Erdemli Belediyesi Marka Kent Mersin'i Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Erdemli Belediyesi Marka Kent Mersin'i Ağırladı

Erdemli Belediyesi Marka Kent Mersin\'i Ağırladı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin’in marka kent olması için herkesin ve her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

23.07.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin'in marka kent olması için herkesin ve her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Marka Kent Mersin Çalıştayı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mersin Ekonomi Platformu üyeleri ve işadamlarının katılımıyla Erdemli'de gerçekleştirildi. Erdemli'nin önceliklerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Belediyesi olarak bu tür çalışmalara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, bu konuda çalışmalar yapan ve emek harcayanlara teşekkür etti. Mersin'in konum olarak gelişmeye müsait bir yapıda olduğuna dikkat çeken Tollu, "Bu avantajı iyi değerlendirerek Mersin'i marka kent yapmalıyız" dedi. Başkan Tollu, konuşmasında Erdemli'nin önceliğinin turizm olması gerektiğinin altını çizdi. Turizmin nimetlerinden ilçe olarak faydalanmanın gelişmeye yol açacağını ifade eden Tollu, Erdemli'nin gelişmesi, güzelleşmesi, ve kalkınmasının Mersin'in gelişmesine doğrudan etki edeceğini vurguladı. Mersin'in turizm konusunda en avantajlı ilçesinin Erdemli olduğuna dikkat çeken Tollu, Marka Kent Mersin projesinin en güçlü ayağının Erdemli olduğunu söyledi. Tollu, şöyle devam etti; "Bir şehir neden güzel olmak ister? Beğenilmek için. Kim beğenecek? Başkaları. Peki bu turizm midir? Evet bu turizmin ta kendisidir. İnsanlarda böyledir. Güzelleşmek, daha şık olmak için kendilerine bakım yaparlar. Eksikliklerini giderirler. Mesela saçlarını tararlar, ayakkabılarını boyarlar, elbiselerini ütülerler, dişlerini fırçalarlar ve daha güzel tebessüm ederler. Şehirler de böyle midir? İnsanlar beğenilmek için kendi altyapı ve üstyapı yani maddi ve manevi değerlerine özen gösteriyorlarsa, şehirlerde bunu yapmalıdır. Sorunlarını çözmelidir. Neden öncelik turizm? Turizm beğenilmek içindir. Turizm sorunlarını çözen şehirler, doğrudan diğer sorunlarını da çözmüş olurlar. Doğru turizme giden tüm yollar, diğer sorunların çözülmesinden geçmektedir. Bir şehrin önceliği, tüm sorunları çözmek için turizm olmalıdır. Erdemli'nin en önceliği Turizm olmalıdır. Hedefler, atılacak kısa ve orta ve uzun vadeli adımlar bu önceliğe göre belirlenmelidir."

Mersin Ekonomi Platformu 7. Dönem Başkanı Feridun Gündüz ise, Mersin'de ekonominin gelişmesi için, istihdamın artması için ve Mersin'in marka kent olabilmesi için bilimsel bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Herkesin bilime dört elle sarılması gerektiğini belirten Gündüz, "Daha fazla araştırma geliştirme çalışmaları yapmalıyız, bu kentten daha fazla buluş çıkmalı, daha fazla patent almalıyız, daha fazla markaya sahip olmamız lazım ve bu markaların uluslararası alanda tanınması lazım" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Belediyesi Marka Kent Mersin'i Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement