Erbakan'ın Vefatının 4. Yılı - Son Dakika
Güncel

Erbakan'ın Vefatının 4. Yılı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "darbeler içerisinde en kanlısı olmasa bile en kirlisinin 28 Şubat süreci" olduğunu kaydetti.

28.02.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "darbeler içerisinde en kanlısı olmasa bile en kirlisinin 28 Şubat süreci" olduğunu kaydetti.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 4. yılında Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Anma törenine katılan Kamalak, Erbakan'ın ömrünü hak yolunda İslam için sarf ettiğini belirterek, Erbakan'ın "İslamsız saadet olmaz" sözünü hatırlattı. Allah'ın kendilerine de hak yolunda yürümeyi nasip etmesini isteyen Kamalak, Erbakan'ın mezarı başına dua için geldiklerini ama asıl kendilerinin duaya muhtaç olduğunu anlattı.

Bir gazetecinin 28 Şubat sürecine ilişkin sorusu üzerine Kamalak, Cumhuriyet tarihinin darbelerle dolu olduğunu söyledi. Milli iradenin her 10 yılda bir darbeyle kesildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Darbeler içerisinde en kanlısı olmasa bile en kirlisi 28 Şubat sürecidir. Çünkü 28 Şubat sürecini başlatanlar, kendi kimlikleriyle ortaya çıkma cesaretini bile göstermediler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birtakım askerlerini maşa olarak kullandılar. 22 özel, 4'ü de devlet bankası olmak üzere 26 bankanın içini boşalttılar. 28 Şubat süreci olmasaydı o bankaların içi boşaltılmamış bulunsaydı, bugün Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere'den de ekonomik bakımından çok daha güçlü bir konumda olurdu."

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, 28 Şubat mağdurlarından birisinin de Erbakan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erbakan Hocamız 28 Şubat sınavını alın akıyla verdi. Eğilmedi ve bükülmedi, ortalığı karıştırmak isteyenlere fırsat vermedi. Kendisi tabiri caizse, subayları ikna edebilmek için boncuk boncuk ter döktü. 9,5 saat iknaya çalıştı. Ama ülkede herhangi bir karışıklığa meydan vermedi. Onun ne kadar vatanperver ve ne büyük devlet adamı olduğunu anlamak için Mısır'daki yaşanan hadiseleri gözümüzün önünde canlandırmamız kanaatimizce yeterlidir."

Mustafa Kamalak, "Erbakan yaşasaydı 28 Şubat davasına müdahil olur muydu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Tabi ki onun adına söylememiz doğru olmayabilir. Sağlığında bu soruyu kendilerine sormuştuk. Hocam, 'Hayır bunların cezalandırmaya değil, nasihata ihtiyacı var' demişti. Bugün 28 Şubat. O günün mağdurlarını rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Bir komutan, '28 Şubat binyıl devam edecek' demişti ama o mantalite içerisinde 28 Şubat 28 yıl, 8-10 yıl değil, haksızlığıyla ortaya çıktı. 28 Şubat sürecinin en büyük mağduru olan Erbakan Hocamız eminim ki yüzlerce yıl anılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbakan'ın Vefatının 4. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement