Erdemli'de 3 Farklı Kurs İçin Belge Töreni - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de 3 Farklı Kurs İçin Belge Töreni

Erdemli\'de 3 Farklı Kurs İçin Belge Töreni

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan 'örgü, güzellik ve saç bakımı ile ney' kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

19.06.2015 16:38  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan 'örgü, güzellik ve saç bakımı ile ney' kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Törende konuşan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, sosyal ve kültürel kursları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Ev hanımlarımız açılan kurslar sayesinde kendilerine iş imkanı sağlıyor. Ürettiklerini satarak para kazanıyor. Kullanılmayıp atılacak olan malzemeyi değerlendirip el emeği göz nuru eserlere dönüştürüyor. Örgü kursumuz için ben ören bayanlar üretiyor diyorum. Hiç örgü bilmeyen bayanlarımız kursumuz sayesinde örgüyü öğrendiler" dedi.

"KURS BİTMEDEN İŞ BULDULAR"

Saç kesim, saça geçici ve kalıcı şekil verme ve cilt bakımını kapsayan 'güzellik ve saç bakımı' kursuna katılanların kurs bitmeden kendilerini iş bulmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Okur, "Bu kurs ile kursiyerlerimizin hem saç bakımlarını hem de cilt bakımlarını kendilerinin yapabilmelerini, ayrıca iş yerinde rahatlıkla kuaförlük mesleğinde istihdam olabilecek konuma gelmelerini hedefliyorduk. Şimdiden kursiyerlerimizin iş bulmaları beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Okur, ney kursuna katılan gençleri de sabırlarından dolayı tebrik etti.

Konuşmanın ardından ilçenin Merkez Mahallesi'nde Nergiz Kater usta öğreticiliğinde açılan 'örgü' kursuna katılan 19 kursiyer, Huriye Ünal ve Rukiye Tazegül usta öğreticiliğinde açılan 'güzellik ve saç bakımı' kursuna katılan 36 kursiyer ve Neyzen Mehmet Demir'in usta öğreticiliğinde açılan 'ney' kursuna katılan 18 kursiyer belgelerini aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 3 Farklı Kurs İçin Belge Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement