Engellilerden Tekerlekli Sandalyeli 'Farkındalık' Turu - Son Dakika
Güncel

Engellilerden Tekerlekli Sandalyeli 'Farkındalık' Turu

Engellilerden Tekerlekli Sandalyeli \'Farkındalık\' Turu

Kars'ta engelli dernekleri, tekerlekli sandalyeli üyeleriyle şehir turuna çıktı.

20.05.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta engelli dernekleri, tekerlekli sandalyeli üyeleriyle şehir turuna çıktı. Dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için tek sıra halinde trafiğe çıkan bedensel engelliler, sürücülerden duyarlı olmalarını istediler. Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, yürüyüş sırasında kaldırımları kullanamadıklarını belirterek, "Engelleri kaldıralım" dedi.

Dolunay Derneği engelli ve engelsiz üyeleri GAMP Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Lisesi karşısındaki dernek binasından çıkarak Faikbey, Kazımpaşa caddeleri ile sokaklardan geçerek Mesut Yılmaz Parkı'na geçtiler. Burada bir süre dinlenen engelliler farkındalık turuna devam ettiler. Sürücülerin yanlarından hızla geçmelerinden şikayetçi olan engelliler biraz daha dikkatli olmaları çağrısında bulundular. Kaldırımları kullanamadıkları için cadde ve sokaklardan gitmek zorunda kaldıklarını anlatan engelliler, özelikle de yağmurlu havalarda araçların üzerlerine su sıçratmasından yana dertli olduklarını ifade ettiler.

Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, "Halka farkındalılık yaratmak hem de kış boyu kaldığımız kapalı mekanlardan dışarı çıkmamız nedeniyle bu organizasyonu yaptık. Kapalı mekanlarda kalan ve kış boyu çok sıkılan arkadaşlarla Kars'ı dolaştkı. Ancak bunu gerçekleştiriken kaldırımları kullanamadık. Çünkü kaldırımlar, engellilere uygun değil. Bu nedenle yol ortasından gitmek zorunda kaldık. Otomobiller, minibüsler, dikkatli olmuyor hatta hız yaparak yollarına devam etmeleri bizleri korkuttuyor. Ama biz buna rağmen Kars'ta bir farkındalık oluşturmak istedik. Her zorluğun üstesinden gelmeye hazırız" diye konuştu.

Engelli olmamasına rağmen engellilerin şehir turuna tekerlekli sandalye ile katılan şair ve yazar TURKAV Başkanı Murat Şanlı da, sağlıklı bir birey olmasına rağmen engelli aracı kullandığını söledi. Murat Şanlı da Kars halkından ve sürücülerden engellilere karşı daha duyarlı ve sorumlu davranmalarını istedi. Renkli geçen şehir turu, koro halinde söylenen, 'Bütün dünya buna inansa, hayat bayram olsa' şarkısı ile son buldu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerden Tekerlekli Sandalyeli 'Farkındalık' Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement