Erasmus Başvuruları Başladı - Son Dakika
Eğitim

Erasmus Başvuruları Başladı

Erasmus Başvuruları Başladı

Üniversite öğrenci ve personeline öğrenimin yanı sıra farklı dil, din, kültür ve coğrafyaları tanıma imkânıda sunan Erasmus-Plus başvurular başladı.

07.10.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ülkeleri tarafından yürütülen Erasmus-Plus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Programı 2015-2016 Akademik Yılı başvuruları başladı. Yükseköğrenim Kurulu tarafından Erasmus-Plus bütçesi onaylanarak yayınlanan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nden (SEU) de 25 öğrenci ve personel başvuru yapabilecek.

Öğrenim için not ortalaması 4'lük sisteme göre 2,2 ve üzeri olan öğrenciler başvuru yapabiliyor. Henüz birinci sınıfta olan öğrenciler ise Bahar Döneminde staj için Erasmus-Plus'a başvurabilecektir. Ekim'in 2'sinde başlayan başvurular, 22'sine kadar devam edecek. Sonuçlar 23 Ekim 2015 tarihinde Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin web sayfasında ilan edilecektir. Sonuçlara itirazlar 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne şahsen dilekçeyle yapılabilecek. Staj için ise, başvurular 2 Ekim'de başlayıp, 20 Kasım 2015'te sona eriyor. Erasmus-Plus Öğrenim ve Staj Programı'ndan faydalanmaya hak kazanan kişilere gidecekleri ülkelere göre, hibe desteği de verilecek. Detaylı bilgi http://iro.seu.edu.tr/adresinden öğrenilebilir.

Doç. Dr. Polat: Erasmus bireyin vizyonunu geliştirecek

SEU Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Polat, programın bireye farklı kültürleri tanıma, İngilizceyi iyi kullanma ve yurtdışındaki işyerlerinde staj yapma fırsatlarını sunduğunu söyledi. Doç. Dr. Polat, Erasmus-Plus'un avantajlarını şöyle özetledi:
"Üniversite eğitiminin bir dönemini veya iki aylık bir staj dönemini yurt dışında tamamlamak öğrencilerimize farklı deneyimler kazandıracaktır. Öncelikle yurtdışına seyahat ve bir dönem ikamet etme konusunda deneyim kazanacak öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra yurtdışında çalışma fırsatlarını değerlendirmede daha avantajlı hale geleceklerdir. Yurtdışındaki eğitim sayesinde öğrencilerimiz kariyerlerine ait networklerini geliştirme imkânlarına da sahip olacaktır. Özellikle staj yapacakları işyerlerinde edinecekleri bilgi ve beceriler, iş hayatında tercih edilebilir özelliklere sahip olmalarını sağlayacaktır."

Erasmus-Plus Programının Amacı Nedir?

Erasmus-Plus Programı ile eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlanmaktadır. Yükseköğretim alanına özel olarak ise, kaliteyi artırmak, kurumların birbirleri ve iş dünyasıyla işbirliğini güçlendirmeyi hedeflenmektedir. Programda hedef kitle; genel anlamıyla yükseköğretime taraf olan kurumlar ile bu kurumların çalışan ve öğrencileridir.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Erasmus Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement