyişinin atölye çalışmalarıyla eğlenceli bir şekilde anlatılarak gençlere denizciliğin sevdirilmesini sağladıklarını ifade etti.

Proje kapsamında 2 yılda bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerini bildiren Kıdeyş, şöyle devam etti:

"Bu projemiz denizlerimize bırakılan sıvı ve katı atıkların, aşırı avcılığın ve kıyı alanlarımızın bilinçsizce kullanılmasının doğal kaynaklarımız üzerinde oluşturduğu etkinin anlaşılmasını sağlayacak etkinliklerle devam edecek. Donanımlı çevre gönüllüleri yetiştirmeye katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu tür eğitim çalışmalarımız devam edecektir."

Çok sayıda TÜBİTAK projesi ürettiklerine de dikkati çeken Kıdeyş, şunları söyledi:

"Özellikle çevre ve plastik atıklara yönelik projelerimiz ön planda bulunmakta. Nesilleri tükenmekte olan ve hatta çok çok azalan Akdeniz foku bizim denizimizde yaşıyor. Bunların korunması ve üremesi için enstitü olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bir diğer canlı ise deniz kaplumbağalarıdır. Bu kaplumbağalar bizim kıyılarımıza geliyor ve yumurta bırakıyorlar. Bunların da ölümlerinin en büyük payı ise naylon poşetlerden kaynaklanıyor. Lütfen denizlerimize naylon poşet atmayalım ve bu canlıları koruyalım."

Konuşmanın ardından eğitim çalışmasına katılan ilk öğrenci grubuna katılım sertifikası verildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement