Engelli Öğrencilere Tabletleri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilere Tabletleri Dağıtıldı

Engelli Öğrencilere Tabletleri Dağıtıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koordine edilen Engelsiz Bilişim Projeleri kapsamında, Kayseri’de tespit edilen 23 öğrenciye tablet bilgisayarları teslim edildi.

01.07.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koordine edilen Engelsiz Bilişim Projeleri kapsamında, Kayseri'de tespit edilen 23 öğrenciye tablet bilgisayarları teslim edildi.

Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Bugün burada tablet bilgisayarlarımızın dağıtımını yapacağız. 3 arkadaşımız buradalar. Bu proje sayesinde hayatları biraz daha neşeli, biraz daha eğlenceli olur inşallah. İnşallah eğitim ve öğrenimlerine ciddi anlamda yansır. Bilgisayarın ne kadar kullanım itibari ile faydası varsa aslında kullanım oranını ve şekline bağlı olarak o kadar da zararlı olabilecek bir alettir" dedi.

Çandıroğlu ayrıca, "Bunun kullanımı noktasında da sizlere tavsiyemiz daha verimli, daha etkili ve daha eğitim içerikli kullanılması ve ailelerimizin çocukların geçirdiği zamanın ciddi anlamda kontrol altında tutmaları önemli konularımızdan bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, özel üretilen ve bilgisayar faresi ile klavye yerine kullanılabilecek gözlük şeklinde kafaya takılan ve engelli bireylerin tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanmalarını sağlayacak, tablet bilgisayarların dağıtımı yapıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilere Tabletleri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement