Engelsiz Yüreklerden Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Yüreklerden Fotoğraf Sergisi

Engelsiz Yüreklerden Fotoğraf Sergisi

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Kutalmışbey Ortaokulu ve Başkent’te çeşitli okullarda özel eğitim gören öğrencilerin çektiği fotoğraftan oluşan “Hep Beraberiz” fotoğraf sergisi, Ulucanlar Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı.

16.05.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Kutalmışbey Ortaokulu ve Başkent'te çeşitli okullarda özel eğitim gören öğrencilerin çektiği fotoğraftan oluşan "Hep Beraberiz" fotoğraf sergisi, Ulucanlar Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı.

Fotoğraf sergisini özel eğitim öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri gerçekleştirdi. Fotoğraf Sanatı Kurumu üyesi Nazmi Alacadağlı'nın desteğiyle gerçekleştirilen sergide özel eğitimli öğrencilerin gözünden "o an"lar fotoğraf karesi haline geldi. Sergilenen fotoğraflar için deklanşöre basan engelsiz yürekler birbirinden güzel portre, manzara, serbest çekimler gerçekleştirdi. Özel eğitim öğrencilerinin eğitimlerine katkı sunmak düşüncesiyle başlayan fotoğraf çalışmaları Kutalmış Bey Ortaokulu özel eğitim öğretmenleri Ceyda Berksoy ve Yasemin Bozdağ'ın özverili çalışmalarıyla ilk adımları atılan fotoğraf sergisi 5. kez düzenleniyor. Sergi hakkında bir değerlendirme yapan Ceyda Berksoy, "Çocuklar fotoğraf çekerken hem eğlendiler hem de bir şeyleri başarabilme duygusunu yaşadılar" dedi.

Öğretmen Yasemin Bozdağ ise, "Özgüven gelişiminde son derece önemli bir çalışma oldu. Yapılan çalışmaları görenler büyük bir hayranlık duyuyor" diye konuştu.

Daha önce birçok kez farklı kurumlarda kapılarını açan sergi son olarakta 2 Haziran'da Kutalmışbey Ortakokulu'nda kapılarını açacak. Sergi hakkında konuşan Kutalmışbey Ortaokulu Müdürü Ercan Çavuşli, "Çocuklarımızla özverili bir şekilde ilgilenen, bütün engellere rağmen çocuklarımıza engelleri aşmanın yollarını öğretip, engelli öğrencilerin de çoğu şeyi başarabileceğini, profesyonellere taş çıkarırcasına çektirdikleri fotoğraflarla bize öğreten ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engeller engelsiz fikirlerle aşılır. Bizlerde bu engelleri böyle özverili çalışmalarla aşıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Yüreklerden Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement