Engellilerin KPSS Azmi - Son Dakika
Yerel

Engellilerin KPSS Azmi

Engellilerin KPSS Azmi

Adapazarı Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan otuz iki engelli devlet memuru olabilmek için azimle çalışıyor.

14.04.2014 09:58  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nden mezun olan otuz iki engelli devlet memuru olabilmek için azimle çalışıyor.

Büyükakten Kültür Merkezi'nde Rotary Engelsiz Yaşam Birimi tarafından düzenlenen kursa katılan 32 engelli haftada iki gün olmak üzere toplam sekiz saat kurs görüyorlar.

Rotary Engelsiz Yaşam koordinatörü aynı zamanda Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni olan Cemil Cebecioğlu, "Kursumuz ocak ayının ikinci haftası başladı. Kursumuz 27 Nisan 2014 de yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na yönelik olmak üzere sınavda çıkacak konulara yönelik olarak hazırlandı. Kursumuz Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi'nin öğretmen desteği ile yapılmaktadır. Özel eğitim uzmanı olan üç öğretmenimiz Derya Özen, Nefize Babagil, Evgin Çay tarafından öğrencilerimize kurs verilmektedir. Yaptığımız çalışma tamamen gönüllü ve sosyal sorumluluk çalışmasıdır. Bilindiği gibi engellilerin toplum içinde birçok sorunu bulunmaktadır. Sorunların en başında engellilerde yaşanan yoğun işsizlik sorunudur. Bu amaçla biz de engellilerimize katkı olması amacıyla böyle bir kurs düzenledik. Kursiyerlerimiz büyük gayret ve azimle kursa hazırlanıyorlar. Öyle ki her gün eksiksiz katılım olduğunu görüyoruz. Onların azmi ve gayreti sonucunda sınavda başarılı olup iş sahibi olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Kursa katılan engellilerin yanında ailelerinin de kursa gelerek destek oluyorlar. Kursiyerlerin velileri, "Çocuklarımız toplumda yaşayan diğer bireylerden farklı. Bizler diğer ailelere göre çocuklarımızla daha fazla ilgilenmek durumundayız. Bizler yaşlandıktan sonra çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilecek işleri, mesleği olsun istiyoruz. Kursu düzenleyenlere, öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dediler.

Bir yandan kurs devam ederken ders aralarında veliler ve çeşitli kurumlar da kursiyerlere yiyecek desteği veriyorlar. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin KPSS Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement