Engellilere Kişisel Gelişim Semineri - Son Dakika
Yerel

Engellilere Kişisel Gelişim Semineri

Engellilere Kişisel Gelişim Semineri

Dicle Üniversitesi Uygulama Araştırma Merkezi ve Altı Nokta Körler Derneği tarafından "Engelliler Haftası" dolayısıyla kişisel gelişim semineri düzenlendi.

19.05.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Uygulama Araştırma Merkezi ve Altı Nokta Körler Derneği tarafından "Engelliler Haftası" dolayısıyla kişisel gelişim semineri düzenlendi. Diyarbakır Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen etkinliğe, Altınokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, öğretim görevlileri İbrahim Yenigün ile İsmet Kaya, gönüllü öğrenciler ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş, engellilerin çok sorunu olduğunu belirterek, her şeyden önce zihinlerdeki engellerin aşılması gerektiğini söyledi. Engellilerin yaşadığı en büyük ve en önemli engelin toplumsal bilinç olduğuna dikkat çeken Karakaş, yaşadıkları sorunların azalması için toplumda bilincin oluşması gerektiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven ise var olan engelli durumları sorun olarak görmediğini ifade etti. Güven, müdürlüğünü yaptığı merkezin çalışmalarını anlatarak çalışmalarıyla sadece belli zamanlarda değil her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim kapsamında "Otoyola Girmeden Son İstasyon" adlı ilk semineri öğretim görevlisi İbrahim Yenigün verdi. Yenigün, insanoğlunun istediği takdirde yapamayacağı şeyin olmadığını, hedefsiz yol kat edilemeyeceğini belirterek, bireyin her şeyden önce kendini tanıması gerektiğini söyledi.

Başkalarıyla da adapte ve uyum içinde olmak gerektiğini söyleyen Yenigün, hayallerin peşinde koşulması gerektiğini vurgulayarak, başarı için tavsiyelerde bulundu.

Liderlik konusunda bir sunum yapan öğretim görevlisi İsmet Kaya ise insanın sınırsız büyüklükte kabul edilen bu evrende varoluş değerini kavradığı anda hayattan lezzet almaya başlayacağını, "Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Neden yaşıyorum?" gibi sorulara yanıt bulunmadıkça insan kalbinin asla huzur bulmayacağını belirtti.

Diğer bütün canlılardan farklı olarak insanın merak eden bir varlık olduğunu söyleyen Kaya, merakın tatmin edilmedikçe insanın yüreğinde büyük bir boşluk doğuracağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; "İnsan değersiz olmadığını aksine bu kanatta biricik ve özel olduğunu hissettiğinde hayat anlam ve değer kazanır. Öyleyse üzerinde durmamız gereken en önemli noktalardan bir tanesi de insanın değeri ve önemidir."

Program, öğretim görevlisi İsmet Kaya'nın ney dinletisi ile son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Engellilere Kişisel Gelişim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement