EPDK'nın 2 Aylık Tavan Fiyat Uygulaması Bu Gece Sona Eriyor - Son Dakika
Ekonomi

EPDK'nın 2 Aylık Tavan Fiyat Uygulaması Bu Gece Sona Eriyor

EPDK\'nın 2 Aylık Tavan Fiyat Uygulaması Bu Gece Sona Eriyor

EPDK'nın devreye soktuğu akaryakıta tavan fiyat uygulaması bu gece yarısı bitecek. EPDK yaptığı açıklamada piyasanın yakından izleneceğini belirterek şirketleri uyardı.

20.04.2015 15:03  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıta uyguladığı tavan fiyat uygulamasını bu geceyarısı bitirecek.

ŞİRKETLERİN ZAM YAPMAMASI İÇİN BAŞLAMIŞTI

EPDK, dağıtıcı ve bayi marjlarına ilişkin uyarılarda bulunmasına rağmen yeterli sonuç alınamaması sonucunda 20 Şubat'tan itibaren 2 ay boyunca tavan fiyat uygulamasına geçilmişti.

"TİTİZLİKLE İZLEYECEĞİZ"

Kurumdan yapılan açıklamada, dağıtıcı ve bayi marjları takip edilen AB ülkelerindeki ( Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya) marjlara uyumlu hale getirildiği ve bundan sonraki süreçte de ilgili mevzuat çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyeceğini açıkladı. EPDK'nın sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

İŞTE O AÇIKLAMA:

"03.11.2014 tarihli ve 5291 sayılı Kurul Kararı çerçevesinde dağıtıcı+bayi marjları Kurumumuzca yakından takip edilmiş olup, Kurumumuzca dağıtıcı+bayi marjlarına ilişkin gerek sözlü gerekse yazılı uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan uyarılardan yeterli sonuç alınamaması sebebiyle 20 Şubat 2015 tarihli ve 29273 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 19.02.2015 tarih ve 5486 sayılı Kurul Kararı ile iki ay süreyle tavan fiyat uygulamasına gidilmesine karar vermiştir. Söz konusu uygulama ile dağıtıcı+bayi marjları takip edilen AB ülkelerindeki (Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya) marjlara uyumlu hale getirilmiştir.

"YAKINDAN TAKİP EDİLECEK"

Diğer taraftan iki aylık tavan fiyat uygulaması 20 Nisan 2015 tarihi saat 24.00'da son bulacak olup, Kurumumuzca bundan sonraki süreçte de ilgili mevzuat çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir".

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi EPDK'nın 2 Aylık Tavan Fiyat Uygulaması Bu Gece Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vatandas: Ülke batıyor uyumayın 36 10 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Bu seçim propagandası Çin malları doldu herkes kanser oldu bunu yapan AKP iktidar defol git artık yeter 17 10 Yanıtla
  • TC : Bende beş bin tane portakal agacı var kilosunu onbeş kuruştan veriyorum ve dahası şeçimler yaklaşıyor diye saklayın patates portakal ondan sonra söyleyin bakalım herşey pahalı kim yutar kuzumbee oylar AKP ye sskyı batırana oy verikte kendinizi ülkemizi rezilmi edelim 1 24 Yanıtla
  • harunc4: allah hepsini kahretsin 21 2 Yanıtla
  • fuat avni: bu sefer vatan partisi diyorum 6 6 Yanıtla
  • fuat avni: Halkin soyulmasina son VATAN PARTİSU 6 5 Yanıtla
  • erdem sabri: 7 hazirandan sonra bunlar gene kalırsa dolar 3. 25 , benzin 5. 75 mazot 4. 80 tl dir bu 10 haziran için öngörülen fiyattır, haftalık zamlar devam edecektir, bu yaz 5 tl den, patates, domates, 60-70 tl den et yemeye hazırlanın tabii türkiye kalırsa, iç savaş, parçalanma bölünme tehlikesi ihtimali çok yüksek, millet patlama noktasında, milleti kutuplaştırıp bilerek düşman yaptı, hala hergün konuşuyor, yeminine sadık kalmayan adam 8 2 Yanıtla
  • Urfalı: Yarın zam kapıda hayırlı olmasın 7 0 Yanıtla
  • tr: ee sonra ne olacak zam zam zamaa devmamı olacak 5 0 Yanıtla

Advertisement