Erbakan'ın Sağ Kolu AK Parti'den Aday - Son Dakika
Politika

Erbakan'ın Sağ Kolu AK Parti'den Aday

Erbakan\'ın Sağ Kolu AK Parti\'den Aday

Saadet Partisi merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından ve “Adil Düzen” teorisyenlerinden Prof. Dr. Arif Ersoy, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

24.02.2015 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşlarından ve "Adil Düzen" teorisyenlerinden Prof. Dr. Arif Ersoy, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Arif Ersoy, adaylığını kamuoyuna açıkladı. Türkiye'nin tarihinin en kritik dönemlerinden birisinden geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Arif Ersoy, ülkenin çevresinin ateş çemberi altında olduğunu ve yedi düvelin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a adeta cephe açtığını söyledi.

Niçin AK Parti'den aday olduğunu da açıklayan Ersoy, "AK Parti'nin bugün üst düzey yöneticileriyle 30 yıl beraber çalıştık. Büyük Türkiye Projesinin temellerini birlikte hazırladık. Birlikte zorluklara katlandık. Cumhurbaşkanımızı kaç kez Çorum'a getirdik. Bu sokaklarda beraber yürüdük. İstanbul'daki gayretlerini beraber göğüsledik. Dolayısıyla bu gün yine beraber olma zamanı geldiğine inandım. Onun için AK Parti'nin saflarında yer aldım. Bu partinin müktesebatını biz birlikte hazırladık. Olup biten hadiseler bize gösterdi ki, inandığımız temel ilkelerin etrafında kenetlenmeden biz dahili ve harici tehlikeleri atlatamayız. Öyleyse geldik ve kendi ilkelerimizin etrafında kenetlenerek, yeni Türkiye'yi veya daha önce söylediğimiz, yeniden büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

Dünyadaki değişmelerin İslam alemini perişan bir hale getirdiğini anlatan Ersoy, "Etrafımızdaki komşular arasında, batı emperyalizminin destekleriyle adeta çatışmalar devam etmektedir ve çatışmalar devam ederken, Sayın Cumhurbaşkanımız tavrını net ortaya koydu. Mazlumlardan yana olduğunu ilan etti. Dünya 5'ten büyük dedi. Haksızlara karşı haklıların müdafiyiz, savunucusuyuz dedi. ve o öyle dediği için ki, bütün küresel basın Çin dahil onu hedef olarak seçtiler. Geçen hafta Ermenilere ait olan Amerika'da ki bir dergi Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırı düzenlendi. Öyle hakaretler yaptı ki, altında diyor ki, Tayyip Erdoğan'ın bu duruma gelmesine kim sebep oldu. Niçin siz göz yumuyorsunuz diyor. Peki ne yapmış? İslam dünyasına sahip çıktığı için, batıyı eleştirdiği için Avrupa Birliğini eleştirdiği için Amerika'nın yaptığı haksızlıkları eleştirdiği için onu küresel düzeyde bir hedef olarak göstermişler. Onun içindir ki bu gün hep beraber onun etrafında sımsıkı bir şekilde zalimlere karşı tavır almamız gerekir" ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİRENLERE KARŞI BEN HİÇBİR ŞEY DEMİYORUM"

Siyaset dünyasındaki bazı arkadaşlarının kendisini eleştirdiğini açıklayan Ersoy, "Eleştirenlere karşı ben hiçbir şey demiyorum. Herkese hakkımızı helal ediyoruz Ama bugün burada yer almak tarihi bir görevdir ve ben bu görev için buradayım. Ne yapacağız? Biz, yeniden Türkiye'yi inşa edeceğiz. Temeller üzerinde bu yeniden Türkiye ve Yeniden Türkiye kavramları daha önce de kullanılmıştır. İttihat ve Terakki kullanmıştır. 1930'larda kullanılmıştır. Yeni Türkiye Partisi diye bir parti kurulmuştur. Bunların hepsi olmuştur ama bugün bizim inşa edeceğimiz, yeni Türkiye tarihi temeller üzerinde olacaktır. Bu temelleri ilk atan Allah Resulünün Medine'ne de kurduğu temeller üzerinde olacaktır. Osmanlıların kurduğu temeller üzerinde olacaktır ve Türkiye Adil bir devlet olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni bir anayasa yapacaklarını ve Türkiye'nin sosyal yapısına yeniden şekil vereceklerini dile getiren Ersoy, "Bu şekli verirken kimse korkmasın ve kimse endişe duymasın. Biz örnek bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bütün İslam alemine örnek olacak ve hatta Avrupa'ya da örnek olacak. Bizim kuracağımız düzen rahmetillilalemindir. Onun için bundan kimse endişe etmesin. Bütün hak ve özgürlükler korunacaktır. Adalet mekanizması düzeltilecektir. Bu ülke barış ve kardeşlik diyarı haline getirilecektir. Bunu söylerken Çorumluların huzurunda söylüyorum. Hatırlayınız ve ben bu şehre gelirken ne kadar sıkıntılarımız vardı. Hep beraber bu şehri barış ve kardeşlik diyarı haline getirmedik mi? İlk açılımı burada başlatmadık mı? Alevi-Sünni ayırımı yapmadan bu şehrin insanları arasında kardeşliği, beraberliği tesis etmedik mi? Biz bunu uyguladık. Bu defa Türkiye çapında uygulayacağız. Yakın bir gelecekte inşallah İslam ülkeleri çapında uygulayacağız ve yeni adil bir dünyayı kuracağız. Onun için burada bu haberi size getirmek için geldim. Şimdi diyeceksiniz ki bunu yapacak gücünüz var mı? Sende daha aday adayısın. Sen seçilmedin bunları nasıl vaat edersin? Ben inanan bir insanım. Getiren ve götüren Allah'tır. Biz tedbire sarılırız. Her şey takdiri ilahiye göre cereyan eder" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'den başka İslam alemine örnek olacak bir ülkenin olmadığını kaydeden Ersoy, "Türkiye'den başka İslam alemine örnek olacak bir devlet yok. Bugün Türkiye'nin geldiği demokratikleşme sürecinde Türkiye İslam aleminin bir numaralı ülkesidir. Öyleyse gelecekte bütün dünyaya örnek bir demokrasiyi bu topraklar üzerinde tesis edeceğiz. Bu topraklar üzerinde Müslümanların kendi inançlarına göre barış içerisinde bir arada nasıl yaşayacaklarını göstereceğiz. O zaman terör örgütleri ortaya çıkmayacak. IŞİD'ler ortaya çıkmayacak. İslam alemi Türkiye'yi örnek alacak. Mazlum milletler Türkiye'yi örnek alacak ve bizim dünya barışına Osmanlı devleti döneminde olduğu gibi yeniden büyük katkımız olacaktır. Efendim niçin AK Parti'de bu görevi aldınız diye tekrar ediyorum. Yangın çıktığı zaman nereye koşacaksınız. Yangını söndürme imkanına sahip olanların yanına koşacaksınız. Uzaktan duranları, birbiriyle uğraşanları, birbirlerinin aleyhinde sürekli atışmaları yapanların yanlarına koşarsanız, siz o çatışma da, atışmalara katılırsanız yangın söndürülebilir mi? Bu gün bu ülkede bu sıkıntıları giderecek olan AK Parti'nin inanmış kadrolarıdır. Yangın söndürme güç ve iktidarı onların elindedir. Burada güç derken, güçten yana tavır almış değiliz. Yangını söndürme gücünü kast ediyorum. Dolayısıyla bugün çatışma günü değildir. Saldırı günü değildir. Birbiriyle didişme günü değildir. Bugün küresel emperyalizmin coğrafyamızda yaktığı ve alevlendirdiği yangını hep beraber söndürme günüdür" diye konuştu.

"AK Partiye ilişkin bazı açıklamalarınız vardı, AK Partinin milli görüş çizgisinden uzaklaştığı yönünde ve bazı eleştirileriniz vardı. O gün ile bugün arasında fikirlerinizi değiştiren ne oldu." sorusunun sorulması üzerine Arif Ersoy, "O günün dünya şartları farklıydı. Siz hepiniz şahitsiniz. Bu gün ben gömlek çıkarttınız, şunu yaptınız diye ben hiçbir zaman siyasette onun bunun aleyhinde bulunmadım. Saat kulesinin altında bir eleştiride bulundum ve o yukarıya yanlış gitti. Bana dediler ki Saat Kulesi'nin altında, siz niçin AK Partiye geçmediniz dediler. AK Partiye geçseydiniz 'bakan olurdunuz' dediler. Bakan olmak kimsenin elinde değil. Çorum'a hizmet ettiniz niye geçmediniz. Bende o zaman şöyle söyledim. Eğer ben şimdi AK Parti'de olsaydım. Bankalarımızı haramiler alsaydı ben bu Saat Kulesinin altında size nasıl hesap verecektim dedim. Buralarda bankaları haramiler olarak kast ettim. Bazı siyasiler onları yukarılara ters yansıttılar. Ben hiçbir zaman AK Partinin başında bulunan arkadaşların şahsiyle ilgili bir eleştiri yapmadım. Çünkü onlar benim arkadaşlarım. 30 yıl beraber çalıştık. Ama sistemi eleştirdim. Şimdiki Cumhurbaşkanımız benim harami dediğimi, faiz lobisiyle ilgili açıklamalarını biliyorsunuz. Bugün çok şey değişti. Çünkü bugün biraz önce söylediğim gibi hariçte ateş çemberi içerisindeyiz. Dahilde çatışma var ülkemizin içerisinde. Halen Güneydoğu'yu kaşıyanlar var. Gezi olayını yaşadık. Kobani olaylarını yaşadık. Türkiye'de oynanan tezgahlara şahit olduk. Bütün bunları gördükten sonra vardığım netice şu, Biz, küresel emperyalizme karşı dimdik duracağımız yerde birbirimizle uğraşırsak, Endülüslerin başına gelen, başımıza gelir. Onun için koşarak geldim. Efendim Saadet Partisindeki kardeşlerimizin eleştirisine gelince, onları seviyorum ve hepsine selam gönderiyorum. Bana ne derse desinler ben metihlerini de eleştirilerini de saygıyla muhabbetle karşılıyorum" şeklinde yanıt verdi.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

"Süleyman Şah türbesine yapılan operasyona ilişkin görüşleriniz nelerdir" sorusuna yanıt veren Arif Ersoy, "Bu operasyon isabetli oldu. Tam vaktinde oldu. Aralık 28'te İstanbul'da uluslararası bir toplantı oldu. Yüzüncü yılında 1. Dünya Savaşı ve İslam alemi konulu toplantı düzenlendi. Orada bir konuşma yaptım ve konuşmayı hazırlarken dikkat edin 1870 yılı ile 1914 yılı arasında Osmanlı topraklarında oynanan oyunlar, başlatılan hileler yapılan çalışmalar aynen bugün de belirli şekilde yapılıyor. O zaman da saldırgan bir siyaset vardı. O zaman da İttihat ve Terakki vardı. O zaman da batının saldırdığı büyük devlet adamı Abdülhamit Han vardı. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız, Abdülhamit Han'ın yüz sene önce uğradığı saldırıların aynısı bugün tekrar ediliyor. Bu saldırılara karşı 30 yıl beraber olduğumuz bir büyüğümüzün yanında yer almayayım da nerede yer alayım? Size şunu bir ilim adamı olarak açıkça söylüyorum. Gün partizanlık günü değildir. Gün birbirimizle uğraşma günü değildir. Gün hak ve adalette birleşme günüdür. Onun için birliği hep beraber yapacağız. Süleyman Şah olayı önemli bir hadisedir. Adım adım Türkiye'yi içeri çekmek istiyorlar. Kobani olayı öyle bir olaydır ve Türkiye mutlaka bir yerde girsin diyorlar ve imkanlarını hazırlamışlar. Belirli mihrapları, teröristleri silahlandırmışlardır. Elhamdülillah bugün konunun mahiyetini bilen tarihini bilen arkadaşlarımız iş başındadır. Sayın Başbakanımız iş başındadır. Bu olay büyük bir çatışmaya yol açmadan tedbir alınmıştır. Yoksa bir gün gelecek ki, Süleyman Şah türbesi yerine konacaktır. Bir gün gelecek ki, bakın gençler ben göremesem bile sizler göreceksiniz ki birgün gelecek İslam dünyasının her yerinde pasaportsuz gezeceksiniz. Çünkü bizim Müslümanlar arasında inançta birliğimiz var. Fikirde birliğimiz var. Ben İslam dünyasının her yerini gezdim. Aynı düşünüyoruz. Sözde birliğimiz var. Eylem de birliğimiz yok. Neden? Çünkü uygulanan mevcut düzen bozuk. Bu düzeni yeni anayasayla değiştireceğiz. Şunu her ortamda açıkça anlatacağız. Bozuk çarkta, başta olanlar iyi insanlar olabilir. Apoletli olsun, sarıklı olsun bir düzen bozuksa mal bozuk çıkar. İşte biz yeni anayasayla yepyeni Türkiye'yi kurmak için buradayız" şeklinde konuşarak sorulan soruya yanıt verdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erbakan'ın Sağ Kolu AK Parti'den Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • çorumlu: Arif Ersoy olarak kalsaydın tarih daha düzgün anacaktı. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement