Erciyes Dağı'nda Ralli Heyecanı Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Erciyes Dağı'nda Ralli Heyecanı Yaşanacak

Erciyes Cumhuriyet Rallisi'ne 60'ya yakın profesyonel rallici katılacak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: "Bizim gayemiz, Erciyes'i şehrimizde hızla gelişmekte olan otomobil sporları için de bir merkez yapmak"

08.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, 25-26 Ekim tarihlerinde Erciyes Cumhuriyet Rallisi düzenlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Erciyes Dağı'nın 25-26 Ekim'de çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağı belirtildi.

"Erciyes Cumhuriyet Rallisi"nin, ralli araçlarının motor gücü ve teknik özelliklerine göre dört farklı kategoride düzenleneceği kaydedilen açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye tarafından yürütülen Erciyes Master Planı ile Kayseri'ye önemli katkılar sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Erciyes'e çok ciddi yatırımlar yaptıklarını anımsatan Özhaseki, kentin bu yatırımlardan ekonomik, sosyal ve sportif anlamda azami derecede istifade etmesini hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Erciyes'te kış sporlarının yanı sıra diğer zamanlarda da çeşitli sosyal etkinliklerin düzenlenmesini sağlamaya çalıştıklarını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, Kayseri tarihinde ilk defa profesyonel ralli organizasyonunu Erciyes'te yapacağız. Tüm Türkiye'den bu işi yapan en ünlü ralliciler, Cumhuriyet Erciyes Rallisi'nde buluşacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu nezaretinde gerçekleştirilecek organizasyon için hazırlıklarımız sürüyor. Cumhuriyet Bayramı haftasına denk geldiği için ismini Cumhuriyet Rallisi koyduk. Bizim gayemiz, Erciyes'i şehrimizde hızla gelişmekte olan otomobil sporları için de bir merkez yapmak ve Kayseri'deki mahalli sporcular için müsabakalar düzenlemek. Umuyorum ki şehrimiz için ilk olacak bu yarışmayla hem motor sporu tutkunları büyük heyecan yaşayacak hem de Erciyes'in tanıtımı için önemli bir hamle yapılmış olacak."

Organizasyon için 125 kilometrelik parkur oluşturulacak

Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes Cumhuriyet Rallisi'nin Erciyes Dağı'nın hem yurt içinde hem de yurt dışında markalaşması sürecinde önemli etkileri olacağına dikkati çekti.

Organizasyon için 60'a yakın profesyonel rallicinin kente geleceğini belirten Cıngı, rallinin 25 Ekim'de Hisarcık'ta başlayacağını kaydetti.

Cıngı, ralli için Tekir ve Hacılar istikametlerinde 125 kilometrelik parkur oluşturulacağını bildirdi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Dağı'nda Ralli Heyecanı Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement