Erdemli 1600 Yıllık Tarihi Sarnıç Bahçe Suluyor - Son Dakika
Güncel

Erdemli 1600 Yıllık Tarihi Sarnıç Bahçe Suluyor

Erdemli 1600 Yıllık Tarihi Sarnıç Bahçe Suluyor

1600 yıllık tarihi sarnıç bahçe suluyor Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA) -MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Roma döneminden kalan 1600 yıllık sarnıcın arazi sahibi tarafından içme ve sulama suyunda kullanıldığı ortaya çıktı.

25.01.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1600 yıllık tarihi sarnıç bahçe suluyor

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA) -MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Roma döneminden kalan 1600 yıllık sarnıcın arazi sahibi tarafından içme ve sulama suyunda kullanıldığı ortaya çıktı. Bölgede çalışma yapan Mersin Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog ve müze araştırmacı ekipleri, Zeytin mevkiinde meyve bahçeleri ve yer yer maki bitki örtüsü olan faal haldeki evde genişliği 7 metre, uzunluğunun 8 metre ve 2 kademeli sarnıç tespit edildi. İlçeye bağlı Kumkuyu Mahallesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 1600 yıllık sarnıcın içerisinde bulunduğu bahçe ve yer sahibi Murat Gölge (40), yıllardır sarnıçtan içme suyu sağladığını ve meyve bahçesini suladığını söyledi. Adana Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan ve 1'nci derecede sit alanı ilan edilen sarnıçta hala sulama için hortumlar ve motorların kullanılması şaşkınlık yarattı.

M.S. 330-395 yıllarını kapsayan Genç Roma dönemine ait sarnıçtan faydalandığını ifade eden Gölge, "Atalarımızdan beri bu sarnıç burada bulunuyor. Çok eski bir sarnıç. Bu sarnıçtan içme suyumuzu ve bahçelerimizin sulama suyu ihtiyacını karşılamak için kullanıyoruz. Bu sarnıcın çevresini babam ve dedem tamir edip düzeltmiş. Biz bu tarihi sarnıcı korumaya devam edeceğiz ve bizden sonra da çocuklarımız korumaya devam edecek. Bu tarihi korumak bizlerin de görevidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdemli 1600 Yıllık Tarihi Sarnıç Bahçe Suluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement